Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Zeer fraai vrijstaand herenhuis met aan de rechterzijde een riante kantoorvleugel gelegen op een verrassend groot perceel op het zuiden en nabij het centrum van Drunen.

Het thuis waarop je misschien niet durfde te hopen.

Je bent op zoek naar een nieuw huis. Sterker nog, je hoopt een echt nieuw thuis te vinden. Die unieke plek waar je direct weet dat je alles hebt om heel lang erg gelukkig te kunnen zijn. Waar concessies niet nodig zijn omdat je een eigen plek voor alles en iedereen hebt. Waar je tussen de mensen woont maar tegelijkertijd de vrijstaat hebt waar je kunt doen en laten wat je wilt. Grotestraat 15 in Drunen staat nu te koop. De vrijstaande villa uit 1844 maakt je keuze erg eenvoudig: ergens anders kijken hoeft niet meer.

De huidige bewoners kochten hun huis 31 jaar geleden. “Het is hier nog steeds fantastisch. Alleen het zicht op de tuin door het keukenraam maakt dit huis al tot een genot. We hebben hier alles wat we kunnen verzinnen en zelfs wat meer. Toch vinden we het nu tijd voor een volgende stap. Eentje met een blik op de toekomst.” Hier zie jij dus je kans. De vertrekwens opent een deur waarvan je misschien niet eens had gedacht dat je er ooit achter zou kunnen kijken. Het kan je onmogelijk veel moeite kosten om te zien dat juist dit huis de plek is waar jij en de jouwen alles hebben om echt te genieten. Dat dit de woning is waarop je al tijdens de bezichtiging niet meer weg wilt.

Thuis is waar je leven niet of-of moet zijn. Dat is hier ook nergens voor nodig. Je hebt een heerlijke plek voor alles. Neem de keuken. Die is op zijn minst royaal. De grote leemkachel maakt hem ook nog eens heel erg gezellig. Je hebt vast geen enkele moeite om te zien hoe je hier echt fijn zit. “We hebben een deel van de woonkamer weggehaald en bij de keuken getrokken. In de afscheiding zitten nu drie deuren die je helemaal kunt openklappen. Dan heb je echt alles voor een heel erg gezellig feest. Door de kachel kunnen we ook hout branden in de woonkamer, wat alleen nog maar bijdraagt aan de gezelligheid.” Je zou bijna vergeten dat je, naast die weelderige keuken en woonkamer, ook nog een aanzienlijke televisiekamer hebt. Omdat je af en toe ook even tijd voor jezelf nodig hebt, is er ook een eigen plek voor iedereen. Het huis heeft op de eerste verdieping liefst zes slaapkamers, waarvan de meerderheid ramen heeft aan twee zijden.

“Ons huis stamt uit 1844. Van oorsprong was het een boerenwoning. In 1900 heeft een notaris het gekocht en een flink stuk aan het huis gebouwd, tot wat het nu nog steeds is.” Die aanbouw heeft het huis veranderd in iets echt spectaculairs. Je kunt er je eigen kantoor starten. Je hebt er een eigen opgang, een fraaie werkruimte met lekker veel licht en een tweede kamer. Om het helemaal af te maken, is er ook een eigen toilet en zelfs een pantry, maar ook…een heuse kluis en een wijnkelder van luxueus formaat. Zo heb je hier niet alleen je thuis, maar kun je er ook werken. Je zou er zelfs een tiny house van kunnen maken.

Ruimte is heerlijk, maar het wordt natuurlijk pas echt goed als je je ook fijn voelt in je thuis. Gezelligheid en geborgenheid zijn hier bijna vanzelfsprekend. Loop de hal voor het eerst binnen en je voelt direct dat het met de sfeer helemaal goed zit. Alles ademt warmte en huiselijkheid, in een omgeving van chique afmetingen. Je hebt er de plek om vol trots je bezoek te ontvangen, maar ook de plek waar je kinderen alle ruimte van de wereld hebben om te spelen. Je kunt er relaxen of gewoon lekker bezig zijn. Je bent er fijn samen of even alleen. Dit huis, 174 jaar oud maar springlevend, is in alles het thuis waarop je misschien niet eens durfde te hopen. Met de details van toen en het comfort van nu. Met een gigantische vlag die je vanaf de zolder naar buiten schuift, maar ook met zonnepanelen. Met verborgen compartimentjes en heel erg grote ruimtes.

Dit huis staat middenin Drunen, maar toch heb je er zoveel ruimte en privacy dat je ongestoord kunt doen en laten wat je wilt. De tuin op het zuiden is zo’n zestig meter diep. Je hebt altijd wel ergens een plek in de zon en overal de geborgenheid van een tuin die ruim een eeuw geleden is aangelegd. “De tuin is ook een avontuur. Onze kinderen durfden vroeger niet alleen in het donker naar het tuinhuis te lopen.” Stel je eens voor. Dat kan later alleen maar een geweldig verhaal worden. Je hebt bovendien twee ruime schuren tot je beschikking, waarvan een zelfs een zolder heeft.

Grotestraat 15 in Drunen staat te koop voor 750.000 Euro. Voor dat bedrag koop je natuurlijk niet zomaar een huis. Je koopt een gevoel van vrijheid en de ideale plek om je kinderen op te laten groeien. Je koopt het lekkere gevoel voor nu en het mooie verhaal voor later. Ga gewoon eens kijken. Maak een afspraak voor de bezichtiging die je verliefd laat worden op dit vrijstaande thuis. De tour door en rondom het huis kan je niet anders dan de wetenschap geven dat je hier alles hebt dat je zou kunnen bedenken. Dat verder zoeken nergens meer voor nodig is omdat dit de plek is waar je het liefst nooit meer weg wilt. Het begin van jouw mooie verhaal dus. Veel plezier!

Enkele pluspunten van deze woning:

- In december is een bouwkundig keuring uitgevoerd en de direct noodzakelijk kosten bedragen €5.517,-;
- Gelegen nabij uitvalswegen en het centrum van Drunen;
- De woning is voorzien van zonnepanelen en een Sedumdak;
- Luxe woonkeuken is in 2015 vernieuwd en v.v. een geïsoleerde vloer;
- Volledig voorzien van dubbelglas en/of voorzetramen;
- Schilderwerk verkeert in goede staat(2017 is alles nagelopen);
- Gelegen op een ruim perceel van 1.538 m² met de achtertuin(65x19m) op het zuiden;
- Beschikt over een warmtebron in het hart van de woning;
- Kantoorruimte heeft een eigen CV + eigen elektriciteitsmeter;
- De maandelijkse stookkosten (gas &elektra) bedraagt slechts €135,- per maand;

Wil je deze prachtige villa bezichtigen? Bel dan met ons kantoor in Waalwijk, 0416-666696.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1844
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1844
Woon oppervlakte 355
Inhoud woonhuis 1461
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Mansarde dak
Tuin opp 1235
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 1586
Tuin achter Ja
Tuin diepte 65
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 19
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2015
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 7
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Cert bouwkundige keuring Ja

Allround Makelaardij

Korvelplein 212
5025JX Tilburg (Noord-Brabant)
T: 013-5920080
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Grotestraat in Drunen?