Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan de doorgaande weg in rustige dorpje Heibloem bevindt zich deze schitterend verbouwde en volledig gerenoveerde vrijstaande woonboerderij met een klein dierenverblijf op een perceel van maar liefst 2.100 m2. Deze woning is gelegen aan de rand van de Peel (Noordzijde van de gemeente Leudal) en is omgeven door de natuurgebieden de Waterbloem en Assbroekerheide. In dit bosrijke gebied zijn er prachtige fiets- en wandelmogelijkheden. Voorzieningen zijn binnen handbereik op korte afstand in de kernen van Meijel, Panningen en Roggel. Eindhoven, Weert, Roermond en Venlo zijn alle bereikbaar binnen een half uur rijafstand. Het dorp beschikt onder andere over een basisschool, bakker (inclusief levensmiddelen), cultureel centrum en heeft een rijk verenigingsleven.

Deze woning heeft alle luxe van een moderne villa en de authentieke kenmerken van een langgevel boerderij uit 1914. De boerderij is degelijk gebouwd met originele en rustieke stijlelementen en is tevens energie-neutraal door middel van warmte pomp cv- en boiler en pv-cellen. Aan de achterzijde is de woning voorzien van een in 2021 gerenoveerde uitbouw met fraaie overkapping waarin een splinternieuwe wellness bar/lounge en een inpandig zwembad zijn gelegen. Aan de achterzijde is tevens een afgelopen jaar opnieuw aangelegde tuin met volwassen begroeiing aanwezig met een fraaie vrijstaande in veldbrandsteen opgemetselde kapschuur welke is ingericht als buitenverblijf met pellet kachel en hot tube. Een gedeelte van de tuin is in gebruik als dierenverblijf en een deel is een aan de achterzij gelegen afsluitbaar terrein met mogelijkheden voor opslag of het realiseren van een separate garage.


Indeling:

BEGANE GROND:
Aan de rechterzijde van de voorgevel is de entree van deze fraaie woonboerderij. De hal met doorlopende tegelvloer is voorzien van vloerverwarming en heeft buiten de meterkast een garderobenis. Via de hal/entree betreedt men de living welke bestaat uit een grote leefkeuken en aangrenzend de knusse woonkamer.

De leefkeuken kenmerkt zich door het grote kookeiland (2018) met prachtig composietblad, de achterwand met ingebouwde kasten en apparatuur alsmede het vele licht dat door de twee grote schuifpuien naar binnen treedt. Hierdoor is er een erg mooi uitzicht over de achtertuin en een deel van de aanbouw en terras. De keuken is verder uitgevoerd met een inductie kookplaat met grill-functie, Quooker heet waterkraan, vaatwasser, koelkast en diepvries, combi magnetron en oven.

Tussen de keuken en de woonkamer is een pellet kachel gesitueerd welke, buiten de vloerverwarming, voor behaaglijke warmte zorgt. De korte muur tussen de woonkamer en keuken, waarachter aan de woonkamer kant de tv is opgesteld, zorgt voor een prettig contact tussen deze vertrekken.





Achter de living is een portaal met toilet en separate inloopdouche gelegen. Deze geeft tegens toegang tot de leef-kantoorruimte met praktische kasten wand. Alle voornoemde ruimten zijn fraai afgewerkt met de zelfde tegelvloer, strak gestucte wanden en plafonds. Tevens is er een doorgang naar inpandige garage ruimten, achterbouw en terras/tuin.

De grote garage bestaat uit twee delen. Het eerste deel is voorzien van een tegelvloer en heeft naar de oprit een openslaande houten poort en is onder andere voorzien van airco en een systeem plafond met spots. Deze ruimte is een voormalig kantoor-/bedrijfsruimte. Het tweede deel heeft een vloeistof dichte vloer, elektrisch bedienbare sectionaalpoort en een boven gelegen zolderruimte welke bereikbaar is via een stalen trap. De voormalige koelceldeur naar toegang tot de vernieuwde achterbouw waar aan de voorzijde nog een technische ruimte annex wasruimte is gesitueerd.

De achterbouw is afgelopen jaar volledig vernieuwd en ingericht met een echt verbazingwekkend mooie wellness en vrije tijds verblijf. Deze lichte ruimte is zeer fraai en sfeervol afgewerkt met 3 grote schuifpuien, tegelvloer met vloerverwarming en is ingedeeld met een professionele bar, koeling en kunststof zwembad (sportbad, merk Jaccuzi met de afm. 6.50 m x 2.50 m x 1.40 m) v.v. opbouwdek, jetstream en verlichting met in een kelderbak gelegen filter- en chloor installatie. Het gedeelte waar het zwembad is gelegen is open tot aan de nok hetgeen een zeer ruimtelijk effect oplevert. Via de schuifpuien is de terrasoverkapping te bereiken. Dit deels heeft de zelfde hoogte als het zwembaddeel en is afgewerkt met Eikenhouten spanten.

1e VERDIEPING
Via vaste trap in de living bereikt u de overloop op de verdieping. De gehele verdieping is in 2011/15 geheel gerenoveerd en voorzien van nieuwe vloeren, 3 dakkapellen, 2 dakvensters, stucwerk wand- en plafonds en een boven de plafonds gelegen airco en verwarmingssysteem. Op deze verdieping heeft u de beschikking tot 4 slaapkamers en een royale badkamer. De master bedroom is echt een genot voor het oog en kenmerkt zich door de verhoging bij het bed en de fraai bewerkte en deels weggewerkte houten spantbenen. De badkamer met dakkapel is in 2015 vernieuwd, zeer luxe afgewerkt en voorzien van een badkamermeubel, ingebouwd ligbad, inloopdouche, toilet, airco (koelen en verwarmen), sfeervolle spots en tv-aansluiting.

BUITENGEDEELTE:
De nieuw aangelegde achtertuin op het Oosten is afgelopen jaar door de huidige bewoners aangelegd. In het midden van het gazon staat een terp met volwassen begroeiing en siergrassen.
Ruime overdekte terras is voorzien van een tegelvloer en heeft een Eikenhouten overkapping waar het in de zomermaanden goed vertoeven is. Een zeer fraai met oude veldbrandstenen gemetselde buitenverblijf (2008) en klein dierenverblijf met buitenhok en omheining maken het geheel compleet.
Aan de voorzijde van de woonboerderij is er aan de linkerhelft een grote oprit alsmede een toegang tot de achterom en achtergelegen terrein. De voortuin is verder voorzien van een gazon, plantenborders en aarde wal met beplanting aan de voorzijde.

BIJZONDERHEDEN:
- Boerderijwoning, luxe geheel gerenoveerd en energieneutraal; (beneden: 2018-2021, verdieping: 2011-2015, dak: 2014-2021);
- Aan doorgaande weg op korte afstand van Panningen, Roggel, Heythuysen en Meijel;
- Overdekt terras met Eikenhouten spanten;
- Sanitair begane grond: luxe toilet en aparte inloopdouche;
- Aanbouw: Inpandig zwembad met luxe bar en lounge-gedeelte, douchemogelijkheid en apart toilet;




- Riante aangelegde tuin met separate luxe berging/buitenverblijf (2008), dierenverblijf en opslagplaats;
- Verdieping met 4 slaapkamers en royale luxe badkamer;
- Grote moderne nieuwe leefkeuken (40 m2) met kookeiland, wandopstelling en zicht op de achtertuin;
- Inpandige dubbele garage met entresol;
- Energie neutraal door middel van warmtepomp verwarming (vloerverwarming), zeer goede isolatie, rolluiken, airco, pellet kachel en 47 pv-cellen!
- Camerabewaking;
- Het dak is tussen 2014 en 2021 geheel opnieuw opgebouwd en geïsoleerd.

HEIBLOEM EN OMGEVING:
Heibloem (Limburgs: De Heibloom) is een van de 16 kernen van de gemeente Leudal. Heibloem ligt ten noorden van Roggel en wordt omringd door het natuurgebied “De Waterbloem”. In dit bosrijke gebied zijn er prachtige fiets- en wandelmogelijkheden. Voorzieningen zijn binnen handbereik op korte afstand in de kernen van Meijel, Panningen en Roggel. Eindhoven, Weert, Roermond en Venlo zijn alle bereikbaar binnen een half uur rijafstand. Het dorp beschikt onder andere over een basisschool, bakker (inclusief levensmiddelen), cultureel centrum en heeft een rijk verenigingsleven.

Roggel, een zelfvoorzienend dorp met een gezellige kern en is onderdeel van de gemeente Leudal met als hoofdkern Heythuysen. Leudal is een uitgestrekte plattelandsgemeente met ruim 36.700 inwoners, gelegen in de stedendriehoek Roermond-Venlo-Weert en staat bekend om haar grote uitgestrekte natuurgebieden met vele wandel-, fiets en mountainbike routes en van het 5 sterren recreatiepark De Leistert en Buitenhof. Het dorp heeft een BMV (brede maatschappelijke voorziening) met hierin onder andere een basisschool met aangrenzend verenigingsgebouw met sportzaal, een medisch centrum en een bloeiend verenigingsleven.

Panningen, in de volksmond Kepèl genoemd, is met 7618 inwoners het grootste dorp in de gemeente Peel en Maas. Het ligt centraal tussen de steden Roermond, Weert en Venlo in de Nederlandse provincie Limburg. www.thuisinpanningen.nl

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Overige
Bouwjaar 1914
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1914
Woon oppervlakte 280
Inhoud woonhuis 1435
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
NabijOV Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 2100
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Nabij school Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 22
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage inpandig Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Hout
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 4
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dubbele beglazing
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Overige
Bouwjaar 1914
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1914
Woon oppervlakte 280
Inhoud woonhuis 1435
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
NabijOV Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 2100
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Nabij school Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 22
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage inpandig Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Hout
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 4
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dubbele beglazing
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?