Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Dit voormalige winkel-/kantoorpand is gelegen aan de Rijkebuurtstraat, tussen de laatst overgebleven stadspoort van Bergen op Zoom, de Gevangenpoort, en de Kaai. Het is een Rijks monumentaal pand (bouwtijd circa 1450) genaamd “De Wildeman”. De woning beschikt over 2 woonkamers, 2 keukens, 2 slaapkamers, 2 badkamers en een grote zolder waar meerdere slaapkamers kunnen worden gecreëerd. Tevens beschikt de woning over een ruime, gewelfde kelder en eigen parkeervoorziening.

Je woont in deze woning tegen het oude stadscentrum van Bergen op Zoom aan met al zijn voorzieningen en in de onmiddellijke nabijheid van de nieuwe ontwikkelingen op en rondom de Kaai. Betekent dat de woning in een aantrekkelijk gebied ligt met winkels en horeca om de hoek. De woning kent een centrum bestemming waardoor op de benedenverdieping mogelijkheden zijn voor een winkel of een bedrijf/beroep aan huis.

Zoekt u een woning met historie en karakter en heel veel ruimte en mogelijkheden, bel dan voor een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

De woning wordt betreden vanuit de Rijkebuurtstraat in de langgerekte hal. De hal loopt door tot de deur naar de achtertuin. In de hal bevinden zich de garderobe, het toilet, de trapopgang naar de 1e verdieping en de meterkast. In de meterkast bevinden zich 11 elektragroepen en 2 aardlekschakelaars. De hal geeft toegang tot de woonkamer, de slaapkamer en de keuken.

Toilet
Het toilet beschikt over een hangcloset en de vloer en de wanden zijn volledig betegeld.

Woonkamer en slaapkamer
Vanuit de hal wordt de woonkamer via een glazen toegangsdeur betreden. De woonkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen. De woonkamer is en suite met de achter gelegen en mooi afgewerkte slaapkamer (ca. 14 m2) waar ruimte is voor een 2-persoonsbed. Fraaie schuifdeuren zorgen voor de afscheiding. De ruimte die nu in gebruik is als slaapkamer is uiteraard ook bij de woonkamer te betrekken als bijvoorbeeld eetkamer. De woonkamer is afgewerkt met strak stucwerk op de wanden, een spanplafond en pvc op de vloer. De slaapkamer is afgewerkt met eveneens strak stucwerk, pvc op de vloer en een systeemplafond. In de woonkamer is de toegang via de vaste trap naar de gewelvenkelder. De gewelvenkelder is ruim en ideaal om een hobby in uit te oefenen of als opslag te dienen voor bijvoorbeeld de wijnvoorraad.

Keuken
Vanuit de hal wordt de keuken betreden. De ruime keuken geeft plaats aan een royale eettafel en een hoek opgesteld keukenblok. Via het raam heb je uitzicht over de achtertuin. Verder geeft de keuken toegang tot de achter de keuken gelegen badkamer. Het aanwezige keukenblok beschikt over een kunststof werkblad met spoelbak en mengkraan. Ingebouwd zijn een 4-pits gaskooktoestel, afzuigkap en koelkast. De afwerking van de keuken bestaat uit strak gestucte wanden, een systeemplafond en een betegelde vloer.

Badkamer 1
Achter de keuken ligt de aangebouwde badkamer. Deze beschikt over een geheel modern betegelde doucheruimte met regendouche en handsproeier. Tevens is een ingebouwde kast aanwezig om de badkamer spullen in op te bergen.

Via de trap in de hal kom je op de overloop van de 1e verdieping. De overloop geeft toegang tot een 2e woonkamer met open keuken, een slaapkamer met badkamer en een kledingkamer. Tevens is op de overloop het toilet aanwezig en bevindt zich hier de trapopgang naar de 2e verdieping.

Woonkamer
De royale woonkamer op de 1e verdieping is aan de voorzijde van de woning gelegen en is heel sfeervol afgewerkt. De afwerking bestaat uit tapijt op de vloer, strak gestucte wanden en een schuurwerk plafond. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De woonkamer is ook te gebruiken als slaapkamer.

Keuken
De keuken beschikt over een hoek opgesteld keukenblok met kunststof werkblad en 1,5 spoelbak en een mengkraan. Ingebouwd zijn een 5-pits gaskooktoestel, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en combi oven/grill. De achterwand tussen onder- en bovenkasten is betegeld. De afwerking bestaat verder uit pvc op de vloer, strak gestucte wanden en een schuurwerk plafond. (De keuken kan ook omgevormd worden tot kledingkamer of badkamer).

Toilet
Op de overloop is een separaat toilet aanwezig. Dit toilet beschikt over een hangcloset met fontein. De wanden en de vloer van het toilet zijn volledig betegeld.

Kledingkamer
Op de overloop is de toegang tot een kledingkamer (walking closet). In de kledingkamer zijn kasten aanwezig voor het opbergen/ophangen van kleding.

Slaapkamer 2 (ca. 13,5)
Deze slaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en geeft uitzicht op de achtertuin van de woning. Er is ruim plaats voor een 2-persoonsbed. Aan een van de wanden staat nog een oude ombouw van een schouw als decoratie. De afwerking bestaat uit strak gestucte wanden, tapijt op de vloer en een schuurwerk plafond. Achter de slaapkamer is een ruimte aanwezig waar de aansluitingen zijn voor de wasmachine en de wasdroger.

Badkamer 2
Aan de slaapkamer is, toegankelijk via een schuifdeur, een badkamer gesitueerd. De verwarmde badkamer beschikt over een ligbad met wastafel met spiegel en planchet. De vloer en wanden van de badkamer zijn volledig betegeld. Voor de ventilatie zorgt een actieve ventilator.

Via de vaste trap op de overloop kom je op de 2e verdieping/zolderverdieping. Dit is een geheel open ruimte waarbij zicht is op de sporenkap. De sporenkap van de woning is geheel vernieuwd en geïsoleerd. De ongeveer 15 meter diepe zolderverdieping is nu in gebruik als bergruimte maar in deze ruimte kunnen zeker 2 slaapkamers worden gerealiseerd. Tevens hangt de cv-ketel op de zolderverdieping. Dit betreft een Bosch 35 Hrc CW5 van het bouwjaar 2004.

Toegankelijk vanuit de hal ligt achter de woning een fraai aangelegde stadstuin. Deze is op het zuiden gelegen. De achtertuin is in niveaus aangelegd met bestrating, klinkers en hardsteen, en kunstgras.

Berging/garage
Achter in de tuin staat een garage/berging waardoor de tuin hiermee een achterom heeft. In de garage/berging is plaats voor 1 auto. Voor de garage is een oprit waar plaats is voor 4 auto’s. De garage/berging beschikt over een betonnen vloer, houten toegangsdeur en elektra.

* Rijks monumentale woning
* Het dak (sporenkap) is geheel vernieuwd en geïsoleerd
* De woning beschikt volledig over dubbel glas
* De woning beschikt over een gewelvenkelder
* Tuin op het zuiden
* De woning beschikt over een eigen parkeervoorziening
* De woning kent een centrum bestemming waardoor binnen de kaders van het vigerende bestemmingsplan bedrijf of beroep aan huis mogelijk is

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1450
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1450
Woon oppervlakte 168
Inhoud woonhuis 753
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 49.45
Monument Ja
Garage opp 24.09
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 154
Tuin achter Ja
Tuin diepte 10.75
Dak isolatie Ja
Monumentaal Ja
Tuin breedte 4.6
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2004
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin zuid Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1450
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1450
Woon oppervlakte 168
Inhoud woonhuis 753
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 49.45
Monument Ja
Garage opp 24.09
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 154
Tuin achter Ja
Tuin diepte 10.75
Dak isolatie Ja
Monumentaal Ja
Tuin breedte 4.6
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2004
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin zuid Ja
Mechanische ventilatie Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Pierre Belde Makelaardij

De nieuwste koopwoningen in Bergen op Zoom

Glymesstraat, Glymesstraat 14, 4611KM, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Glymesstraat 14

€ 265.000 k.k.

4611KM Bergen Op Zoom

Zuidsingel, Zuidsingel 29, 4611LH, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Zuidsingel 29

€ 280.000 k.k.

4611LH Bergen Op Zoom

Koning Willem III straat, Koning Willem III straat 3, 4615AH, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Koning Willem III straat 3

€ 315.000 k.k.

4615AH Bergen Op Zoom

Van Houtenstraat, Van Houtenstraat 11, 4623XK, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Van Houtenstraat 11

€ 225.000 k.k.

4623XK Bergen Op Zoom

Antwerpsestraat, Antwerpsestraat 125, 4611AE, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Antwerpsestraat 125

€ 175.000 k.k.

4611AE Bergen Op Zoom

Agger, Agger 10, 4617NM, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Agger 10

€ 289.500 k.k.

4617NM Bergen Op Zoom

Florastraat, Florastraat 35, 4613CV, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Florastraat 35

€ 185.000 k.k.

4613CV Bergen Op Zoom

Schaepmanlaan, Schaepmanlaan 6, 4623XX, Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
Schaepmanlaan 6

€ 279.500 k.k.

4623XX Bergen Op Zoom

Korenberg, Korenberg 73, 4614GW, Bergen op Zoom, Noord-Brabant
Korenberg 73

€ 325.000 k.k.

4614GW Bergen op Zoom

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.