Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

De bouwkavel met paardenstal, weiland en een oppervlakte van maar liefst 8.865 m² is uniek gelegen aan een rustige woonstraat in het buitengebied van Huijbergen in een bosrijke en landelijke omgeving. De bouwkavel biedt veel privacy.  
De diverse kleinschalige voorzieningen van Huijbergen, waaronder een supermarkt zijn in de nabijheid. De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom zijn binnen respectievelijk 5 en 10 autominuten te bereiken. Hoogerheide heeft een centrum met een goed voorzieningenniveau, uitgebreide uitgaans- en sportgelegenheden en uitstekend openbaar vervoer. Huijbergen heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

De bouwkavel grenst en ligt nabij schitterende natuurgebieden om onder andere in te wandelen, paard te rijden en te fietsen.

De bouwkavel
De bouwkavel is gelegen aan een rustige woonstraat in het buitengebied van Huijbergen met vrijstaande bebouwing en kenmerkt zich door zijn situering met veel privacy. De bouwkavel heeft een ideale ligging vanwege het “rustige wonen” in een bosrijke en landelijke omgeving en de nabijheid van diverse openbare voorzieningen en uitvalswegen.

De bouwkavel heeft een oppervlakte van maar liefst 8.865 m². Het bouwvlak heeft een breedte van circa 22 meter en een diepte van circa 22 meter, waarbinnen het woonhuis met bijgebouwen mag worden gebouwd. De tuin is gelegen op het zuidwesten.

Ruime bouwmogelijkheden
Er zijn ruime bouwmogelijkheden op de bouwkavel. In het bouwvlak mag een vrijstaand woonhuis gebouwd worden met een inhoud van maar liefst maximaal 1.300 m³. De goothoogte bedraagt ten hoogste 5,5 meter. De bouwhoogte bedraagt ten hoogste 10 meter. Het woonhuis dient als nultredenwoning te worden gerealiseerd, inhoudende dat het een woonhuis dient te zijn die zonder trappen van buitenaf bereikbaar is en waarbij de primaire ruimtes (de keuken, het sanitair, de woonkamer en minimaal één slaapkamer) zich op dezelfde woonlaag bevinden.

In het bouwvlak kunnen eveneens bijgebouwen gerealiseerd worden. Het gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen bij het woonhuis mag maximaal 100 m² bedragen. De afstand van het bijgebouw tot de voorgevel van het woonhuis dan wel het verlengde ervan mag niet minder bedragen dan 5 meter. De maximale goothoogte van bijgebouwen bedraagt 3,3 meter en de maximale bouwhoogte 5,8 meter.

Onder voorwaarden behoort de uitoefening van een beroep aan huis en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten tot de mogelijkheden.

Voor de volledige bouwregels van de bouwkavel en/ of een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Ilse Vastgoed.

Landschappelijke inpassing (ruimte voor ruimte)
De realisatie van de bouwkavel is mogelijk gemaakt middels de Ruimte voor Ruimte regeling, waarbij de bestemming agrarisch deels veranderd is in wonen. Een verplicht onderdeel bij deze bestemmingsplanwijziging is het opstellen van een landschappelijk inpassingsplan waarin aangetoond wordt dat een investering wordt gedaan in de landschappelijke kwaliteit.

De gemeente Woensdrecht hanteert hiervoor het Afsprakenkader Kwaliteitsverbetering van het Landschap dat voor de Regio West-Brabant is opgesteld. Hierin zijn ruimtelijke ontwikkelingen ingedeeld in categorieën met een bijbehorende investeringsregel voor de landschappelijke kwaliteit. De berekening hiervan is uitgewerkt in de toelichting bij het bestemmingsplan. In totaal moet € 10.350,- geïnvesteerd worden in de landschappelijke kwaliteit. Deze investering dient binnen het plangebied plaats te vinden. Indien dit niet voldoende ruimte biedt, kan het resterende bedrag in een gemeentelijk landschapsfonds gestort worden. Door het bouwvlak landschappelijk in te passen, worden de landschappelijke kwaliteit en hiermee ook de ecologische en recreatieve waarden van het gebied verhoogd. Bij een landschappelijke inpassing wordt zorgvuldig gekeken naar de opbouw van het landschap en welke landschapselementen in dit landschap thuis horen. Ook dient aangetoond te worden wat de kosten zijn van de aanleg van deze landschappelijke elementen.

Paardenstal
De paardenstal is gebouwd/verbouwd omstreeks 2005 en heeft een traditionele bouwconstructie, betonnen vloer, stenen buitengevels en zadeldak gedekt met asbesthoudende golfplaten. De paardenstal heeft een oppervlakte van circa 172 m².

De paardenstal is voorzien van een groepenkast (3 groepen, krachtstroom), 9 paardenboxen met wateraansluiting en toegang tot het buitenterrein, toiletruimte en kantine. 3 paardenboxen hebben de afmetingen circa 3,00 x 2,50 meter. 6 paardenboxen hebben de afmetingen circa 3,00 x 3,00 meter. De wateraansluiting is voorzien van een rondpompsysteem. De toiletruimte heeft een tegelvloer en schoonmetselwerk wanden en is ingericht met een staand toilet en wastafel. De kantine is voorzien van een tegelvloer, schoonmetselwerk wanden en platen plafond. In de kantine zijn een eenvoudige keukeninrichting met RVS aanrechtblad en spoelbak, een houtkachel, de aansluitingen voor een wasmachine en de zadelkasten aanwezig.
Een schuifpui en loopdeur bieden toegang tot het buitenterrein. De paardenstal is aan de voorzijde bereikbaar middels dubbele openslaande deuren en aan beiden zijden middels een loopdeur.
 
De paardenstal heeft de bestemming “Agrarisch met waarden – natuur- en landschapswaarden” met de functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch – agrarisch hobbymatig”. 

De paardenstal verkeert in een matige staat van onderhoud (achterstallig onderhoud aanwezig).

Weiland en verdere inrichting
Naast de paardenstal is een eenvoudige open hooiopslag aanwezig met een oppervlakte van circa 84 m². Aan de andere zijde is een buitenbak aanwezig.

De buitenbak is voorzien van een zandbodem met viltsnippers en vier lichtmasten met LED verlichting. Voor het realiseren van een woonhuis zal de buitenbak aangepast, danwel verwijderd dienen te worden.

Het weiland is ingedeeld in paddocks met eenvoudige schuilgelegenheden (in totaal vier eenvoudige schuilstallen aanwezig met een oppervlakte van circa 42, 23, 10 en 9 m²).

Er is eveneens een grondwaterput met beregeninstallatie (6 hydranten) aanwezig.

Bijzonderheden
- De volgende (nuts)voorzieningen lopen door de straat Vennekensstraat: elektriciteit, water, kabel en riolering;
- De bouwkavel heeft ruime bouwmogelijkheden, de inhoud van het woonhuis mag maximaal 1.300 m³ bedragen. De gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen mag maximaal 100 m² bedragen;
- Onder voorwaarden is het toegestaan een aan huis verbonden beroep/ kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten uit te oefenen;
- Het woonhuis dient als nultredenwoning gerealiseerd te worden;
- Het bouwvlak dient landschappelijk ingepast te worden, conform het opgestelde landschappelijke inpassingsplan;
- Paardenstal met 9 paardenboxen, toiletruimte en kantine;
- De paardenstal is voorzien van elektriciteit en water, echter een nieuwe huisaansluiting dient aangevraagd te worden;
- Weiland ingedeeld in paddocks met eenvoudige schuilgelegenheden en grondwaterput met beregeningsinstallatie;
- Privacy biedende en rustige ligging aan een woonstraat in het buitengebied van Huijbergen;
- Unieke ligging in een bosrijke en landelijke omgeving in de directe nabijheid van fraaie natuurgebieden.

De kosten koper bestaat onder andere uit 8 % overdrachtsbelasting. De vraagprijs is exclusief de kosten voor de aansluiting van de (nuts)voorzieningen en kosten voor onder andere grondwerk.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 8865
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Buiten bebouwde kom Ja
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 8865
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Buiten bebouwde kom Ja
Show with reservation -1

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Ilse Vastgoed