Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Houdt u van ruimte en comfort maar ook van originaliteit: Laat u dan aangenaam verrassen door deze bijzondere woning. Verrassend ruim, bijzonder licht, sfeervol en niet alledaags. Het is een heerlijke woning!

Deze woning heeft een eetkeuken waar ook echt een grote tafel kan staan, een gezellige woonkamer met haard, een serre die vrijwel volledig uit glas bestaat, een rustige thuiswerkplek, 6 slaapkamers en een souterrain waar zich een gastenverblijf bevindt en waar nog een extra badkamer (nummer 3!) aanwezig is. Er zijn weinig woningen waar de lichtinval zo mooi is als in deze woning.

Deze woning ligt in een rustige woonstraat op loopafstand van het centrum van Someren; een dorp waar nog een echte dorpssfeer heerst en waar u heerlijk kunt genieten van de rust en de natuur in de omgeving.

INDELING
Begane grond
De voordeur geeft toegang tot de bijzondere mooie hal van deze woning. Binnen en buiten lopen hier vloeiend in elkaar over doordat de western red cedar aftimmering die zich tegen de buitengevel bevindt doorgezet is als wand in de hal. Eigenlijk is de benaming trappenhuis beter. In deze hal heeft u namelijk zicht op de bordestrap van waaruit u de twee verdiepingen kunt bereiken. De achtergevel van de hal bestaat voor een groot gedeelte uit glas waardoor de hal niet alleen erg licht is maar waardoor u ook mooi uitkijkt op de achtertuin.
In de hal ligt een siergrindvloer, de bordestrap is van berkenhout.

Vanuit de hal heeft u toegang tot een portaal met buitendeur, een toilet, de kelder en de garage en vanuit de hal heeft u toegang tot de keuken.

De voorraad kelder
De kelderruimte is circa 2,20 meter diep. Er ligt een betonvloer en er zijn schappen aanwezig.

Toilet
De toiletruimte is deels betegeld en deels voorzien van sierschilderwerk. Er is een zwevend toilet met fontein aanwezig. De ruimte wordt mechanisch geventileerd.
Deze toiletruimte bevindt zich bij de achterdeur. Erg prettig als u buiten bent.

Garage/berging
De garage/berging bereikt u via de inrit die zich aan de voorzijde van de woning bevindt en is ook te bereiken vanuit de hal in de woning. Er zijn twee rolpoorten aanwezig waarvan er een automatisch te bedienen is. De ruimte is door middel van een radiator te verwarmen en in de betonvloer is een schrobputje aanwezig.

Keuken
De keuken is een heerlijke ruimte! De lichtinval is prachtig. Als u aan het aanrecht staat heeft u via de grote ramen (met triple glas) zicht op de brede en groene woonstraat die voor de woning ligt. Het grote raam in de achtergevel biedt zicht op de achtertuin.

Dit is een keuken waar u heerlijk kunt koken. Het ruime aanrechtblad biedt u alle ruimte om de heerlijkste gerechten te kunnen bereiden en u heeft alle apparaten die u hierbij kunnen helpen. Er is een kookstel met 5 gaspitten en een grill warmhoudplaat waaronder een dubbele oven aanwezig is en waarboven een grote afzuigkap hangt. Natuurlijk zijn er een koelkast, een vaatwasser en een magneton/oven aanwezig.
Het werkblad is uitgevoerd in natuursteen. De keukeninrichting is greeploos en in een U-opstelling geplaatst.

De keukenruimte is voldoende groot om een gezellige grote eettafel te kunnen plaatsen.
Op de vloer ligt siergrind waaronder vloerverwarming aanwezig is. De wanden zijn deels gestuukt en deels uitgevoerd in MBI-steen die in een lichte kleur gesausd zijn. In de plafondpanelen zijn spotjes aanwezig.

Muziek/speelkamer of extra thuiswerkplek
Via een open doorgang heeft u vanuit de keuken rechtstreeks toegang tot deze multifunctionele ruimte.
Deze ruimte is natuurlijk voor velerlei doeleinden geschikt maar zeker als u kleine kinderen heeft is dit een ideale ruimte. De kinderen bevinden zich dicht in de buurt en toch ligt al het speelgoed enigszins uit het zicht. Via een halfhoge wand heeft u zicht in de woonkamer die u van hieruit ook rechtstreeks kunt bereiken.

Op de vloer ligt een esdoornvloer, de wanden zijn gestuukt. Tegen de wand met de keuken is een kast geplaatst die qua uitstraling gelijk is aan die van de keukeninrichting.

Woonkamer
Twee traptreden lager dan de keuken en de multifunctionele ruimte bevindt zich de woonkamer.
Deze heerlijk zitruimte heeft de perfecte maat om een gezellige zithoek te kunnen inrichten. U kunt de bank en stoelen zo plaatsen dat u zicht heeft op de sfeervolle haard met inzetkachel.
De achtergevel bestaat vrijwel volledig uit glas. U heeft een prachtig zicht op de achtertuin die u via openslaande tuindeuren ook rechtstreeks kunt bereiken.
In de woonkamer ligt een esdoornvloer, de wanden zijn gestuukt.

Serre
Een grotendeels glazen schuifdeur geeft vanuit de woonkamer toegang tot deze architectonisch erg mooie serre. De wanden maar ook het dak bestaan vrijwel volledig uit glas waardoor binnen en buiten vrijwel naadloos in elkaar overlopen. Het is vooral in het voor en in het najaar een heerlijke extra leefruimte. De dakramen zijn elektrisch te bedienen.

De esdoornvloer is ook hier aanwezig. Via deze serre maar ook vanuit de multifunctionele ruimte die zich naast de keuken bevindt, heeft u toegang tot de kantoorruimte.


Kantoorruimte
Portaal
Als u de kantoorruimte vanuit de multifunctionele ruimte benadert bereikt u eerst een portaal.
Dit portaal bestaat vrijwel volledig uit glas. U heeft zicht op de voortuin en op de patio die zich tussen de woning het aangebouwde kantoor bevindt. Zelfs de vloer in dit portaal bestaat deels uit een glazen plaat.

Aan de straatzijde van het portaal bevindt zich een extra entree waardoor u uw klanten kunt ontvangen zonder dat dit ten koste gaat van uw privacy.

Kantoor
Een deur geeft toegang tot de kantoorruimte die volledig aan de patio grenst.
De gevel langs deze patio bestaat volledig uit glas (met schuifpui) en ook in de voor- en achtergevel zijn ramen aanwezig. Dat dit een fijne werkplek is behoeft dan nauwelijks meer een toelichting.

Er ligt een tegelvloer, de wanden zijn gestuukt.

Via deze kantoorruimte heeft u toegang tot de serre waardoor alle ruimtes in het woongedeelte met elkaar in verbinding staan.

Souterrain
Werkkamer/vergaderruimte, gastenverblijf of chillruimte
Het souterrain bereikt u via de trap die zich in het portaal bevindt.
Hier bevindt zich een hele fijne ruimte die door iedereen naar wens kan worden ingevuld. Het is een prettige werkkamer/vergaderruimte, een luxe gastenverblijf of een heerlijke chillruimte.
De lichtinval in het souterrain wordt gewaarborgd door de glazenvloer in het portaal, door een dakraam en door een het grote raam met deur dat zich in de achtergevel bevindt. Deze deur geeft toegang tot een koekoek aan de tuinzijde van de woning.
De vloer is betegeld en de wanden zijn gestuukt. In deze kelder bevindt zich een extra meterkast en een vloerluik waaronder zich een waterpomp bevindt. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot een badkamer.

Badkamer
In deze volledig betegelde badkamer bevinden zich een toilet, een douche en een vaste wastafel. De afwerking is neutraal van kleur en netjes. Er zijn glazenbouwstenen aanwezig waardoor er natuurlijk licht binnenvalt.

1e verdieping
Via de houten bordestrap heeft u toegang tot de slaapkamers die zich op de eerste en tweede verdieping bevinden.

Op de eerste verdieping zijn maar liefst 5 royale slaapkamers.

Slaapkamer 1 en 2
Slaapkamer 1 en 2 bevinden zich boven de garage. Op beide kamers ligt vloerbedekking, de wanden zijn voorzien van behang.
De grootste van deze twee kamers heeft een vloeroppervlak van maar liefst 4.85 x 3.70 meter. Op deze kamer bevindt zich een dakkapel en er zijn twee ramen aanwezig. De tweede kamer grenst aan slaapkamer 1 en heeft een vloeroppervlak van circa 2.16 x 3.84 meter. Ook hier zijn twee ramen aanwezig.
Naast deze kamer, op de overloop, bevindt zich een praktische vaste kast.

Boven het woongedeelte vindt u de overige drie slaapkamers. U bereikt deze als u vanuit de bordestrap de overloop oploopt.

Ouderslaapkamer
De ouderslaapkamer ligt aan de tuinzijde van de woning en is circa 3.95 / 2.95 x 4.95 meter groot. Buiten het raam wat u op onderstaande foto ziet zijn er nog drie ramen aanwezig. Deze kamer is voldoende groot om een tweepersoonsbed te kunnen plaatsen. Een royale garderobekast is ingebouwd. Er ligt een houtenvloer. De wanden zijn uitgevoerd in MBI-steen en wit gesausd. Vanuit deze slaapkamer heeft u toegang tot uw eigen badkamer.

Badkamer 1
In deze badkamer bevinden zich een ligbad en er zijn twee vaste wastafels waarboven een planchet en spiegel aanwezig zijn. De ruimte is plafondhoog betegeld en er ligt een tegelvloer met vloerverwarming. Deze badkamer kan op een natuurlijke wijze geventileerd worden.

Slaapkamer 4 en 5 zijn beiden circa 3 x 4 meter groot.
Op beide kamers ligt een houten vloer. Slaapkamer 5 heeft een extra ruimte in de punt. Als u er een balustrade maakt zou het een hele leuke slaapplek kunnen zijn.

Badkamer 2 is te bereiken vanuit de overloop. In deze badkamer bevinden zich een douche en een vaste wastafel. De ruimte is plafondhoog betegeld.

Toiletruimte
Als de ruimte in de woning het toelaat is dit erg prettig: het toilet bevindt zich niet in de badkamer maar in een eigen ruimte die u rechtstreeks vanuit de overloop kunt bereiken. Deze toiletruimte is geheel betegeld en er is een zwevend toilet aanwezig.

2e verdieping
Als u via het mooie trappenhuis naar de tweede verdieping loopt heeft u via de grote ramen een wijds uitzicht over de woonstraat.

Op deze tweede verdieping bevindt zich de technische ruimte, een bergruimte en de zesde slaapkamer.

Technische ruimte
In de technische ruimte vindt u de vrijwel nieuwe cv-ketel (met hotfill aansluiting) en hier bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en droger. Er is voldoende ruimte om een wasrek te kunnen plaatsen. Er ligt een vloerzeil en er is een raam aanwezig.

Bergruimte
Voor alle spullen die u niet dagelijks nodig heeft is er voldoende ruimte in de separate berging die u vanuit de overloop kunt bereiken. Hier zijn diverse vaste kasten aanwezig waardoor u alle zaken overzichtelijk kunt opbergen.

Slaapkamer 6
Op deze mooie slaapkamer ligt een laminaatvloer. De wanden zijn uitgevoerd in betonsteen en licht van kleur. Er is een vaste wastafel aanwezig en er is een groot raam. Ook deze kamer is ruim genoeg om een bed, kast en bureau te kunnen plaatsen.

TUIN
De tuin heeft mooie doorkijkjes, leuke terrasjes, diverse plantenperkjes en er staan enkele (hoge) bomen. Het is er groen, en in de zomer, kleurrijk.
Eekhoorns en vogels voelen zich hier helemaal thuis.

Direct grenzend aan de woning is een overdekt terras aanwezig waar u heerlijk van weer en wind beschut kunt zitten.
Achter in de tuin staat een houten tuinberging.

De tuin is op het westen gesitueerd. Aan het einde van de dag schijnt de zon op de achtergevel maar eigenlijk kunt u ieder moment van de dag wel een zonneplekje vinden in deze tuin.

AANVULLENDE INFORMATIE
- Deze woning werd gebouwd omstreeks 1982.
- In 1998 werden over de oorspronkelijke houten dakafwerking, pannen gelegd.
- In 2004 werd de woning vergroot met de kantoorruimte, het souterrain en de serre.


- De woning is voorzien van muur- en dakisolatie.
- De wanden van de oorspronkelijk woning zijn van binnen van steen en aan de buitenzijde bekleed met western red cedar waartussen isolatie aanwezig is. De garage is zowel aan de binnen als aan de buitenzijde opgetrokken uit hout waartussen isolatie aanwezig is. De kantoorruimte in spouw gemetseld en uiteraard ook voorzien van isolatie.
- Onder de houtenvloer in de woonkamer ligt een ook een grindvloer. Onder de vloeren in woonkamer, keuken, speel/muziekkamer, kantoor en in het souterrain en in de ouder badkamer is vloerverwarming aanwezig.
- De gehele woning is voorzien van dubbele beglazing. In de keuken is zelfs triple glas aanwezig.
- De keukeninrichting is eind 2017 volledig vernieuwd. Toen werd ook de pui aan de voorzijde vervangen en voorzien van tiple glas.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
De markante uitstraling, de lichtinval, de ruimte in de woning, de fijne ligging en de mooie tuin maken deze woning uniek!

LOCATIE
Deze woning ligt aan de rand van Someren en toch dicht bij de voorzieningen. Vanuit de woning loopt u in 5 minuten naar de winkelstraat en ook het buitengebied bereikt u binnen enkele minuten.
Hooghoef is geen doorgaande straat. Het laatste gedeelte van de weg is zelfs doodlopend. Het is er dan ook heerlijk rustig wonen.

Jong en oud, iedereen voelt er zich thuis.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1982
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1982
Woon oppervlakte 295
Inhoud woonhuis 1030
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Energielabel C
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 809
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Nabij school Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 24
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 2
Kwaliteit object Normaal
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dubbele beglazing
Verwarming opmerking Centrale verwarming

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1982
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1982
Woon oppervlakte 295
Inhoud woonhuis 1030
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Energielabel C
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 809
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Nabij school Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 24
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 2
Kwaliteit object Normaal
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dubbele beglazing
Verwarming opmerking Centrale verwarming

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Hooghoef in Someren?

Aangeboden door:

Gerry Kanters Makelaardij

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Hooghoef in Someren?