Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

MOMENTEEL ZIJN KAVELS 2 en 3 NOG BESCHIKBAAR.

Op de grens van het unieke natuurgebied De Brabantse Wal ten zuiden van Bergen op Zoom, brengt Ruimte voor Ruimte een prachtig project tot ontwikkeling, het plangebied Verlengde Duinstraat in Hoogerheide. Deze nieuwe en exclusieve villawijk, idyllisch gelegen bij de groene woonkern Hoogerheide, biedt u ultiem wonen in alle vrijheid en ruimte, op wandelafstand van het landelijk buitengebied met weides en bosschages. In dit plan brengt Ruimte voor Ruimte 16 uiterst royale kavels uit, waarop u naar eigen ontwerp uw woning kunt realiseren.

Het charmante Hoogerheide ligt in het landelijk gebied van de regio Bergen op Zoom-Woensdrecht. Het is het grootste van de vijf dorpen van de gemeente Woensdrecht en vormt het hart ervan, met onder meer het gemeentehuis. Het dorp biedt goede maatschappelijke voorzieningen, waaronder een gevarieerd winkelaanbod, diverse cultuur- en sportaccommodaties, prima gezondheidszorg
en diverse scholen. Via de nabijgelegen N289 en de A4/ A58 of de rechtstreekse busverbinding
vanaf Hoogerheide bent u in een oogwenk in de gezellige stad Bergen op Zoom met zijn historisch centrum. Voor uw werk, om lekker te winkelen, vrienden te ontmoeten op een terrasje of in een van de vele restaurants of voor het aanbod aan kunst en cultuur. Ook steden als Roosendaal, Breda,
Rotterdam en Antwerpen zijn uitstekend bereikbaar.

De bouwkavels
De exclusieve villawijk Verlengde Duinstraat in Hoogerheide is gesitueerd tussen de bestaande
bebouwde kom van Hoogerheide en het buitengebied. Op deze prachtige plek geeft Ruimte voor
Ruimte 16 bijzonder riante woningbouwkavels uit, waarop welstandsvrij mag worden gebouwd.
De kavelgrootte varieert van circa 670 m² tot maar liefst 930 m²!

Het stedenbouwkundig plan voor Verlengde Duinstraat Hoogerheide voorziet in het creëren van een nieuw woongebied met een charmant eigen, dorps karakter in het groen door onder meer een eigen park met ruimte voor spelen en de opvang van water. De enigszins besloten uitstraling zal daarmee uitstekend aansluiten bij het landelijk gebied aan de noord- en oostzijde van het plan, met zijn kleinschalige bebossing, volkstuinen, bomenrijen en door groen omsloten woonpercelen.
Aan de overige twee zijden zal Verlengde Duinstraat Hoogerheide grenzen aan de bestaande bebouwde kom en wordt het plangebied ingesloten door de bebouwing langs de Verlengde Duinstraat en de Wouwbaan. Deze wegen maken deel uit van de oude wegenstructuur van
Hoogerheide. De hoofdontsluiting vindt plaats vanaf de Verlengde Duinstraat.
Kenmerkende onderdelen van het fraaie plan zijn het kleinschalige en exclusieve karakter, de groene
uitstraling door groenstroken met bomen en hagen en een eenduidige en hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte. Verlengde Duinstraat in Hoogerheide is een toekomstbestendig woongebied en zal derhalve geheel gasvrij worden gebouwd.

Ruime bouwmogelijkheden
Binnen het bestemmingsvlak zijn alleen vrijstaande woningen toegestaan, met tenminste twee parkeerplaatsen. Per bouwvlak mag maximaal één woning worden opgericht. De woningen hebben een bebouwingsoppervlakte tussen de maximaal circa 200 en 225 m² afhankelijk van de oppervlakte van het perceel. Om een dorpse uitstraling te garanderen, bedraagt de maximale toegestane bouwhoogte twee bouwlagen met een kap. Maar ook twee bouwlagen met een plat dak behoort
tot de mogelijkheden. De maximale bebouwingsoppervlakte (hoofdgebouw + bijgebouwen) op de kavels varieert van circa 230 tot 250 m².

Hoofdgebouwen
Hoofdgebouwen dienen binnen het bouwvlak te worden gebouwd. Daarbij is het bouwvlak als volgt bepaald:
- De situering van de woningen op de kavels is bepaald op 5 meter vanaf de voorgevelgrens.
- De voorgevel van de hoofdgebouwen dienen geheel of gedeeltelijk te worden gebouwd in of evenwijdig aan de gevellijn.
- De afstand tot de voorste perceelgrens bedraagt minimaal 5 meter en hoofdgebouwen dienen te worden gebouwd binnen een zone van 15 meter achter de gevellijn.
- De afstand van een vrijstaand hoofdgebouw tot een zijdelingse bouwperceelgrens dient minimaal
3 meter te bedragen.
De maximale bouw- en goothoogte bedraagt 7,5 tot 13 meter, afhankelijk van het type woning. Indien er gekozen wordt voor één bouwlaag zonder kap of met plat dak, bedraagt de maximale bouwhoogte 7,5 meter. Bij twee bouwlagen zonder kap of plat dak bedraagt de maximale bouwhoogte 13 meter.

Bijgebouwen
Bijgebouwen mogen zowel aangebouwd als vrijstaand worden gebouwd. Voor vrijstaande bijgebouwen geldt een maximale oppervlakte van circa 90 tot 100 m², afhankelijk van de oppervlakte
van het perceel. De oppervlakte aan bebouwing als aangebouwd bijgebouw mag per bouwperceel niet meer bedragen dan circa 165 tot 180 m2, afhankelijk van de oppervlakte van het perceel. Voor
bijgebouwen geldt in het algemeen dat deze minimaal 1 meter achter de feitelijke voorgevel van het bijbehorende hoofdgebouw dienen te worden gesitueerd, met uitzondering van carports,
waarvoor geldt dat deze tot aan de feitelijke voorgevel mogen worden gesitueerd. De goothoogte van een bijgebouw mag maximaal 3,3 meter en de bouwhoogte maximaal 5,8 meter bedragen.
Het is toegestaan bijgebouwen in de vorm van erkers, entreeportalen en dergelijke voor de feitelijke voorgevel van het bijbehorende hoofdgebouw te bouwen, met dien verstande dat:
- de diepte maximaal 1,5 meter bedraagt,
- de hier bedoelde bijgebouwen tot op de perceelgrens mogen worden opgericht, mits binnen de breedte van het bijbehorende hoofdgebouw wordt gebleven,
- de afstand tot een bouwperceelgrens, grenzend aan de openbare ruimte, minimaal 3 meter bedraagt,
- de breedte maximaal 75% van de gevel bedraagt.

Welstandsvrij
De gemeente heeft plangebied Verlengde Duinstraat in Hoogerheide aangewezen als welstandsvrij. Ten tijde van het aanvragen van de omgevingsvergunning voor het bouwen worden de bouwplannen
voor de woningen voorgelegd aan de gemeente om te beoordelen of het plan voldoet aan de algemene criteria uit de Welstandsnota.

Ruimte voor Ruimte heeft de 10 voordelen van nieuwbouw voor u op een rij gezet.

1. Financieel aantrekkelijk
Een nieuwbouwwoning biedt financiële voordelen. U betaalt geen overdrachtsbelasting zoals op een bestaande bouw woning en bespaart bovendien fors op uw energiekosten. Bovendien is de rente nog steeds historisch laag. Wij kunnen vrijblijvend adviseren bij uw financiering.

2. Onderhoudsvriendelijk
U heeft de eerste 10 jaren sowieso nauwelijks onderhoud en vele garanties op uw materialen en uw droomwoning.

3. Duurzaam en verantwoord
U kunt gebruik maken van de meest duurzamere materialen en zo bijdragen aan een beter milieu en alle energiebesparende technieken toepassen die u een mooie besparing opleveren.

4. Dubbele renteaftrek van uw hypotheek gedurende 4 jaar
Indien u een kavel koopt is het nog steeds mogelijk om gedurende 4 jaar van een dubbele renteaftrek te profiteren. De eerste 2 jaar op uw nieuwe woning in aanbouw en uw bestaande woning. De volgende 2 jaar op uw nieuwe woning en uw oude woning.

5. Energiezuinig
Het dak, gevels en vloeren van een nieuwbouwwoning zijn veel beter geïsoleerd dan in een bestaande woning. De nieuwbouwwoningen die na 2011 zijn ontwikkeld voldoen minimaal aan het energiezuinige label A++. Hierdoor profiteert u dan ook van beduidend lagere energielasten, zeker in vergelijking met een bestaande woning (-25%).

6. Subsidie op energiezuinige woning
Energiezuinige huizen zijn beter voor het milieu en goedkoper. Vanuit de overheid wordt de toepassing naar energiezuiniger en duurzamer woningen gestimuleerd middels allerlei soorten regelingen. Denk hierbij aan subsidieregelingen voor zonnepanelen en isolatie.

7. Aangename temperatuur, vernieuwende technieken
Steeds vaker worden nieuwbouwwoningen uitgerust met energiezuinige vloerverwarming, waardoor u een aangenamere temperatuur heeft en bovendien meer inrichtingsvrijheid en ruimte in uw woning. U kunt in deze tijd ook gebruik maken van de nieuwere technieken zoals warmtekoppelingen en koude-/warmte opslag.

8. Gezond en veilig
U kunt uw woning direct voorzien van energiezuinige ventilatiesystemen voor een gezondere leefomgeving, professioneel rookalarm en inbraakwerend hang- en sluitwerk is iets wat standaard wordt meegenomen in deze tijd.

9. Alles fris en nieuw
U woont in een huis, waarbij u geen gebreken overneemt van de vorige eigenaren. De eerste persoon die de keuken gebruikt, het bad laat vollopen of het toilet doorspoelt bent u. Een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt is overbodig.

10. Uw eigen droomwoning
Last but not least kunt u op deze manier echt uw eigen droomwoning creëren, met de exacte architectonische uitstraling die bij u past, een woning helemaal ingedeeld naar eigen ontwerp, materialen en afwerkingsniveau wat bij u past. Nu verantwoord investeren in nieuwbouw geeft perspectief op rendement in de toekomst. Bovendien is een droomwoning bouwen leuk!

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 0
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Verlengde Duinstraat bouwkavel 2 in Hoogerheide?

Aangeboden door:

Ilse Vastgoed