Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze statige vrijstaande woning met de naam ‘Sonnevanck’ heeft een gebruiksoppervlak van 338m² en ligt op een riant perceel van 1500 m² in het dorpscentrum van Heeswijk-Dinther. Vier ruime slaapkamers, twee badkamers en volop leefruimte maken deze woning tot een ideale familiewoning. De kantoorruimte biedt mogelijkheden voor het uitoefenen van een beroep aan huis maar kan bijvoorbeeld ook voor mantelzorgdoeleinden worden aangewend. De woning is gerenoveerd met behoud van authentieke details en voorzien van hedendaags comfort. Met de dagelijkse voorzieningen op loopafstand, de bushalte voor de deur en op korte afstand van de N279 met aansluiting op de A2/A50, is deze unieke locatie een bezichtiging waard.

Heeswijk-Dinther is onderdeel van de gemeente Bernheze.
Vroeger waren Heeswijk en Dinther twee zelfstandige kernen die in 1969 zijn samengevoegd. Met een kleine 9000 inwoners heeft het dorp veel te bieden; het telt een groot aantal verenigingen en op cultureel vlak geven onder andere Kasteel Heeswijk, Abdij van Berne, natuurtheater de Kersouwe en de Kilsdonkse molen extra allure. Je geniet hier van een groene omgeving. De Heeswijkse bossen, zandverstuiving Bedaf en natuurgebied de Maashorst bieden prachtige wandel- en fietsroutes. Bovendien loop je vanuit de Sint Servatiusstraat 32 direct het buitengebied in.

Deze degelijke woning is destijds gebouwd voor de burgemeester. Bepaalde elementen in de woning doen nog aan deze tijd denken. De woning dankt haar statige aanzien aan de verhoogde ligging, de vensters aan de gevel, het glas in lood en de monumentale zilverlinde in de voortuin,

Vermeldenswaardig is het feit dat de locatie aan de Sint Servatiusstraat volgend jaar een upgrade tegemoet kan zien. De doorgaande weg, waaraan deze woning ligt, wordt momenteel in fases omgevormd van provinciale weg naar dorpsstraat. Er komt meer groen, meer ruimte voor fietsers en nieuwe verlichting.








Huize Sonnevanck beschikt over een statige entree. Een stenen trapje brengt je via de voortuin met haar uitbundige hortensia’s, rododendrons en markante zilverlinde naar het overdekte bordes bij de voordeur. De voordeur is origineel en het kijkluikje vertelt de bewoners wie er voor de deur staat. Achter de voordeur bevindt zich de vestibule met garderobe. Deze leidt je via een glazen deur naar de prachtige centrale hal; een echte eyecatcher. Met fraaie, hoge plafonds, glas in lood ramen en een trappenhuis, voorzien van een bordestrap met loper en koperen roedes. Alle wanden in de woning zijn glad gestuukt, er ligt een natuurstenen vloer en de plafonds zijn eveneens gestuukt en voorzien van originele sierlijsten. Als middelpunt van de woning geeft de hal toegang tot meerdere aangrenzende ruimtes. Aan de rechterzijde van de hal ligt de woonkamer. Deze biedt een gezellige zithoek met een schouw met gashaard, aangrenzend een ruime zit/eetkamer met erker en aan de achterzijde een met licht overgoten tuinkamer, ingericht als tweede zitkamer. Deze lichte ruimte is georiënteerd op de mooie tuin. Hier kijk je uit op het verhoogde bordesterras met de daaronder gelegen vijver.
De tuinkamer kan van de rest van de woonkamer worden afgesloten dankzij de paneelschuifdeuren. In de woonkamer ligt een houten vloer en in de tuinkamer ligt een marmeren tegelvloer met vloerverwarming. De vele ramen zorgen in de gehele woonkamer voor een prettige lichtval. In de hoek van de serre vind je de ruimte waar de CV ketel (Nefit HR Ecomline 1996) en de verdeler voor de vloerverwarming zijn opgesteld.

Halverwege de woonkamer loop je terug naar de hal waar het toilet is gesitueerd. Onder de trap bevindt zich de toegang tot de kelder. Een grote ruimte die, dankzij de koele omstandigheden, ideaal als voorraadkast is te gebruiken. Aan de linkerzijde van de woning vind je de leefkeuken. Aan de voorzijde is de eetkamer gesitueerd. Dankzij de aanwezige schouw zou de eetkamer nog kunnen worden uitgerust met een gezellig haardvuurtje. De eetkamer is afsluitbaar dankzij de ensuite deuren. Aan weerszijden van deze deuren zijn kasten ingebouwd, voorzien van paneeldeuren. De keuken, die in een hoek is opgesteld, is uitgevoerd in licht essenhout en voorzien van een zwart natuurstenen aanrechtblad. Vanuit de keuken heb je een mooi zicht op het terras en de tuin. Het eiland, dat centraal in de keuken staat opgesteld, biedt extra werk- en opbergruimte. De keuken is uitgerust met de volgende apparatuur:

- vaatwasser
- koelkast
- 5 -pits inductiekookplaat
- afzuigkap
- combi-oven
- 1,5 spoelbak

Op de vloer ligt een donkere hardhouten visgraatvloer. De muren zijn ook hier strak gestuukt en de hoge plafonds zijn prachtig uitgevoerd met vakkundig aangebrachte sierlijsten.

Via de keuken loop je naar de bijkeuken waar een eenvoudige keukenopstelling met werkblad en kastruimte is geplaatst. Hier vind je het witgoed en de omvormer voor de zonnepanelen. De achterdeur geeft toegang tot het terras en de tuin. Vanuit de bijkeuken loop je naar het kantoorgedeelte met 3 werkruimtes, airco unit, opslagruimte, toilet, meterkast en portaal. Dit portaal dient als zelfstandige entree voor het kantoorgedeelte. Er ligt een houten vloer, de wanden zijn strak afgewerkt en er is een systeemplafond aangebracht. Dit is een prima plek met veel gebruiksmogelijkheden. Denk aan het uitoefenen van een beroep aan huis, als mantelzorgwoning, studie- en/of chillruimte voor de kinderen of als studio/atelier.

Via de indrukwekkende trapopgang kom je op de eerste verdieping. Maar niet nadat je eerst de prachtige glas in loodramen hebt bewonderd, die zich ter hoogte van het bordes bevinden. De royale overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers, allen met meer dan prima afmetingen en dankzij de grote ramen valt in elke ruimte veel natuurlijk licht binnen. De ouderslaapkamer is voorzien van een aangrenzende privé badkamer met een massagestoomdouche, wastafel en infrarood verwarming. Ook hier zie je de voor deze woning kenmerkende glas in loodramen terug. De tweede badkamer op de verdieping is een heerlijke, luxueus ingerichte ruimte. Met een ruime inloopdouche, een vrijstaand ligbad en een wastafelmeubel met twee waskommen. Op de vloer ligt een donkere tegel die is voorzien van vloerverwarming. De wanden van de badkamer zijn strak afgewerkt met een originele natuurlijke, waterafstotende kalkpleister. De shutters maken het plaatje compleet. Er is een aparte toiletruimte op de verdieping. De tweede slaapkamer biedt onder de trap naar de zolder veel praktische bergruimte en je hebt hier de beschikking over een wastafel. De derde slaapkamer aan de achterzijde van de woning kenmerkt zich door een erker. Via een loopdeur heb je hier toegang tot het platte dak (boven de tuinkamer). Tot slot beschikt ook deze kamer over een wastafel. Alle ruimtes zijn strak gestuukt, de plafonds voorzien van brede sierlijsten met inbouwspots en over nagenoeg de gehele verdieping ligt een prachtige donkere massief houten vloer met daarboven de nog originele hoge plinten. Elke slaapkamer is uitgerust met airconditioning, UTP data bekabeling en een TV aansluiting.

Een vaste trap, die schuilgaat achter de zesde paneeldeur, leidt naar de tweede verdieping. Deze is geheel gerenoveerd in 2010. Hier bevindt zich een ruime werk/slaapkamer met volop daglicht dankzij dakkapellen aan zowel de voor- als achterzijde. Het mooie stuukwerk, inbouwspots, laminaatvloer, wastafel, grote opbergruimte en bergzolder maken deze verdieping compleet.

De woning ligt op een perceel van 1500 m2. De tuin met veel privacy is rondom de woning gesitueerd en zowel links als rechts van de woning toegankelijk. De woning heeft een fraai terras dat hoger gelegen is dan de tuin. Een riant bordes dat met gemak plaats biedt aan een grote eettafel of loungeset. Vanuit het bordesterras loop je via een trapje de tuin in. Deze is grotendeels aangelegd met gazon en borders rondom. De tuin ligt op het noorden, dankzij de royale afmetingen kun je hier heerlijk de zon opzoeken of juist genieten op een schaduwrijke plekje. In de tuin ligt een koivijver voorzien van een zuiveringsinstallatie. Direct achter de vijver is een tweede terras aangelegd. Een automatisch pop-up systeem zorgt voor de beregening. De installatie hiervoor is in de garage opgesteld. Aan weerszijden van de tuin vormt een haag de natuurlijke grens. Een houten schutting aan de achterzijde van de tuin markeert de grens met de achterburen. Een praktisch voordeel is dat de achtertuin via een poort directe toegang biedt tot de Willem Alexanderstraat. Je loopt ‘binnendoor’ in twee minuten naar het marktplein waar elke vrijdagochtend de weekmarkt plaatsvindt.

Aangrenzend aan het kantoor bevindt zich de stenen garage met ruimte voor een auto. Op het dak van de garage liggen 7 PV panelen, op het kantoorgedeelte zijn er 28 geïnstalleerd (jaaropbrengst circa 8 MWh). De garage is voorzien van elektra en verwarming. Voor de garage ligt een royale oprit die plaats biedt voor 4 tot 6 parkeerplekken. Aan de voorzijde van de woning kan openbaar worden geparkeerd. Op de oprit is een laadpaal geïnstalleerd voor het laden van de elektrische auto.


In het kort
- Markante woning
- In het centrum, op loopafstand van alle dagelijkse voorzieningen
- Zeer ruime woning (gebruiksoppervlakte wonen 338m2), veel gebruiksmogelijkheden, veel privacy
- Vier slaapkamers, 2 badkamers, 3 separate toiletten
- Met kantoorruimte voor o.a. beroep aan huis of mantelzorg
- Poort in achtertuin voor directe toegang tot de Willem Alexanderstraat
- Grote, privacy biedende tuin (perceel van 1500m2)
- Zeer centrale ligging, met een bushalte in de straat en vlakbij de N279 met aansluiting op de A2 en de A50

Kenmerken:
- Spouwmuurisolatie, na-isolatie dak, HR++ beglazing
- 35 zonnepanelen
- Alarminstallatie
- Airconditioning
- UTP data bekabeling in nagenoeg elke ruimte
- TV aansluiting op elke slaapkamer
- Centraal stofzuigsysteem
- Oplaadstation voor elektrische auto
- Energielabel is aangevraagd (voorlopig label is D)

Op desktop kan de woning door middel van een 3D tour virtueel bezichtigd worden.

Bereikbaarheid

Heeswijk-Dinther ligt op 5 autominuten van de A50 richting Eindhoven/Nijmegen en op 10 minuten van de A2 richting Tilburg/Utrecht. Kleinere winkelcentra “om de hoek” zijn Veghel en Schijndel en ook Uden en Oss zijn via de N279/A50 in 10-20 minuten te bereiken. Daarnaast is er een prima busverbinding naar Veghel en ‘s-Hertogenbosch. Vorig jaar is een start gemaakt met de herinrichting van de doorgaande weg; van provinciale weg naar dorpsstraat met meer groen, meer ruimte voor fietsers en ontmoediging van het doorgaande verkeer.

Scholen en sport

Heeswijk-Dinther telt 3 basisscholen en een middelbare school; Gymnasium Bernrode. Op sportief vlak zijn zo’n 10 verenigingen actief. Bovendien is er een zwemschool in het dorp gevestigd.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1926
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1926
Woon oppervlakte 338
Inhoud woonhuis 1365
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 600
Garage opp 21.41
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1500
Rookkanaal Ja
Tuin diepte 30
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 20
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
Airconditioning Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 1996
Garage aangebouwd Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1926
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1926
Woon oppervlakte 338
Inhoud woonhuis 1365
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 600
Garage opp 21.41
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1500
Rookkanaal Ja
Tuin diepte 30
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 20
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
Airconditioning Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 1996
Garage aangebouwd Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Mechanische ventilatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

HDL makelaars