Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Uniek landelijk in een lommerrijke omgeving gelegen bouwkavel voor de bouw van een vrijstaand landhuis op een perceel van 3.675 m² met een fraai landelijk uitzichten van een goede indruk
Nog nooit was uw droomwoning zo bereikbaar!
Algemeen:
Wie kent het niet: fantaseren over het huis van uw dromen: voldoende ruimte binnen én buiten, in een mooie landelijke en bosrijke omgeving. En het liefst bepaalt u zélf de architectuur, de grootte van de woonkamer en de hoeveelheid slaapkamers. U bent op de Heimolen in Bergen op Zoom één stap verwijderd van die droom!
De landelijke en lommerrijke ligging in het buitengebied tegen bos – en natuurgebied is prachtig en ideaal voor rust- natuur- en dierenliefhebbers. Het perceel is gelegen op ca. 2 kilometer van de afslag A-58 en 5 kilometer van het centrum van Bergen op Zoom. Op slechts 50 autominuten bent u in Rotterdam en binnen ca. 20 autominuten in het centrum van Antwerpen.
Het proces:
Aankoop bouwkavel
U laat de makelaar weten dat u interesse heeft. Van hem krijgt u de brochure, met daarin onder andere een overzicht van de gemeentelijke randvoorwaarden en een kaveltekening. Welk deel van de kavel mag bebouwd worden, hoe hoog mag u bouwen en uit hoeveel verdiepingen mag uw woning bestaan? En wat is de gewenste stijl? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord.
1. Eigen ontwerp
Proces in eigen ontwerp:
Als u definitief heeft besloten de bouwkavel aan te kopen en u maakt geen gebruik van het huidige ontwerp, stapt u naar een architect van uw keuze, die -rekening houdend met de gemeentelijke randvoorwaarden- uw wensen naar een eerste ontwerp vertaalt. Als aanvulling op die randvoorwaarden stelt hij een programma van eisen op. Waar komt welke ruimte, en hoe groot worden ze? In welke stijl wordt er gebouwd? Deze vragen, en vragen over zaken als materiaal- en kleurkeuzen, installaties en afwerking worden beantwoord. De gemeentelijke randvoorwaarden en het programma van eisen resulteren in een woning die op z'n plek is in de omgeving en uiteraard binnen uw budget past. Als het ontwerp in grote lijnen en naar tevredenheid af is, wordt het al snel aan de Welstandcommissie voorgelegd. Deze toetst uw plannen. Groen licht? Dan vult u samen met uw architect de details in.
2. Het definitief ontwerp en de bouwaanvraag
Langzaam verwordt het grof ontwerp tot een definitief ontwerp. Nu is het tijd voor de officiële bouwaanvraag. De gemeente bekijkt en beoordeelt de bestektekeningen, met daarin alle details van uw woning. Gelijktijdig met de aanvraag bouwvergunning vraagt u bij verschillende aannemers op basis van de bestektekeningen offertes aan. U selecteert nu een aannemer zodat u bij het verkrijgen van een vergunning ook meteen met de bouw kunt starten. Dat voorkomt oponthoud.
3. De bouw start!
De bouwvergunning is verleend en de aannemer geselecteerd. Met andere woorden: de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. In dit stadium houdt u zich, eventueel met uw binnenhuisarchitect, bezig met de gedetailleerde afwerking van uw woning. Mits u deze keuzes niet reeds bij het definitief ontwerp heeft gemaakt. U kiest een keuken en apparatuur, badkamer met sanitair en tegels, vloer-, wand- en plafondafwerking, enzovoorts.
4. Het eindresultaat: de oplevering!
De woning is af? Proficiat! De aannemer levert uw droomwoning op. Na de verhuizing kunt u in alle rust gaan genieten van uw net gerealiseerde droomhuis in Bergen op Zoom.
Bouwkavel
De bouwkavel heeft een grootte van circa 3.675 m².
Bouwvoorschriften
In de bijgevoegde bestemmingsplanvoorschriften treft u de bebouwings-voorschriften aan. Conform deze voorschriften is het mogelijk een woning van uw dromen te realiseren.
Bestemming
De bestemming van de kavel is conform bijgevoegde bestemmingsplanvoor- schriften woondoeleinden met de mogelijkheid een vrijstaande woning te realiseren met bijgebouwen.
Diversen:
De unieke locatie dient beslist bezichtigd te worden voor het verkrijgen van een goede indruk.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

Aantal toiletten 0
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct

Helmig Makelaardij & Taxatieburo o/z

Dorpsstraat 107
4661HN Halsteren (Noord-Brabant)
T: 0164-685925

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Heimolen in Bergen Op Zoom?