Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een fantastisch avontuur

Soms begin je aan een avontuur en pakt dat fantastisch uit. Een lot uit de loterij, een lucky shot… hoe je het ook wil noemen: Paul overkwam het, bijna twee jaar geleden. Hij ruilde zijn woning ongezien voor dit fijne huis aan De Band in Lith in. Een rustige straat met volop groen, in een prettige buurt die voor kinderen erg geschikt is. Zo’n ruil is natuurlijk best spannend, maar het bleek een goede zet! De ruimte, de locatie en het huis zelf bleken zeer goed in de smaak te vallen.

De vorige eigenaar liet zijn huis keurig achter. “De afwerking van de woning is ronduit goed,” vertelt Paul. “En zo op de hoek zit je natuurlijk sowieso al vrijer, maar het perceel is ook aanmerkelijk groter dan andere in de straat. Met mijn twee kinderen is dat extra fijn, die kunnen volop buiten spelen. De tuin ligt lekker op het zuiden. Dankzij de ruime veranda ben ik zelf ook veel in de tuin te vinden. Als het even kan, snuif ik graag wat frisse lucht op. Een boek lezen, gezellig wat kletsen, buiten eten met de kinderen of met vrienden erbij: dat is toch nergens zo fijn en ongedwongen als in je eigen tuin?”

Ruime zolder
Het huis zelf biedt ook meer dan genoeg ruimte. Op de eerste verdieping zijn al drie slaapkamers, en dan is er nog een flinke zolder. “Daar kun je van alles mee,” zegt Paul. “Net waar je behoefte aan hebt. Het kan een extra slaapkamer worden, maar ook een werkkamer, speelkamer of bijvoorbeeld atelier. Je zegt het maar.” Beneden is de woonkamer extra groot. “Vroeger zat hier voor de keuken, maar die is daar nu weg. Dat levert die grotere woonkamer op. Zeker met feestjes is dat handig, maar het geeft ook gewoon een ruimer gevoel.”

Duurzame energie
Nog zo’n pluspunt: een behoorlijke hoeveelheid zonnepanelen op het dak aan de zuidzijde. “Die heeft de vorige eigenaar laten plaatsen en doen hun werk prima. Wel zo duurzaam en helemaal van deze tijd natuurlijk.”

Fijne wijk
Extra benadrukt wordt nog hoe prettig het wonen in deze buurt is: “Er komt alleen bestemmingsverkeer langs, dus de kinderen kunnen nog ouderwets op straat spelen. Maar dat hoeft niet: een groot speelveld en een leuke speeltuin zijn vlakbij. De kinderen spelen onderling hartstikke leuk samen. En de sfeer onder de volwassen buurtbewoners is ook heel prettig. Er is een actieve buurtvereniging die echt de moeite waard is. Voorzieningen als de supermarkt en andere winkels zijn op loopafstand en datzelfde geldt voor de basisschool en kinderopvang. Hartstikke handig en het is gewoon gezellig om steeds bekende gezichten tegen te komen. Het leven is gewoon wat minder anoniem en haastig als in de stad, maar we zijn hier wel voorzien van alle gemakken. Ja, ik heb het hier echt naar mijn zin gehad.”

Feiten en cijfers
- Tuin op het zuiden met overkapping
- Royale woonkamer met veel lichtinval
- Kindvriendelijke buurt
- Woonoppervlakte circa 140 m²
- Inhoud 506 m³
- Perceel 216 m²

Aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Helft van dubbel
Bouwjaar 1977
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1977
Woon oppervlakte 140
Inhoud woonhuis 506
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Energielabel C
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 216
Tuin achter Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Garage inpandig Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 4
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Evelien Ploegmakers

Wagenwielpad 10
5347HC Oss (Noord-Brabant)
T: 06-22197590
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de De Band in Lith?