Hoge Ham 164 , 5104JM Dongen

€ 649.000 k.k.

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

Beschrijving

Karakteristieke jaren 30 villa met garage. Een zeer fraai en statig herenhuis op een schitterende locatie. Deze authentieke vrijstaande fabrikanten-villa is onder architectuur gebouwd. Uitzonderlijk is dat de villa gebouwd is met voorzieningen voor inwonend personeel.

Dit herenhuis heeft een verhaal en dat voel je als je binnentreedt. Een ruime centrale hal, een aparte dienstbode-ingang naar een dienstmeidenkamer op zolder maken dit huis tot een rijk herenhuis. De geschiedenis is zichtbaar gebleven.

Authentieke elementen maken het huis extra bijzonder, zoals de unieke collectie (meer dan 40) gebrandschilderde glas-in-lood ramen, de Italiaans marmeren vensterbanken, de togen, de vernieuwde koperen dakgoten en hemelwaterafvoer, de originele wandbetegelingen en uiteraard de parketvloer met ingelegde ebbenhouten bies.

De oorspronkelijke indeling van het huis is helemaal in tact gebleven, waardoor het woongenot optimaal is. De huidige bewoners hebben met respect voor het karakter ook hedendaags comfort weten te integreren waardoor het comfortabel, licht en zeer prettig wonen is.
In de sfeervolle stadstuin gelegen op oost, zuid en west is het bovendien volop genieten in alle privacy van rust en zon.

De vrijstaande garage biedt plaats aan een auto, maar kan ook heel goed gebruikt worden als praktijk- of zelfstandige woonruimte. Tevens zijn vormen van detailhandel en ander ondernemerschap aan het aanliggende Looiersplein of aan de Hoge Ham toegestaan.

Kortom, een heerlijk ruim en sfeervol huis met volop creatieve mogelijkheden.

De originele blauwdrukken van de door de architect getekende ontwerptekeningen uit 1939 zijn beschikbaar en worden uiteraard eigendom van de nieuwe eigenaar.

INDELING

Begane grond

De kennismaking begint al als je het tuinpad naar de statige voordeur betreedt. Je nadert de entresol, de overdekte entree met zijn frivole lichtinval van de glas-in-lood ramen. De monumentale getoogde voordeur geeft toegang tot de vestibule voorzien van marmeren vloer, vloerplinten en plafondlambrisering.
De fraai getoogde klapdeuren met kenmerkend origineel jaren 30 deurbeslag, geven toegang tot de zeer ruime hal met een bordestrap met loper. De grote hal is centraal in het huis gebouwd en speelt een prominente rol in de beleving en routing van het huis. De hal is een heerlijke ruimte van waaruit je toegang vindt naar de garderobe met toilet, de tuinkamer, de dienstgang naar de keuken en uiteraard naar de woonkamer.
Deze brede, lichte woonkamer heeft een erker en een haard in een marmeren schouw. De parketvloer is van kwalitatief hoog niveau zoals feitelijk alles in dit huis. Vroeger zei men wel eens dat zon fraaie woning door de eigenaar met een ruime beurs is gebouwd waarmee werd aangegeven dat er gekozen is voor de beste materialen, de ruimste opzet en de fraaie stijlelementen. Nergens werd op bezuinigd. De living is rondom voorzien van 3-laags glas waardoor zowel de thermische als akoestische isolatie optimaal is.
Aangrenzend aan de voorkamer is een TV-kamer gesitueerd. Deze kamer aan de oostzijde is tevens te gebruiken als eetkamer en staat met een in de muur gebouwd doorgeefluikje in verbinding met de keuken. Vanuit de keuken houd je daarmee contact met de eetkamer en kan de service verleend worden (zoals vroeger door de dienstmeid); iets wat je tegenwoordig nergens meer vindt.

De lichte achterkamer heeft openslaande tuindeuren naar de achtertuin. In deze kamer met houten vloer en plafondlambrisering is een infraroodsauna ingebouwd in een aparte muurkamer, zeer discreet en verrassend.

Woonkeuken

In de Tinello woonkeuken is het heerlijk vertoeven. Zowel de opgaande zon als de zuiderzon schijnen heerlijk binnen. De haard in de ruime schouw biedt extra warmte en gezelligheid. Deze hoge, lichte en ruime leefkeuken is zeer comfortabel en voorzien van rijke materialen zoals onder andere het aanrecht van Belgisch arduin met een inductiekookplaat en een Quooker. Aan de andere zijde bevindt zich naast de inbouwkoelkast een buffet aanrecht van 5cm dik kersenhout. Tinello uit Kaatsheuvel behoort onbetwist tot de top van keukenbouwers in Nederland.

Met een eigen leveranciers-ingang staat de keuken in verbinding met een aan de oostzijde gelegen tuinpad naar de voorzijde van het huis. Het originele blauwe schildje met huisnummer aanduiding 164 geeft aan dat de bakker en de kruidenier daar hun weg vonden naar de keuken om hun bestellingen te bezorgen. Aan de zuidzijde vormen de hoge volledig te openen getoogde tuindeuren de toegang tot het ochtendterras in de achtertuin.

In de diensthal bevindt zich een extra opslagruimte en tevens de toegang tot het op zuid gesitueerde terras met glazen overkapping en brede en diepe elektrisch bedienbare zonwering. Dit heerlijke terras sluit aan op de rest van de optimaal privacy biedende stads-achtertuin met inbouwkasten in de met leilinden opgebouwde houten erfafscheiding.

Uiteraard beschikt een herenhuis van dit kaliber ook over een ruime manshoge provisiekelder met aparte wijnkelderhoek. De wanden en plafonds in deze kelder zijn fraai gestuukt en de vloer is in diagonaalvorm betegeld. In de kelder bevindt zich ook de vernieuwde elektriciteitskast met 20 groepen en extra krachtvoeding ten behoeve van de garage.De elektriciteitsbedrading hebben de huidige bewoners volledig laten vernieuwen door een erkend installateur. Dat geldt ook voor de toevoeren van de gasleiding en de waterleiding.

Vanuit de keuken kun je met de kenmerkende dienstopgang in dubbele bordestrap uitvoering naar de eerste verdieping. Daar is aansluitend ook een ruim balkon op zuid met balkondeuren die over de volledige breedte kunnen worden geopend. Deze balkondeuren zijn evenals het balkon met een koperen trim vernieuwd en voorzien van dubbel glas. Boven het balkon zorgt de markies voor schaduw in de zomer.

Eerste verdieping

Op twee manieren kun je aldus op de eerste etage komen: via de grote herenhal met de bordestrap en loper én via de diensttrap aan de tuinzijde van het huis. De keuzevrijheid voelt als luxe. Het geeft de creatieve gedachten van de opdrachtgever en van de architect aan. De huidige bewoners zijn nog steeds lovend over de vrijheid die dit huis hun biedt. Welke weg je ook neemt in het huis, je kunt altijd weer via een andere zijde centraal in het huis komen; heerlijk die keuzevrijheid, dat doet je goed.

De royale overloop geeft toegang tot vier slaapkamers op deze etage en is aan de westzijde voorzien van een loggia (overdekt balkon). Ook de badkamer, de separate toilet, de (dienst-)overloop van tweede trap met balkon op zuidzijde en de vaste trap naar de zolderverdieping met een zeer ruime loft zijn via deze royale overloop te bereiken. De master bedroom is ruim van opzet en zeer licht. Het Franse balkonnetje met toogdeur geeft de kamer cachet. De ramen zijn ook hier voorzien van isolatieglas, extra geplaatst aan de binnenzijde, zodat je nagenoeg geen geluid hoort. In ruime slaapkamer is een groot Villeroy en Boch bad gesitueerd en een unieke dubbele wastafel van Belgisch arduin. De master bedroom grenst aan haar eigen inloop kleedkamer met vele kasten en een ingebouwde (schoenen)kast.

Slaapkamer 2 heeft aan iedere zijde vensters waardoor deze kamer heerlijk licht is. Ook hier kleurrijk gebrandschilderd glas en allerlei andere details die zo kenmerkend zijn voor een originele jaren 30 villa. Isolatieluiken voor de vensters bieden verkoeling in de zomer en isolatie in de winter. Slaapkamer 3 beschikt maar liefst over 4 inbouwkasten en heeft een eigen loggia. Het dakvenster met isolatieglas en verduisteringscassette zorgt voor keuzevrijheid tussen licht en donker.

Zolderverdieping

De zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap vanaf de dienstoverloop. Het is een grote en ca. 5 meter hoge loft met 2 extra aangrenzende slaapkamers. Deze lichte en volledig geisoleerde leefzolder heeft bovendien een gezellige open haard. Het haardkanaal is uiteraard dubbelwandig opgebouwd door een erkende schouwenbouwer.

De twee slaapkamers zijn licht en ruim. Slaapkamer 5 heeft ook een ruime opbergruimte en een verhoogd slaap -of speelzoldertje.

Ook boven het zitgedeelte rond de open haard is een extra verdieping die als zonne- of meditatieplek wordt gebruikt. Maar liefst acht grote Velux iso-dakvensters zorgen voor de gewenste lichtinval. In de zoldervloer zijn 2 licht-toetredingsvensters gemaakt met beloopbaar, 4 cm dik gelaagd veiligheidsglas. Deze architectonische kwinkslag zorgt ervoor dat er verbinding is vanuit de grote hal en de overloop met de zolderloft en andersom natuurlijk. In de loft kijk je in het hart van het huis door de overloop op de eerste etage naar de grote hal op de begane grond.
Tevens zorgen de twee beloopbare glasplaten er voor dat de zee aan licht in de centrale spil van het huis terecht komt.

In een afgesloten kast grenzend aan de zolderkamer staat de CV Nefit HR107 combiketel (2015) die middels twee separate thermostaten zowel het woonhuis als de loft apart bedient. De twee separate circuits verwarmen het huis en zorgen voor warm water voor de badkamer, wastafels en het ligbad.

COMFORT EN ISOLATIE

Veel kozijnen zijn, zowel op de begane grond, de eerste verdieping en de zolderloft (en zelfs in de garage), voorzien van driedubbel glas of dubbel isolatieglas. Er is vloerisolatie toegepast evenals vloerverwarming in de keuken, de badkamer en in het multifunctionele bijgebouw / de garage. Bijna alle buitenmuren zijn geïsoleerd met binnen-voorzetwanden. Het dak van de woning is enkele jaren geleden gerenoveerd; zoals de dakpannen, de dakvensters met dubbel glas, de binnen-voorzetwanden onder het houten dakbeschot met een zeer dikke laag Isover isolatie en spouw.

TUIN

De heerlijke achtertuin is op het zuiden gelegen. Het is een sfeervol aangelegde stadstuin, ca. 12 meter breed en 9 meter diep, met optimale privacy en veel groen. De ommuurde tuin biedt veiligheid en comfort.
De royale overkapping van veiligheidsglas zorgt voor veel buitenplezier vanaf het vroege voorjaar tot en met het late najaar. De tuinkamer en de overkapping zijn voorzien van elektrisch bedienbare zonneluifels van in totaal ruim 7 meter breed en 3 meter diep.

De tuin loopt rondom en heeft aan de oostzijde een pad naar de aparte keukeningang met eigen deurbel met royale overkapping en verlichting.
In de voortuin staat de 7 meter hoge vlaggenmast sierlijk in een ronde buxushaag; voor de erker staat een smeedijzeren tuinkelk evenals een kelk in een buxuskraag aan de zijkant van het huis. De blauwe regenboom groeit rondom het huis aan alle zijden.

Aan het tuinpad naar de voordeur bevindt zich een bestrate cirkel voor parkeren van fietsen met een taxushaag rondom.
De houten toren met uitkijkpost op westen van de tuin heeft aansluitend een schutting met aan de binnenzijden inbouwtuinkasten en een zonnehoek. Leilinden zorgen voor verkoeling in de zomer en voor privacy.
De tuinpaden-bestrating en de bestratingen in de achtertuin zijn van originele klinkers. De gehele tuin is rondom ommuurd en voorzien van smeedijzeren ornamenten op Belgisch hardstenen pilasters.

Op de schoorstenen zorgen de smeedijzeren kronen voor een weelderige uitstraling.

GARAGE

De vrijstaande garage heeft een prachtige Belgisch hardstenen vloer en is voorzien van vloerverwarming. Aan drie zijden heeft dit kleine huisje-op-zich openslaande deuren. Er zijn een aparte Nefit HR-ketel en een Nefit-geiser, een eigen meterkast met diverse groepen waaronder krachtstroom. Op de bovenetage die bereikbaar is middels een vaste trap met leuning, bevindt zich een kamer, een toilet in combinatie met een douche.

Deze leef- en werkruimte biedt een scala aan mogelijkheden. Op dit moment is deze ruimte in bedrijf als kantoor voor een aan huis gekozen beroep. Boven is het kamertje in gebruik als knutselruimte. Maar uiteraard kan deze ruimte dienen als woonruimte voor een au pair en/of inwonende ouders of zelfstandige kinderen. Zelfs B een B is denkbaar gezien de zelfstandige functies en ingangen die deze ruimte kenmerken. Er is een overdekte opbergstalling voor fietsen.

LIGGING

Recentelijk is de centruminrichting van Dongen volledig vernieuwd en de verkeerssituatie geoptimaliseerd. Het autoluwe centrum is nu met name gericht op voetgangers en fietsers, waardoor alleen sprake is van bestemmingsverkeer.
Dongen is centraal gelegen met snelle verbindingen richting Tilburg, Breda en Waalwijk. Op loop- en fietsafstand zijn alle voorzieningen bereikbaar. Ook de basisscholen en de kinderopvang zijn nabij gelegen.

Deze markante villa is op een prachtige plek in Dongen gelegen, in nabijheid van alle denkbare voorzieningen (scholen, sporten/zwembad, gezondheidszorg, winkels, cultureel centrum, bibliotheek etc.).

Een heerlijke plek om te wonen, te werken en te leven, dichtbij de natuur gelegen, zoals de ecologische verbindingszone (EVZ) om Dongen, Boswachterij Dorst en Natuurmonument Huis ter Heide.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1939
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1939
Woon oppervlakte 258
Inhoud woonhuis 1100
Aantal verdiepingen 2

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: Nefit HR. Bouwjaar C.V.: 2015.
Perceel oppervlakte 336
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

Heuvel 50
5038CS Tilburg (Noord-Brabant)
T: 0138200905

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Hoge Ham in Dongen?

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.