Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Duurzaam wonen in Blitterswijck met veel ruimte, levensloopbestendig en aanzienlijk lage energielasten.
Altijd al willen ervaren hoe het is om (nagenoeg) zelfvoorzienend te kunnen leven, met de voorzieningen toch om de hoek? Deze woning en locatie biedt alle mogelijkheden om op voort te borduren, ervaring op te doen, en uit te breiden.
De ruime woning met aangrenzende studio van 63m2 is geheel onderkelderd, met inpandige garage, en ligt op een perceel van ruim 1000 m². Heb je een groot gezin of zoek je een meer-generatiewoning waar mantelzorg aan huis mogelijk is? Wellicht wil je werken vanuit huis, of met vrienden entertainen? Dan is de aangrenzende studio met nieuwe keuken ideaal. Deze voormalige winkelruimte is in 2020 volledig gerenoveerd en voorzien van een moderne keuken, opslag en kantoor. Het hoofdhuis heeft een grote woonkamer (40 m²), eetkeuken (16 m²), bijkeuken (15 m²) en 4 ruime slaapkamers (19, 16, 15, 13 m²). Het souterrain bestaat uit 3 kelders (60, 16 en 12 m²) en een inpandige garage. De woning is aan drie zijden omringd met tuin.
De eigenaars hebben de woning in 2016 van de eerste eigenaars gekocht, na een lange periode in Afrika te hebben gewoond. Er is geïnvesteerd om de woning zo zelf-voorzienend en duurzaam mogelijk te maken, met veel privacy en groen zoals een haag, fruitbomen en natuurlijke schuttingen. De studio (1 woonlaag) die aan het huis zit heeft een eigen ingang en deur naar de achtertuin.
De woning is voor 80% gerenoveerd door de eigenaar, waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen. Met een meestersopleiding in de houtbewerking is het gerenoveerd op een manier dat alles weer te maken is, vanuit de gedachte dat je het huis en de tuin makkelijk zelf kunt onderhouden.
Er zijn geen grote gebreken; het is een goed gebouwd huis. Het dak is in 2016 volledig vervangen en geïsoleerd, zowel van binnen als aan de buitenkant door het aanbrengen van groene (sedum) daken, hetgeen isolerend werkt en het rendement van de 28 zonnepanelen verhoogt. In 2020 is binnen gerenoveerd en in 2021 is een deel van de ramen vervangen met tripple glas en nieuwe (kunststof) kozijnen. Sinds 2021 heeft de woning in alle muren spouwmuurisolatie en is een deel van de woning met douglas hout bedekt waarachter isolerende folie zit die tevens stralingswerend is.
De woning is dus goed geïsoleerd. Het heeft nagenoeg geen energielasten doordat de energie met zonnepanelen wordt opgewekt. De biomassaketel met grote buffer zorgt gedurende de periode oktober - maart voor een lekker warm huis en warm water. Dit geldt voor het hoofdhuis, de studio en alle verdiepingen. De Atmos ketel heeft een goed rendement en het gebruik is genormaliseerd naar 6-8 m3 per seizoen. Het is daarnaast nog steeds mogelijk om – met een kleine aanpassing – over te schakelen naar de CV - ketel. Aansluiting op het gas is ook nog steeds mogelijk.
De eigenaars hebben besloten te kijken naar een mogelijkheid om de plek door te geven aan een ander. Komende uit Afrika is het met een bepaalde visie aangeschaft. Namelijk: om in een kleine suburb zo veel mogelijk zelf-voorzienend te kunnen leven. Met de levenservaring die de eigenaars meebrengen, zeker in het opzetten van samenwerkingsprojecten – willen ze nu een volgend project aangaan om implementatie van de visie op te schalen. Zodoende kan de plek ter beschikking komen.
Vanwege de gehechtheid aan privacy zijn er niet van alle vertrekken foto’s. Dat is ook de reden dat de eigenaars het huis zelf verkopen. In de huidige transitie naar het opschalen van de visie, is het huis “in volle werking”. Om een voorbeeld te geven: in de achtertuin staat een 40 ft container die momenteel wordt verbouwd. Dit geeft aan hoe de ruimtes flexibel gebruikt kunnen worden, maar je moet daar als potentiële koper wel doorheen kunnen kijken. Kortom, als je iemand bent die voor zichzelf wil zorgen en bereid is daarvoor de handen uit de mouwen te steken, dan kan deze plek je heel veel bieden. Nog een voorbeeld: de biomassa ketel is houtgestookt, maar niet op pallets maar op gekloofd hout. Het hout komt zodoende uit nabijgelegen bos. Veel mensen vinden dit veel werk, maar wellicht ben je iemand die zegt: “nou dan sta ik tenminste enkele weken per jaar in het bos, omringd met natuur, in de frisse buitenlucht om fit en vitaal te worden, en zo voor mijn gezin te kunnen zorgen. Het houdt de dokter weg en bespaart me een abonnement op de sportschool.”
Zoals gezegd is bij de renovatie veel geïnvesteerd in het zelfvoorzienend en onafhankelijk zijn op verschillende leefgebieden, met nadruk op duurzaamheid en energie-zuinigheid. Daarnaast is het op een bepaalde manier gerenoveerd, vanuit ambacht met passie voor hout en de leefomgeving. En wat dit voor invloed heeft op ons als mens. De eigenaar zoekt daarbij ook altijd een uitdaging in zijn passie voor hout, bijvoorbeeld door vloeiende ruimten te creëren met ronde hoeken waarin kasten zijn verwerkt, waardoor de ruimten energie kunnen geven.
Wat resteert qua verbouwing zijn de keuken in het hoofdhuis en de badkamer: deze zijn nog prima bruikbaar maar in ouderwetse stijl. Van de 4 slaapkamers zijn er drie helemaal vernieuwd en moet 1 nog worden afgemaakt. De kozijnen en ramen aan de voorkant van de woning moeten binnen een enkele jaren worden vervangen. Om het geheel bij elkaar te brengen, resteert nog een stuk bekleding met stralingswerende folie en douglas hout.
Alles bij elkaar is het een hele fijne, ruime woning met veel mogelijkheden om met 1 – 2 gezinnen te verblijven en met een breed scala aan projecten bezig te zijn, of het nu technisch, creatief, muzikaal, met natuur, dieren of anderszins is. In 2018 is aan de voorzijde van de woning een grote eet-tuin aangelegd met meer dan 100 soorten groente, fruit, bessen en kruiden. De wijze van aanleg heeft gezorgd dat het onderhoud gering is. De grond wordt elk jaar vruchtbaarder en er zijn verschillende waterbronnen. De jonge aanplant uit 2018 begint nu goed te produceren. Er staan verschillende bomen: appel, peer, pruim, abrikoos, walnoot, amandel, eik, kers, moerbei, vijg, druif. De tuin trekt vele vogels en andere dieren naarmate het steeds meer uit zichzelf produceert.
Aan de zuidkant van het huis ligt een beschutte tuin met een karakteristieke houten schutting met ingebouwde insectenhotels. Er ligt een aansluiting voor een buitendouche met natuurlijke omheining. Daarnaast is er in de tuin een kippenhok met ren, en een 20 ft container die nu als opslag/tuinhuisje wordt gebruikt. Om lekker te zitten is er ook nog een groot terras boven de garage, aan de zonnige zuidkant, met uitzicht over een hertenweide.
Voor natuurliefhebbers is de locatie ideaal: je loopt vanuit de achtertuin wandelgebied de Hooge Heide in met aangrenzend natuurgebied ‘t Sohr. Met 10 minuten rijden zit je in de Maasduinen.
Het naastgelegen garagebedrijf gaat dit jaar verhuizen.
Ligging
Blitterswijck maakt onderdeel uit van de gemeente Venray en ligt nabij de linkeroever van de Maas. Naar aanleiding van twee grote overstromingen van deze rivier is de provincie Limburg een waterbeschermingsprogramma gestart dat heeft geleid tot de realisatie van het natuurgebied Maaspark Ooijen-Wanssum. Het dorp met circa 1100 inwoners heeft een rijk verenigingsleven, enkele horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Op loopafstand is de basisschool, een kroeg, pizzeria, enkele winkels, en een mooie speeltuin gelegen. Blitterswijck heeft een goede bereikbaarheid en is centraal gelegen ten opzichte van de provinciale wegen N271 en N270 welke een vlotte route naar Venray, Boxmeer en Venlo bieden. Er gaat elk uur een lijnbus naar station Venray (10 minuten) of naar het centrum. Buiten de files is Utrecht met ruim een uur rijden bereikbaar. De meest nabij gelegen luchthaven is Weeze, Duitsland.
Gevonden op Mijnhuisverkoopikzelf.nl

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Bouwjaar 1963
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1963
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 1150

Overige

Perceel oppervlakte 1010

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Bouwjaar 1963
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1963
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 1150

Overige

Perceel oppervlakte 1010

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Mijnhuisverkoopikzelf.nl