Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

De bouwkavel met een oppervlakte van 835 m² is gelegen aan een rustige woonstraat nabij het centrum van Ossendrecht. De bouwkavel ligt enigszins verscholen en wordt ontsloten door een doodlopende insteekweg van de Molendreef.

De diverse kleinschalige voorzieningen van Ossendrecht, waaronder sportaccommodaties, huisartsenpraktijk, bibliotheek, basisschool, kinderopvang, supermarkten en enkele kleine winkeltjes, zijn in de directe nabijheid. De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom zijn binnen respectievelijke 5 en 15 autominuten te bereiken. Ossendrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

De bouwkavel
De bouwkavel is gelegen aan een doodlopende insteekweg (openbaar) van een rustige woonstraat met vrijstaande en geschakelde bebouwing. De bouwkavel heeft een ideale ligging vanwege het “rustige wonen” in de directe nabijheid van diverse openbare voorzieningen en uitvalswegen.

De bouwkavel heeft ter hoogte van de voorgevellijn een frontbreedte van circa 24 meter en een oppervlakte van 835 m². De tuin is gelegen op het westen.

In juni 2018 is reeds een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek vormen geen belemmering om de voorgenomen bouwplannen ter plaatse te realiseren.

Ruime bouwmogelijkheden
Er zijn ruime bouwmogelijkheden op de bouwkavel. Op het perceel bedraagt de toegestane maximale bebouwing 250 m², waarbij het hoofdgebouw maximaal 225 m², de vrijstaande bijgebouwen maximaal 100 m² en de aangebouwde bijgebouwen maximaal 180 m² mag bedragen. 

Voor het hoofdgebouw mag de goothoogte maximaal 4 meter en de bouwhoogte maximaal 9 meter bedragen. De afstand tot de zijdelingse bouwperceelsgrens dient minimaal 3 meter te bedragen. De goothoogte van een bijgebouw mag maximaal 3,3 meter en de bouwhoogte maximaal 5,8 meter bedragen. Bijgebouwen mogen op de zijdelingse bouwperceelsgrens gebouwd worden.
 
Onder voorwaarden behoort de uitoefening van een beroep aan huis en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten tot de mogelijkheden.
 
Voor de volledige bouwregels van de bouwkavel en/ of een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Ilse Vastgoed.
 
Het bestemmingsplan “Woningbouw Molendreef 21-25, Ossendrecht” om de bouw van het vrijstaande woonhuis met bijgebouwen mogelijk te maken is momenteel nog in procedure. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen inspraakreacties ingediend. Bij het voortzetten van de bestemmingsplanprocedure dient een anterieure overeenkomst gesloten te worden met de gemeente Woensdrecht, waarbij de gemeente Woensdrecht projectkosten in rekening zal brengen.

Bij de nieuw te bouwen woning dient rekening gehouden te worden met de omringende bebouwingskarakteristiek. Het gemeentelijk welstandsbeleid is gericht op handhaving van de aanwezige karakteristiek. Er is sprake van een gevarieerd bebouwingsbeeld. Elk pand kent binnen beperkte marges zijn eigen situering en uitstraling. De hoogte van de bebouwing varieert tussen 1 en 2 bouwlagen met kap. Er komen diverse soorten dakvormen voor, waaronder het zadeldak, het lessenaarsdak, de mansardekap en het tentdak. De noklijn varieert in richting tussen evenwijdig aan en loodrecht op de straat en ook de dakhellingen variëren. Er komen veel aan- en bijgebouwen voor, die achter of terugliggend ten opzichte van de hoofdbouwmassa zijn gesitueerd. De aanbouwen hebben meestal een bouwhoogte van 1 bouwlaag en platte daken. Ook dakkapellen komen veelvuldig voor. Alle gebouwen zijn met baksteen als schoonmetselwerk gebouwd. De kleur van de baksteen is divers, zo wordt onder andere rode/ roodbruine en gele baksteen gebruikt. Als dakbedekking worden in de meeste gevallen dakpannen gebruikt, maar daarnaast ook leien. De erfafscheidingen aan de voorzijde bestaan uit hagen, muurtjes of hekjes.

Bijzonderheden
- De volgende (nuts)voorzieningen lopen door de straat Molendreef: elektriciteit, water, gas, kabel, glasvezel en riolering;
- Het bestemmingsplan is momenteel in procedure, er zal een anterieure overeenkomst gesloten dienen te worden met de gemeente Woensdrecht, waarbij projectkosten in rekening worden gebracht;
- De bouwkavel heeft ruime bouwmogelijkheden;
- Onder voorwaarden is het toegestaan een aan huis verbonden beroep uit te oefenen;
- Ruim perceeloppervlakte met tuin op het westen;
- De bouwkavel is gelegen aan een rustige en goed bereikbare woonstraat in een centrale omgeving.

De kosten koper bestaat onder andere uit overdrachtsbelasting. De vraagprijs is exclusief de kosten voor het vervolg van de bestemmingsplanprocedure, de aansluiting van de (nuts)voorzieningen en kosten voor onder andere grondwerk.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Woontype Bouwgrond
Perceel oppervlakte 835
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Woontype Bouwgrond
Perceel oppervlakte 835
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Molendreef in Ossendrecht?

Aangeboden door:

Ilse Vastgoed

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Molendreef in Ossendrecht?