Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een aantrekkelijke woonlocatie, aan een rustige woonstraat in de wijk ‘Oude Toren’ gesitueerde, authentieke en robuuste jaren ’30-woning (type 2-onder-1-kap), gelegen op een royaal perceel van 318 m² op West en o.a. voorzien van een doorzon-woonkamer, een aangebouwde woonkeuken, 3 slaapkamers, een badkamer met dakterras en een royale zolderetage, alsmede een separate, achtergelegen garagebox.

Deze woning is centraal gelegen, vlakbij de basisschool, kinderopvang, de Hogeschool (Fontys), de TU, een bushalte en de ziekenhuizen (MMC en Catharina), alsmede de winkel- en horecavoorzieningen aan de Woenselse Markt en in WC Woensel. Het centrum van Eindhoven en het NS-station is op ca. 6 minuten fietsafstand gelegen en binnen 7 minuten zit u op het snelwegennet naar alle windstreken.

INDELING:

BEGANE GROND: Via de overdekte entree met hardhouten voordeur, betreedt u de ruime hal van deze woning, welke is voorzien van een licht gemêleerde tegelvloer (welke is doorgelegd in de woonkamer), met granol afgewerkte wanden met een houten lambrisering (welke doorloopt in de trapopgang) en een behangen plafond. In deze verwarmde hal bevindt zich de alarminstallatie, de gas- en elektrameter en de bekleedde trapopgang naar de verdieping, met daaronder een praktische kelder (welke deels doorloopt onder de hal) met vloerbedekking, behangen wanden en een houten schroten plafondafwerking, welke is voorzien van legplanken, een lichtpunt en de watermeter. Vanuit de hal heeft u vervolgens toegang tot de woonkamer en keuken.

De sfeervolle doorzon-woonkamer (van ± 27 m²) is voorzien van de voornoemde tegelvloer met vloerverwarming, een stucwerk plafond met polystyreen sierlijsten en deels gestuukte en deels met steenstrips afgewerkte wanden. In deze woonkamer bevinden zich een schouw met een elektrische inzethaard (ter overname), gordijnkoven aan de voor- en achterzijde, de pomp/verdeler t.b.v. de vloerverwarming (met aansluitmogelijkheden voor vloerverwarming in de hal en/of keuken) en een ventilator in het bovenlichtje aan de achterzijde. Vanuit deze woonkamer heeft u eveneens toegang tot de aan de achterzijde uit-/aangebouwde keuken.

Deze semi-open woonkeuken is voorzien van een tegelvloer (welke is doorgelegd in het achterportaal en het toilet), rondom gedeeltelijk betegelde wanden met daarboven granol en een aluminium stroken plafondafwerking. In deze keuken bevindt zich een eenvoudige, rechte keukeninstallatie met onder- en bovenkasten en laden, een RVS aanrechtblad met dubbele spoelbak met mengkraan en een ‘Fasto’ keukengeiser, een 4-pits RVS gaskookplaat en een RVS afzuigkap, alsmede een losse koel-/vriescombinatie.

In het achter de keuken gelegen portaal, met voornoemde tegelvloer en eveneens rondom gedeeltelijk betegelde wanden met daarboven granol en een aluminium stroken plafondafwerking, bevindt zich verwarming, de toiletruimte en een hardhouten ‘boerendeur’ naar de achtertuin.

De gedeeltelijk betegelde toiletruimte, met ook een aluminium stroken plafondafwerking en een raampje in de achtergevel, is voorzien van een closetcombinatie en verwarming.

1e VERDIEPING: Via de overloop, met vloerbedekking, met granol afgewerkte wanden met een houten lambrisering en een behangen plafond, heeft u toegang tot de badkamer en de 3 slaapkamers op deze verdieping, alsmede tot de trapopgang naar de 2e verdieping.

De volledig betegelde badkamer, met een kunststof plafondafwerking, is voorzien van een kwartronde douchecabine met een dubbele (gefigureerde) hardglazen deur, een kunststof douchebak en een douchegarnituur met éénhendelmengkraan, een wastafelmeubel met een wastafel met éénhendelmengkraan, kastruimte, een grote spiegel, ingebouwde halogeen spots en een stopcontact, een Sanibroyeur toilet en een designradiator.

Vanuit de badkamer heeft u toegang tot het ommuurde dakterras (van ± 11 m²) aan de achterzijde, welke is voorzien van betontegels.

De 3 slaapkamers (van resp. ± 6, 11 en 13 m²) zijn allen voorzien van de vanuit de overloop doorgelegde vloerbedekking, behangen wanden en houten plafonds. De hoofdslaapkamer aan de achterzijde is voorzien van 2 ingebouwde kasten en een losse 6-deurs kledingkast en de kleinste kamer aan de voorzijde is voorzien van een vaste kast.

2e VERDIEPING: Via een vaste trap met loper, achter de deur op de overloop van de 1e verdieping, betreedt u de royale, open zolderetage met een houten vloer, een beschoten kap, een kleine dakkapel aan de voorzijde en een klein dakraampje aan de achterzijde.

Op deze etage bevinden zich de ‘Bosch’ C.V. (combi-)ketel uit april 2008 t.b.v. de centrale verwarming in de woning, enkele legplanken en een losse kast.

Deze verdieping, met een nok-hoogte van ca. 4.05 m., is uitermate geschikt voor de uitbreiding van het aantal (slaap-)kamers, met eventueel een extra vliering.

PERCEELINRICHTING: De bij deze woning behorende voortuin is geheel verhard met betontegels en een klinkerbestrating oprit naar de dubbele stalen poort naast de woning, welke toegang geeft tot de zij- en achtertuin.

De bijna 18 meter diepe achtertuin is gelegen op het westen en grotendeels omsloten door een ijzeren hekwerk en deels door een houten schutting aan de zijde van de buurwoning. Deze achter- en de zijtuin zijn eveneens compleet verhard met sierklinkers en tegen de achtergevel van de woning bevindt zich een terras met betontegels, een zonneluifel tegen de zijgevel van de aanbouw en een houten overkapping met verlichting t.p.v. de achterdeur.

Tegen de achtergevel van de aanbouw bevindt zich een houten (gedeeltelijk na-geisoleerd) tuinhuisje (van ± 2.20 x 2.71 m.), met elektra en een wasmachine-aansluiting, alsmede een buitenkraantje tegen de voorgevel.

Achter de tuin bevindt zich een in spouw opgemetselde garagebox (van ± 3.00 x 5.96 m.), met een betonvloer, een houten platdak en een stalen kanteldeur.

ALGEMEEN: - De voorzijde van de woonkamer, de keuken en de slaapkamers zijn voorzien van in 1993 geplaatste kunststof kozijnen met deels draai-/kiepramen en dubbele beglazing. - De overige buitendeuren, -ramen en -kozijnen zijn uitgevoerd in (hard)hout met enkel glas. - Alle ramen en deuren op de begane grond en 1e verdieping aan de achterzijde zijn voorzien van handbedienbare rolluiken. - De platdakbedekking van de aanbouw is ca. 6 jaar geleden vernieuwd. - Er is ruime parkeergelegenheid op eigen perceel of in de achtergelegen garagebox. - De achtergelegen, in spouw opgemetselde garagebox is in 1979 gebouwd. - Deze woning is de afgelopen 50 jaar door de huidige eigenaar/bewoonster netjes onderhouden, maar koper dient wel rekening te houden met enige moderniserings- en isolatiekosten.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1937
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1937
Woon oppervlakte 128
Inhoud woonhuis 460

Overige

Perceel oppervlakte 318

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1937
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1937
Woon oppervlakte 128
Inhoud woonhuis 460

Overige

Perceel oppervlakte 318

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Oude Torenstraat in Eindhoven?

Aangeboden door:

Focus makelaars Eindhoven; ERA

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Oude Torenstraat in Eindhoven?