Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Te koop of te huur.

Ruime monumentale Villa met kantoor- bedrijfsruimte of zorgwoning (Mantelzorg)

Een uniek en authentiek familiehuis met elementen van de Amsterdamse school. Volledig vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde. Een parkachtige achtertuin op de zonzijde (Zuidwesten). Prima staat van onderhoud en in de loop der tijd gerenoveerd en gemoderniseerd.

Aan het woonhuis is een aanbouw verbonden met eigen rolstoelvriendelijke entree die oorspronkelijk als huisartsenpraktijk dienst heeft gedaan. Een ideale combinatie voor werken aan huis of als extra woning (mantelzorg). (huisnummer 41a).

Lage Mierde ligt op 20 minuten rijden van Tilburg (15 min van Elisabeth Ziekenhuis) en op 30 minuten van Eindhoven (Vliegveld Eindhoven, ASML).
De omgeving is zeer bosrijk. De mogelijkheden voor o.a. wandelen, mountainbiken, buitenritten te paard zijn ongekend.

Oppervlak geheel 400 m2
Oppervlak woonhuis 275 m2
Oppervlak praktijkruimte 125 m2
Inhoud woonhuis 1000 m3
Inhoud praktijkruimte 470 m3
Inhoud geheel 1470 m3
Oppervlakte perceel 3250 m2

Indeling van het huis:
Begane grond:
Entree aan linkerzijde van de woning, bereikbaar via opgaande treden, met hardhouten voordeur met smeedijzeren sierwerk via een portaal naar de ontvangsthal.

Authentiek betegelde vestibule aansluitend aan ruim trappenhuis. Toilet, 1

Extra kamer aan de voorzijde, in te richten als slaapkamer, kantoor, speelkamer etc.

Sfeervolle woonkamer met royale ronde erker, aan de voorzijde gelegen (opp. 27 m2), met originele open haard, deuren en suite met glas in lood, naar de eetkamer (opp. 31 m2).

De eetkamer is gelegen aan de achterzijde van het huis, voorzien van 2 vaste (vitrine) kasten en openslaande tuindeuren met fraai en weids uitzicht over de diepe achtertuin en achtergelegen weilanden/akkers. Het geheel is uitgevoerd met stucwerk wanden, stucwerk plafonds en eikenhouten parketvloer.

Study/muziekkamer (opp. ca 10 m2), met toegang tot praktijkruimte
Woonkeuken (in 2005 vernieuwd, opp. 16 m2) in open verbinding met woonkamer. Verder te bereiken vanuit hal en bijkeuken. Keuken is voorzien van 6-pits gasfornuis met hete-luchtoven, werkeiland met vaatwasser. Kastenwand voorzien van koel-vries combinatie, combi-magnetron en aansluiting voor (hoge druk) stoomoven

Royale bijkeuken, aansluitend aan de keuken met ingebouwde kastruimte en opstelling CV-ketel (Atag blauwe engel) en meterkast. Er is toegang tot de kelder en buitendeur naar de achtertuin.
Manshoge, goed geventileerde provisiekelder (opp. 13 m2).

Indeling begane grond Praktijkgedeelte
Entree 2, aan de voorzijde rechts van de villa gelegen, middels een milde (rolstoelvriendelijke) helling te bereiken.
Gang (U-vorm), voorzien van plafondhoge raampartijen en laminaatvloer, met toegang tot de voormalige wachtkamer, 2 voormalige spreekkamers, kantoor, apart toilet en douche (beide vernieuwd in 2017).

De voormalige wachtkamer (opp. 9 m2) met manshoog raam op het noorden, gelegen aan de voorzijde. Uitgevoerd met laminaatvloer.

Twee praktijkruimtes met afmeting 6,50 x 3,30 gelegen aan de achterzijde. Uitgevoerd met laminaatvloer.
Kantoor (opp. 16 m2) in het midden gelegen met lichtkoepel, inbouwkast en vloerbedekking.

Keuken/berging en wasruimte.
Douche (vernieuwd in 2017) volledig betegeld.
Toilet (vernieuwd in 2017) volledig betegeld en voorzien van wandcloset.

Indeling 1e verdieping
Via de fraaie bordestrap bereikt u de ruime overloop met toegang tot 3 riante slaapkamers, de badkamer en de trapopgang naar de 2e verdieping.

Slaapkamer 1: Afmeting 4,20 x 4.00 m aan de achterzijde gelegen voorzien van kastenwand en schuifpui naar het dakterras. Doorgang naar de badkamer.

Slaapkamer 2: Afmeting 4,29 X 5,18 m aan de voorzijde gelegen voorzien van inbouwkast

Slaapkamer 3: Afmeting 2,97 x 3,28 m aan de voorzijde gelegen voorzien van inbouwkast

Badkamer, vernieuwd in 2017. Volledig betegeld en voorzien van vloerverwarming, designradiator, ligbad, inloopdouche, wandcloset en dubbele wastafel met lades en kast.

Indeling 2e verdieping
Overloop 2 te bereiken via de bordestrap, voorzien van originele uitstortbak met betegeling, toegang tot 2 slaapkamers en 2 ruime bergruimtes.

Slaapkamer 4: Afmeting 3.63 x 6.38 ,m, aan de voorzijde gelegen voorzien van wastafel en inbouwkast, bergruimte achter knieschotten in de schuinte van de kap, toegang tot de bergzolder middels vlizotrap.
Slaapkamer 5: Afmeting 3,63 x 3,40 m aan de achterzijde gelegen met open kastenwand.

Indeling 3e verdieping
Bergzolder met een manshoog deel 2,75 x 10 m en een laag deel (1,20 m hoog), 3,30 x 3,30
Huis en praktijkruimte in z’n geheel voorzien van muurisolatie en dubbel glas.
Praktijkgedeelte is in z’n geheel voorzien van dakisolatie. Het woonhuis is gedeeltelijk voorzien van dakisolatie. De verdiepingsvloeren tussen de begane grond en 1e verdieping zijn geheel voorzien van isolatie.

Tuin
Parkachtige tuin rondom. Aan de voorzijde zijn zowel de entree van het woonhuis als van het praktijkgedeelte te bereiken beide met eigen oprit en voldoende parkeergelegenheid. De fraaie zichtlijnen vanuit diverse hoeken van de tuin in combinatie met de beeldbepalende en volwassen loof- en naaldbomen rondom en het uitzicht over de weilanden maken de achtertuin een lust voor het oog en meer dan heerlijk om in te vertoeven.

De achtertuin is diep genoeg (60 m) om altijd zon te hebben. Rondom het gehele huis is een verhoogd terras, aan de achterzijde voorzien van tegels.

Bijgebouwen
Garage 1 in spouw van 6 x 3,5 meter
Garage 2 met aansluitend berging 12 x 3 meter
Dierenverblijven waaronder 2 grote en 1 kleine paardenstal, een schapenstal en hooiopslagruimte.
Locatie en uitzicht

Deze uitzonderlijk fraaie rijks monumentale villa is gelegen aan de rand van Lage Mierde. In het buitengebied tussen Reusel en Hilvarenbeek. De Kloosterstraat is een eenrichtingverkeer weg nabij de N 269 van Reusel naar Tilburg.
Lage Mierde heeft de meest praktische voorzieningen als een bakker, slager, kapper in de dorpskern, maar ook een traiteur. Ook een plaatselijk restaurant, dorpscafé en het gemeenschapshuis dragen bij aan het bourgondisch Brabants goede leven.

Sportvelden, de tennisbanen en het gildeterrein liggen in het centrum.

De middelbare school, het Pius X-college, met het predicaat “Excellente school 2014” ligt op fietsafstand (9 km) in Bladel. Pius X-college biedt alle vormen van middelbare school (praktijkschool, alle niveaus vmbo, havo, vwo, TTO, en gymnasium)

Afstand tot nabijgelegen voorzieningen
Gezondheidscentrum Huisarts/apotheek/fysiotherapeut 750 meter
Tandarts 30 meter
Ziekenhuis (EZT) 17,5 km
Kinderopvang (Nummer één) 500 meter
Basisschool d’n Opstap 500 meter
Middelbaar onderwijs (Pius X College) 9 km
Gemeentehuis (Reusel) 6 km
NS station (Tilburg) 21 km
Bushalte 500 meter
Supermarkt (EMTE, Jumbo, Aldi) (Reusel) 6 km
Supermarkt (Albert Heijn) (Bladel) 9 km
Restaurant (Hof Cleyn Mierde) 500 meter
Uitgaanscentrum (2 disco’s en meerdere café’s) 6 km
Sportvelden, tennisvelden en gildeterrein 600 meter
Tankstation (Texaco) 4 km

Lage Mierde en omgeving.
Op 1 januari ontstond de gemeente Reusel de Mierden door samenvoeging van Reusel, Hooge en Lage Mierde en Hulsel.
Reusel de Mierden is een Kempische gemeente en een grensgemeente met België. (Poppel en Weelde). Met 13.000 inwoners en 7.795 hectare, behoort Reusel de Mierden tot de dunst bevolkte gebieden van Nederland, met alle voordelen van dien. Veel rust, veel ruimte en veel natuurschoon. Een gebied om uren achtereen te wandelen, te fietsen of te paard te verkennen. In de nabije omgeving bevindt zich een golfterrein (4 km).

Tientallen horecaondernemers staan gastvrij voor u klaar in de nabije omgeving. Een gevarieerd aanbod waaronder In den Bockenreyder, beste café van Nederland (2016). Restaurant Lucas en Auberge het Kookhuys beide onderscheiden met de Bib Gourmand).

In Lage Mierde met 1850 inwoners zijn veel zaken bewaard gebleven. Het Vloeieind heeft de authentieke uitstraling van een Kempische dorpsgemeenschap, de 15e -eeuwse kerk, het natuurschoon, Landgoed de Utrecht, de Mispeleindse en Neterselse heide

Lage Mierde wordt gekenmerkt door een levendig en divers verenigingsleven waaronder diverse sportverenigingen zoals voetbal- en korfbal-, tennis-, turn-, volley en badmintonvereniging. Daarbij bruist Lage Mierde dankzij een actieve carnavals- toneel- en muziekvereniging, zoals de harmonie met drumband, maar ook een sambaband en een zangkoor. De diverse buurtverenigingen organiseren regelmatig activiteiten waar buurtgenoten elkaar ontmoeten. Kortom u vindt alle mogelijkheden om makkelijk te integreren.
In Lage Mierde worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd, waarbij in het bijzonder het dorpsfeest “De nacht voor Oranje genoemd mag worden.

RIJKSMONUMENT
Een rijksmonument is in Nederland een zaak (gebouw, object, stads- of dorpsgezicht) die voor tenminste vijftig jaar van algemeen belang is wegens schoonheid, de betekenis voor de wetenschap of de cultuurhistorische waarde.

De Erfgoedwet heeft sinds 1 juli 2016 de Monumentenwet 1988 vervangen.
Wat dit betekent voor eigenaren van een rijksmonument in het kort:

• Instandhouding: de huidige subsidiebepalingen voor de instandhouding van monumenten worden inhoudelijk niet gewijzigd. De Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) is rechtstreeks op de Erfgoedwet gebaseerd en vervangt het Besluit rijks-subsidiëring instandhouding monumenten 2013 (Brim 2013). De rijksoverheid komt met deze regeling monument eigenaren financieel tegemoet om hun monument sober en planmatig te onderhouden. Voor planmatig onderhoud kunnen eigenaren van rijksmonumenten een onderhoudssubsidie of lening aanvragen.

• Aanwijzing: de huidige praktijk en de criteria voor aanwijzing van rijksmonumenten blijven gelijk; ook in de toekomst komen er slechts een beperkt aantal rijksmonumenten bij.

• Bescherming: voor de bescherming van rijksmonumenten blijft veel hetzelfde. Wat wel verandert: de vergunningverlening voor archeologische rijksmonumenten gaat in 2021 over naar de Omgevingswet.

• Ensembles en interieurs: in de Erfgoedwet staan geen veranderingen voor ensembles die bestaan uit
rijksmonumenten en voor interieurs van rijksmonumenten. Interieurs worden zodoende niet apart beschermd.
Restauratiefonds-hypotheek voor woonhuizen
Eigenaren van een rijks-monumentaal woonhuis kunnen bij het Nationaal Restauratiefonds tegen lage rente een Restauratiefonds-hypotheek, dit is een lening met lage rente, aanvragen.
Uw rijksmonument geldt als woonhuis als het voor meer dan 50% voor bewoning in gebruik is. Belastingaftrek
Als Nederlands belastingplichtige eigenaar van een rijksmonument kunt u de kosten voor het onderhoud aan uw pand fiscaal verrekenen met uw inkomen.

De belastingdienst heeft een aparte afdeling voor rijksmonumenten Belastingdienst Bureau Monumentenpanden in Amersfoort (BBM).
Het BBM stelt de onderhoudskosten vast door het splitsen van de totale kosten in onderhouds- en verbeteringskosten. De eigenaar van een rijksmonument verminderd deze door BBM vastgestelde onderhoudskosten met toegezegde subsidies, verzekeringsuitkeringen en eventuele andere tegemoetkomingen, en bepaalt zo de op hem drukkende onderhoudskosten. De eigenaar kan 80% van de drukkende onderhoudskosten fiscaal verrekenen. Dit zijn fiscaal aftrekbare onderhoudskosten.

Aanvaarding in overleg.

Prijs € 950.000,- KK

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1932
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1932
Woon oppervlakte 365
Inhoud woonhuis 1470
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Garage Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 3255
Tuin rondom Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dubbele beglazing

MakelaarsOffice B.V.

Poortweg 6
2612PA Delft (Zuid-Holland)
T: 0882331133
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Kloosterstraat in Lage Mierde?