Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Monumentale (kantoor) villa in het centrum van Sint-Oedenrode
Wonen en werken in het centrum van Sint-Oedenrode? Deze indrukwekkende villa maakt het mogelijk. Het pand betreft een gemeentelijk monument en kenmerkt zich daarmee door zijn statige, karakteristieke uitstraling. Het geheel beschikt over een inhoud van maar liefst 1.490 m3 en biedt daarmee volop ruimte voor zowel bijzonder sfeervol wonen als prettig ruim werken. Verder verkeert in de villa een perfecte staat van onderhoud en is compleet in stijl afgewerkt, met behoud van authentieke elementen.
Om een goede indruk te krijgen van dit unieke object nodigen wij u van harte uit voor een vrijblijvende bezichtiging.
(KANTOOR) VILLA BORCHMOLENDIJK 13
Begane grond:
De imposante entree is gelegen aan de Borchmolendijk en geeft toegang tot de authentieke hal met trapportaal met bijpassende originele tegelvloer. Vanuit hier zijn alle ruimten op de begane grond toegankelijk. Aan de rechterzijde van de hal is een grote kantoorruimte met ensuite kamer gelegen die zoals het gehele pand is voorzien wanden met glad stucwerk en fraaie plafonds met ornamenten. De hoge ramen aan 3 zijde geven bijzonder veel lichtinval waardoor deze ruimte ideaal geschikt zou zijn om te transformeren naar woonkamer. Aan de linkerzijde van de hal bevinden zich een kantoorkamer met marmeren schouw, de pantry met diverse inbouwapparatuur, een reproruimte en aan de achterzijde een 3e kantoorkamer. Tevens is vanuit de hal de royale kelder toegankelijk waar o.a. de c.v. ketels zijn geïnstalleerd (merk Atag, bouwjaar 2011)
Eerste verdieping:
Via de bordestrap met kenmerkend glas in lood ramen bereikt men de eerste verdieping. Ook op deze verdieping bevindt zich een royale kantoor kamer, een pantry, toiletruimte en een tweetal kleinere kantoorkamers. De vloeren op deze verdieping zijn gedeeltelijk afgewerkt met een bijzonder fraaie parketvloer.
Tweede verdieping:
Ook deze royale verdieping biedt u volop mogelijkheden. De hoogte in combinatie met de authentiek dakspanten geven deze verdieping wellicht nog de meest karakteristieke uitstraling van het gehele pand weer. Zoals ook op de andere twee verdiepingen bevinden zich hier een pantry, toilet en een 3-tal kantoorkamers.
Buiten
De fraai aangelegde voortuin sluit geheel aan bij de stijl van het pand. Aan de achterzijde is via de naast gelegen Philipusstraat toegang tot de achtertuin van het pand. Op eenvoudige wijze kan dit geheel of gedeelte getransformeerd worden naar tuin.
Kenmerken (kantoor) villa:
• Monumentale kantoorvilla die eenvoudig te transformeren is naar woonhuis
• Bouwjaar ca.: 1890
• Inhoud: ca. 1.490 m3, BVO: ca. 325 m2
• Compleet gerenoveerd met behoudt van authentieke elementen
• Gemeentelijk monument
• Dak vernieuwd / geïsoleerd omstreeks 2007
• Nagenoeg gehele pand voorzien van airconditioning
• Goede staat van onderhoud
• Eenvoudig te transformeren als woonhuis of ander gebruik binnen het bestemmingsplan dat ruime gebruiksmogelijkheden biedt.
SINT-OEDENRODE
Sint-Oedenrode is onderdeel van Meierijstad en kan gekenmerkt worden als een populaire woon- en werkgemeente, en niet zonder reden! Een karakteristiek dorp, met ongeveer 17.500 inwoners, centraal gelegen met een hoog voorzieningenaanbod. Sint-Oedenrode ligt in de Meierij van 's-Hertogenbosch en heeft vier kernen wetende Sint-Oedenrode, Olland, Nijnsel en Boskant. Het riviertje De Dommel stroomt dwars door het historische centrum en geeft het dorp een uniek karakter. Uitvalswegen zijn goed bereikbaar, Sint-Oedenrode is zowel op korte afstand van de A50 als nabij de A2 gelegen waarbij Eindhoven en 's-Hertogenbosch dus zeer goed bereikbaar zijn.
Kortom Sint-Oedenrode een groene oase in het Brabantse land!

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 12

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 325
Inhoud woonhuis 1490

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type samengesteld dak
Tuin opp 238
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
Herenhuis Ja
Perceel oppervlakte 432
Tuin achter Ja
Tuin diepte 1400
Tuin breedte 1700
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Stadscentrum Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Prijs opmerking vraagprijs
Bijgebouw schuur Ja
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 0
Vrijstaande woning Ja
Opmerkingen isolatie dakisolatie
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

De Plaatselijke Makelaar

Kofferen 8
5492BN Sint-Oedenrode (Noord-Brabant)
T: 0413 - 745035
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Borchmolendijk in Sint-oedenrode?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis