Maak nu een afspraak voor deze woning

BeschrijvingDe ligging:
Het bos ligt aan de oostkant van Putte nabij het bedrijventerrein. Het perceel grenst aan de Bosweg en de Hogebergdreef en de Anjerstraat.
en groot 2 ha 58 a 40 ca

Het perceel
Het perceel heeft een gemengde opstand van naaldhout (den, spar) en loofhout (eik, berk, prunus). De onder begroeiing bestaat uit varens, gras en mos.


Het gebruik

Het perceel bosgrond mag gebruikt worden voor dagrecreatie, inhoudende dat het bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor het (los) uitlaten van de hond of als speelparadijs voor de kinderen of kleinkinderen.
Het bosgebied is uitstekend geschikt voor het winnen van uw eigen haardhout. Het stuk bosgrond ligt zeer strategisch aan de rand van Putte grenzend aan de Bosweg en de Hoogebergdreef. Bosgrond vormt een goede belegging in deze economisch onzekere tijden. Grond is waardevast, inflatie- ongevoelig en is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing (1,2 % per jaar).


Bestemmingsplan
Volgens het bestemmingsplan “Actualisatie bestemmingsplan Buitengebied” van de gemeente Woensdrecht heeft het perceel bosgrond de bestemming “ TerreinNatuur” en is bestemd voor het behoud, herstel en/ of de ontwikkeling van natuurwetenschappelijke waarden en/ of ecologisch waarden. Extensief dagrecreatief en/ of educatief medegebruik is toegestaan. Daarnaast maakt het perceel uit van het EHS.

1. Bosgrond is schaars

In Nederland bestaat slechts 9% van de totale landoppervlakte uit bos of natuurterrein. Van deze 9% is ongeveer 80% in handen van overheden en natuurorganisaties. Particulier bos- en natuurgrond is daarmee schaars. Wat eenmaal in bezit is van een grote bos- of natuurorganisaties komt nooit meer in particuliere handen. Door meer vraag en minder aanbod nemen de prijzen toe. In Nederland is veel vraag naar grond. Overheden werven veel gronden voor stedelijke ontwikkeling (woonwijken, wegen, enz.), de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) en Ruimte voor de Rivier.

2. Het bezit van bosgrond heeft belastingvoordelen Bosgrond is, net als bijvoorbeeld kunst, vrijgesteld van vermogensrendement-heffing. Dat houdt in dat de belasting (1,2 %) die doorgaans wel geldt voor spaargeld, aandelen en vastgoed niet geldt voor bosgrond. Daarnaast bent u vrijgesteld van inkomstenbelasting (30-50%) bij opbrengsten (hout, kerstgroen, dennenappels, eikels, mos, bessen) uit het bos of verkoop van het bos. Als u een aaneengesloten bos koopt wat groter is dan 5 hectare, kan dit bos in veel situaties gerangschikt worden onder de Natuurschoonwet NSW. Daarmee geniet u van alle belastingvoordelen die te bedenken zijn. Bosgrond is, net als bijvoorbeeld kunst, vrijgesteld van vermogensrendement-heffing. Dat houdt in dat de belasting (1,2 %) die doorgaans wel geldt voor spaargeld, aandelen en vastgoed niet geldt voor bosgrond.Prijs: op aanvraag

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Overige

Overige

NabijOV Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 25840
Nabij school Ja
Nabij winkels Ja
Aanvaarding opmerking Per direct

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Overige

Overige

NabijOV Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 25840
Nabij school Ja
Nabij winkels Ja
Aanvaarding opmerking Per direct

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Bosweg in Putte?

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Bosweg in Putte?