Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Zoek jij echt iets bijzonders? Iets wat niet in een paar woorden te omschrijven is? Kijk dan eens naar deze parel. Dit half vrijstaand monumentaal pand ligt midden in de Zandberg. De woning is in 2018/ 2019 volledig gerenoveerd en voldoet aan de huidige eisen zonder zijn karakter en authentieke elementen te verliezen. De woning kent een rijke geschiedenis als voormalige Postumus stomerij. De woning met een woonoppervlakte van maar liefst 239 m2 heeft een leefkeuken, een royale living, 5 slaapkamers, 3 badkamers en een privacy biedende tuin met eigen parkeerplaats en oprit.

De Zandberg is een populaire wijk gelegen in Breda Zuid. De locatie is geweldig! Om de hoek ligt de Ginnekenweg met vele leuke boetiekjes, winkels en restaurants. Twee basisscholen en ook diverse middelbare scholen liggen op loop- en fietsafstand. Het Wilhelminapark, het Chassé theater, het Ginnekenmarktje en ook het bruisende stadscentrum liggen allemaal op zeer korte afstand.

SPECIFICATIES
Bouwjaar : ca. 1928
Inhoud : ca.1002 m³
Woonoppervlakte: ca. 239 m²
Onderhoud : goed
Oplevering : in overleg

De toiletruimte aan de linkerzijde is voorzien van een eikenhouten meubel en zwevend toilet. Er is een garderobe nis aanwezig en, achter een glas in lood deur, de uitgebreide meterkast.

ENTREE
Via de naast de woning gelegen houten poort lopen we naar de entree. Het is mogelijk om hier ook je auto te parkeren.
Er is een ‘doorrijmogelijkheid’ naar het achtergelegen parkeerterrein waar nog een extra parkeerplaats is.

We gaan de woning binnen. Hier komen we in de hal met aangrenzend de leefkeuken en ervaren we direct de WOW-factor. Hoge plafonds, glas in lood en een prachtige doorkijk naar het dak met glas in lood!

KEUKEN
De keuken is gelegen aan de voorzijde en heeft een groot eiland en wandopstelling.
Het eiland heeft een composieten blad. De keuken is uitgerust met luxe Gaggenau apparatuur, zoals o.a. een inductiekookplaat met grill, vaatwasser, koffiemachine, oven en warmhoudlade, koelkast en vriezer. De keuken biedt veel kastruimte en lades. Het is gezellig toeven hier aan de lange eettafel terwijl er wordt gekookt.


LIVING
We lopen door naar de living welke is verdeeld in twee delen. De tuingerichte living heeft een open haard, openslaande deuren naar de tuin en een loopdeur. Ook hier zijn weer volop authentieke elementen aanwezig.

Vanuit de woonkamer is er toegang naar de (wijn)kelder op stahoogte.
De gehele begane grond is voorzien van een eikenhouten vloer met vloerverwarming.

EERSTE VERDIEPING
We vervolgen onze weg via de open trap met verlichting naar de eerste verdieping. Als we naar boven kijken zien we de glas in lood lichtstraat. Wat een fraai zicht.

We komen op de overloop/gang. Ook deze verdieping is voorzien van een eikenhouten vloer met vloerverwarming. Op bijna iedere kamer en ook op de overloop is airconditioning aanwezig.

Er zijn op deze verdieping 3 slaapkamers en 2 badkamers.

Slaapkamer I is gelegen aan de voorzijde en heeft een fraaie erker met glas in lood.
Slaapkamer II ligt aan de zijkant en is momenteel in gebruik als werkkamer. Hier zijn tevens de aansluitpunten voor de was apparatuur.
Slaapkamer III ligt aan de achterzijde en heeft een eigen badkamer I met inloopdouche, eikenhouten wastafelmeubel met opzetkom en een zwevend toilet.

Badkamer II ligt aan de zijkant en is ook voorzien van een inloopdouche, eikenhouten wastafelmeubel met opzetkom en een zwevend toilet.

TWEEDE VERDIEPING
Via het fraaie trapportaal vervolgen we onze weg naar de 2e verdieping. Ook hier is er een eikenhouten vloer en is er airconditioning aanwezig op de overloop en in de slaapkamers.
Slaapkamer IV is gelegen aan de voorzijde en heeft openslaande deuren naar het balkon.
Badkamer III ligt aan de zijkant en is voorzien van een inloopdouche, een vrijstaand ligbad, zwevend toilet, groot eikenhouten wastafelmeubel met twee waskommen.
Aan de achterzijde ligt de grote ouderslaapkamer V.

TUIN
De tuin loop langs de woning naar de achterzijde. Royaal en zeer zonnig. Vanuit de tuin is er tevens een dubbele poort naar het achtergelegen terrein.

PARKEREN
Er is een eigen parkeerplaats op het achtergelegen terrein. Tevens is er ook plaats voor een auto aan de zijkant van de woning indien gewenst.

BIJZONDERHEDEN
- De woning is zeer energiezuinig (label A), volledig geïsoleerd, HR++ beglazing en 29 zonnepanelen.
- De gehele woning is voorzien van vloerverwarming.
- Volledig gerenoveerd in 2018/2019.
- Vele karakteristieke elementen zijn behouden.
- Het is een gemeentelijk monumentale woning.

ALGEMENE INFORMATIE
Uitnodiging
Deze informatie wordt aan meerdere personen verstrekt en aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De aanbieding van dit object dient te worden gezien als een uitnodiging tot het uitbrengen van een bieding. Met het uitbrengen van een bieding verklaart de bieder kennis genomen te hebben van de inhoud van de aanwezige lijst van zaken behorende bij de koopakte.

Voorbehoud
Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat het bovenstaande slechts indicatief is. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn. Hij kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren vanuit de openbare registers. De makelaar kan u desgewenst verwijzen naar de betreffende instanties.

Koopovereenkomst
Uitgangspunt voor de koop is de koopovereenkomst, vastgesteld door de NVM, de Consumentenbond en Vereniging Eigen huis. In de overeenkomst wordt standaard opgenomen een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10 % van de koopsom.

Algemene ouderdomsclausule is van toepassing
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat deze woning meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de
eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwbouwwoningen. Tenzij verkoper de kwaliteit ervan gegarandeerd heeft staat hij niet in voor o.a. de fundering, bouwkundige constructie, vloeren, elektriciteit, gas- en waterinstallatie, riolering, aanwezigheid van/aantasting door houtworm en of ander ongedierte. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op artikel 5.3 omschreven woongebruik in de NVM koopakte.

Asbestclausule
In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van de asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in de onroerende zaak kan voortvloeien.

Notariële levering
Schonck, Schul & Compagnie wordt op juridisch terrein, indien door haar gewenst, voor haar aan te bieden objecten, geadviseerd door “Sulzer Notariaat” In het belang van zowel koper als verkoper, o.a. op het gebied van waarborgsom, domiciliekeuze e.d. dient de keuze van de notaris bepaald te worden op het moment van overeenkomen. Het staat koper dan ook geheel vrij om bij het sluiten van de overeenkomst een notaris voor te dragen, die onderdeel van de overeenkomst zal worden. Indien koper geen notaris voordraagt bij het sluiten van de overeenkomst zal de notariële levering van dit aangeboden object geschieden ten overstaan van
“Sulzer Notariaat” Sophiastraat 24 te Breda, tel 076-5236010. De notaris Mr. F.D.E. Sulzer kan u desgewenst voor een offerte nader informeren.

Toelichting NEN2580
Betreffende verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Evt. maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn bij benadering vastgesteld en mogelijk niet geheel conform NEN2580. Koper is in gelegenheid gesteld om deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis,eindwoning
Bouwjaar 1928
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1928
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 1002
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Monument Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 253
Tuin achter Ja
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 4
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 4
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Vloerverwarming Geheel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 1300 Breedte: 1250 Oppervlakte: 156
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis,eindwoning
Bouwjaar 1928
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1928
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 1002
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Monument Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 253
Tuin achter Ja
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 4
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 4
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Vloerverwarming Geheel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 1300 Breedte: 1250 Oppervlakte: 156
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Zonnebloemstraat in Breda?

Aangeboden door:

Schonck, Schul & Compagnie

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Zonnebloemstraat in Breda?