Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Meer dan 350 m2 woonoppervlakte in een statig negentiende eeuws herenhuis op toplocatie hartje centrum. Een monumentaal pand, vrijwel geheel vernieuwd en uitstekend onderhouden. Instap-klaar, stijlvol materiaalgebruik van bijzondere kwaliteit. Met oog voor detail zijn kosten nog moeite gespaard om de unieke, authentieke eigenschappen van dit pand te combineren met modern wooncomfort.

Bijzonder fraaie brede voorgevel met vier hoge raampartijen en de voordeur, op de begane grond, verdeling voortzettend naar de kozijnen op de etage, rondom de kozijnen uniek toog- en lijstwerk.

Hoge ruimtes, multifunctioneel pand, binnenzijde geheel eigentijds en strak afgewerkt; o.a. geweldige woonkeuken, twee luxe badkamers, fijn en zonnig dakterras van 9 m2 op het westen, flinke kelder en heel veel bergruimte (vaste kasten). De schuine daken zijn wat langer geleden al vernieuwd (2000) en voorzien van isolerende dakplaten.
Het pand is nu geheel in gebruik als woonruimte van meer dan 350 m2 woonoppervlakte, maar werken aan huis, kantoorgebruik en dergelijke kan hier ook in combinatie wonen. Het bestemmingsplan geeft hier ruimte voor, bijvoorbeeld ook een winkel is toegestaan.

Unieke kans voor een liefhebber van oude panden in één van de mooiste, statige straten van Tilburg die comfortabel en ruim wil wonen met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. In een deel van het centrum (Dwaalgebied) dat enorm in ontwikkeling is en in een straat waar momenteel aan vergroening (bomen en ander groen) wordt gewerkt wat bijdraagt aan een bijzondere uitstraling.
De huidige eigenaren hebben kosten nog moeite gespaard om van dit fijne ruime huis een fantastische woning te maken. Zo is er gewerkt met natuursteen, is de verlichting in alle ruimtes op elkaar afgestemd en zijn er kasten-op-maat ontworpen en gemaakt.
Er is veel informatie van vroeger terug te vinden in de archieven van de gemeente Tilburg. Veel fotomateriaal is terug te vinden op de site van de gemeente Tilburg over de Willem II straat. Dit pand is overigens een gemeentelijk monument.

Welke zaken heeft de eigenaar aangebracht om dit pand te maken zoals het nu is.
Wat hebben de eigenaren allemaal aan het pand gedaan tijdens de jaren dat ze er woonden?
In 20 jaar tijd hebben de huidige bewoners alle ruimtes een voor een aangepakt met het uitgangspunt om de oorspronkelijke grandeur van het pand terug te halen, maar dan in eigentijdse vormgeving. Zo zijn alle vloeren opnieuw met parket belegd (Tida) en alle wanden en plafonds in het huis zijn opnieuw gestuct, met beneden subtiele klassieke detaillering. In alle ruimtes is inbouwverlichting (Delta) aangebracht, met overal soortgelijke schakelaars en dimmers (Gira). Ook verwarmingsketel (Nefit) en airco (LG) zijn door de huidige eigenaars aangebracht. De kranen (Grohe) in het hele huis zijn vervangen en op elkaar afgestemd. De paneeldeuren zijn gerestaureerd en van bijpassende klinken (Weijntjes) voorzien. Keuken (Arclinea (keuken), Miele (apparatuur) en Atag (koelkast) en de beide badkamers zijn verbouwd en opnieuw ingericht met luxe regendouche en kranen (Grohe) en bubbelbad/toilet (Villeroy en Boch). De komvormige wastafels zijn van Duravit. Er is een design open haard (Vestia) ingebouwd. De hal is gerestaureerd; plafondornamenten, plintwerk en vloer zijn in stijl aangepast.
In de hal, toilet, keuken en badkamer is met een combinatie van hardsteen en marmer gewerkt om optimaal aan te sluiten bij de klassieke sfeer van het pand. De buitenzijde wordt periodiek geschilderd en goed onderhouden. Kleurgebruik (zwart, grijs, roomwit) is aangepast aan het monumentale karakter van het pand. De tuin is ontworpen door een tuinarchitect en ook de beplanting sluit aan bij het karakter van het huis. Er zijn enkele bestaande kozijnen vernieuwd (o.a. kelder, badkamer). Ook de keukendeur, poort en de luiken zijn nieuw vervaardigd met de originele exemplaren als uitgangspunt.

Algemene informatie:
Het pand is een gemeentelijk monument, vooral om de prachtige gevel en het dakvlak.
De gevelornamenten zijn nog origineel en in prima staat gehouden, ondanks dat bijna anderhalve eeuw gebruik en weersinvloeden het niet geheel onaangetast hebben gelaten.
De hoge brede binnendeuren met de drie bossing panelen en extra tussendorpels zijn al vanaf het bouwjaar aanwezig.
De gehele voorgevel is voorjaar 2019 geschilderd. Om de zeven jaar moet er geschilderd worden. De achtergevels zijn in 2017 geheel opnieuw geschilderd.
Omdat de gevels van dit pand zijn opgebouwd uit een 21 cm dikke buitenmuur, een spouw van 8 a 9 cm en dan en 11 cm dikke binnenmuur, is het zowel in de zomer als de winter zeer aangenaam in het pand. De zachte binnenmuren accumuleren heel goed vocht en geluid, maar verzorgen tegelijk een aangenaam binnenklimaat waarbij het in de zomer lang lekker koel blijft binnen en in de winter na het begin van de stookperiode er maar weinig energie wordt gebruikt om de temperatuur op peil te houden.
De eigenaar van het pand heeft zicht verdiept in de gebruikshistorie van het pand, deze gegevens komen beschikbaar voor de opvolgende eigenaar, evenals natuurlijk alle verdere informatie en dergelijke die bij de vaste zaken in het pand behoren.

Entree in hoge gang met prima voorziene meterkast, van daaruit rechts het trappenhuis. Voor het trappenhuis is rechts de eerste ruime kamer met vaste kasten en doorgang onder de trap naar de aan de achterzijde gelegen keuken.

De Italiaanse designkeuken heeft in het centrum een werkeiland en rondom hoge kasten en ladekasten, compleet met ladder. Het werkeiland heeft een stijlvol marmeren blad; dat materiaal komt ook terug in de rest van de keuken. Alle denkbare voorzieningen zijn aanwezig (RVS spoelbak, Amerikaanse koel- en vrieskast, magnetron, oven, bordenwarmer en vaatwasser).
Vanuit de keuken is er een buitendeur naar de naast de woning gelegen eigen achterom, ook is er een deur naar de manshoge ruime kelder met nissen, geheel droog en in prima staat.

Weer vanuit de entree gezien is er ook rechts een deur naar de keuken voorbij het trappenhuis. Verderop in de gang kom je in een aanbouw met daarin een garderobe en een fontein op een consule van natuursteen. Vroeger de plek waar leveranciers hun waren kwamen afleveren. Hier deur naar de met marmer beklede toiletruimte met inbouwcloset. Ook hier een buitendeur naar de ruime stadstuin.

Tenslotte aan de rechterzijde van de gang zijn er twee deuren naar de woonkamer van 66 m2. Hier is op innovatieve wijze een brede open gashaard ingebouwd, omgeven door ruim opgezette, speciaal ontworpen open kasten met ruime berglades. Achter in de woonkamer is een schuifdeur naar de tuin, waarmee direct contact met buiten (terras en tuin) wordt gelegd. Boven dit deel ligt ook het aangename dakterras. Deze ruimte is voorzien van speciale ingebouwde plafondverlichting (met dimmers).

Op de begane grond zijn de vloeren van eiken visgraat parket met bies, de gangvloer en de keukenvloer zijn voorzien van Belgisch hardsteen terwijl wanden en alle plafonds zijn voorzien van strak stucwerk. In de hal is in beide delen nog deels het bewerkte plafond aanwezig uit vroegere tijden. De hoge originele fraai bewerkte deuren zijn voorzien van bijpassende klinken (komen terug in het gehele pand).

Tuin is op het zuid-westen gelegen, aangelegd naar een ontwerp van een tuinarchitect, voorzien van diverse bestratingen, begroeiingen in ruime borders, rondom leilindes, buitenkraan en natuurlijk de gang naar de Willem II straat. Aan de straatzijde is de gang afgesloten door een houten poort met bovenstuk. Oude scheidingsmuren als erfscheiding, gevelaanzichten en belendingen geven veel sfeer aan deze tuin. Deze tuin biedt veel privacy.

Eerste verdieping:
Na de brede bordestrap kom je op de eerste etage op een mooie overloop. Hier zijn deuren naar drie kamers en twee badkamers. De aan de achterzijde gelegen badkamer is voorzien van een nis voor opstelling wasmachine en droger, een moderne inrichting met inloopdouche, twee wastafels en een inbouwcloset. Hier is ook de deur die toegang geeft naar het fijne (in de middaguren) zonnige dakterras met zicht op de eigen tuin.
De aan de voorzijde gelegen badkamer heeft een ligbad met luchtinblaasopeningen (bubbelbad). Voor beide badkamers zijn de best denkbare materialen gebruikt, ze zijn zeer stijlvol met klassiek marmer en Belgisch hardsteen afgewerkt. In beide badkamers zijn speciaal ontworpen designkasten geplaatst met passende verlichting en mechanische luchtverversingsinstallatie.

De grote kamer aan de linkerzijde is nu in gebruik als werkkamer, de enorme afmeting maakt opdeling in twee kamers zeer goed mogelijk. Ook hier zijn op maat gemaakte kastenwanden gebouwd, naar voorbeeld van die in de woonkamer.
De tweede kamer is achter aan de rechterzijde gelegen en is nu geheel in gebruik als kledingkamer (walk-in-closet).
Tenslotte de derde, ook ruime, kamer met vaste kast is aan de straatzijde gelegen en is nu in gebruik als gastenkamer.

Alle wanden en plafonds op deze etage zijn licht en strak afgewerkt, passend bij de stijl van de woning. De vloeren in alle ruimtes zijn afgewerkt met eikenvisgraat parket. Kenmerkend zijn ook hier de bijzonder mooie hoge deuren en de hogere plafonds met (deels) inbouwverlichting.

Zoals in het gehele pand is ook hier de staat van onderhoud prima te noemen.

Tweede en derde verdieping:
De bordestrap volgend kom je op de tweede etage. Boven de trap is hier een brede lichtstraat. Op deze etage zijn er ook weer drie kamers, nu twee met wat lagere plafonds (vroeger verblijfsruimte voor personeel) met de oorspronkelijke wastafels met marmer. Daarboven is een zeer ruime vliering en heel veel bergruimte benaderbaar via een klap-schuiftrap vanuit de achtergelegen slaapkamer. Deze slaapkamer heeft ook twee Velux dakramen. De aan de straatzijde gelegen slaapkamer heeft een kleine dakkapel en vaste kasten.
Tenslotte, de rechts gelegen slaapkamer is panddiep lang, heeft een soort vide waarin de kapconstructie zichtbaar is gelaten, zijn er maar liefst zes Velux dakramen (drie voorzijde en twee achterzijde), extra bergruimte achter knieschotten en een relaxte sfeer. In deze ruimte is een airco aanwezig waarvan de geluidsarme unit op het dak van de badkamer is geplaatst.

Op deze etage ligt strokenparket, geïnspireerd op de originele vloeren. De licht gekleurde afwerking van de wanden en de schuine dakvlakken zorgen voor de finishing touch.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis,tussenwoning
Bouwjaar 1876
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1876
Woon oppervlakte 352
Inhoud woonhuis 1665
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Jacuzzi Ja
Achterom Ja
Monument Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2013
Perceel oppervlakte 307
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Nefit Eigendom
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Oppervlakte woonkamer 66
Stadscentrum Ja
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 8
Aantal slaapkamers 6
Beschermd stads gez Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 1180 Breedte: 1250 Oppervlakte: 125
Ligging achtertuin west Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis,tussenwoning
Bouwjaar 1876
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1876
Woon oppervlakte 352
Inhoud woonhuis 1665
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Jacuzzi Ja
Achterom Ja
Monument Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2013
Perceel oppervlakte 307
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Nefit Eigendom
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Oppervlakte woonkamer 66
Stadscentrum Ja
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 8
Aantal slaapkamers 6
Beschermd stads gez Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 1180 Breedte: 1250 Oppervlakte: 125
Ligging achtertuin west Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Willem II-straat in Tilburg?

Aangeboden door:

Alstede van Mierlo makelaardij o.z.

De nieuwste koopwoningen in Tilburg

Tongerlose Hoefstraat, Tongerlose Hoefstraat 112, 5046NJ, Tilburg, Noord-Brabant
Tongerlose Hoefstraat 112

€ 275.000 k.k.

5046NJ Tilburg

Professor Cobbenhagenlaan, Professor Cobbenhagenlaan 336, 5037DG, Tilburg, Noord-Brabant
Professor Cobbenhagenlaan 336

€ 220.000 k.k.

5037DG Tilburg

Bilderdijkstraat, Bilderdijkstraat 11, 5025TL, Tilburg, Noord-Brabant
Bilderdijkstraat 11

€ 239.500 k.k.

5025TL Tilburg

Alleenhouderstraat, Alleenhouderstraat 97, 5041LD, Tilburg, Noord-Brabant
Alleenhouderstraat 97

€ 240.000 k.k.

5041LD Tilburg

Lage Witsiebaan, Lage Witsiebaan 278, 5042DE, Tilburg, Noord-Brabant
Lage Witsiebaan 278

€ 260.000 k.k.

5042DE Tilburg

Tongerlose Hoefstraat, Tongerlose Hoefstraat 111, 5046NG, Tilburg, Noord-Brabant
Tongerlose Hoefstraat 111

€ 289.500 k.k.

5046NG Tilburg

Azuurweg, Azuurweg 132, 5044KE, Tilburg, Noord-Brabant
Azuurweg 132

€ 195.000 k.k.

5044KE Tilburg

Ledeackerstraat, Ledeackerstraat 22, 5045ZG, Tilburg, Noord-Brabant
Ledeackerstraat 22

€ 300.000 k.k.

5045ZG Tilburg

Vlettevaart, Vlettevaart 15, 5032BK, Tilburg, Noord-Brabant
Vlettevaart 15

€ 400.000 k.k.

5032BK Tilburg

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Willem II-straat in Tilburg?