Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Wie gaat de uitdaging aan? Grijp deze kans om van dit unieke object een hedendaags sprookje te maken!

Landhuis De Hoge Hees in het Noord-Brabantse Eersel is gelegen in een bijzondere landgoedomgeving waar u eindeloos kunt genieten van een onbelemmerd groen uitzicht. Wanneer u over het laantje door het bos bent komen aanrijden en dit huis binnenstapt doet het u denken aan vervlogen tijden. De aanwezige, authentieke, cultuurhistorische elementen stralen een sfeervol en warm karakter uit en maken deze plek echt bijzonder.

Daarnaast biedt het landhuis met de voormalige kunstzaal veel natuurlijke lichtinval en openheid, het biedt een extra ruimte die nog multifunctioneel inzetbaar is. Landhuis De Hoge Hees werd gebouwd in 1919, naar ontwerp van kunstenaar en architect Nicolaas Eekman. Het is uitgevoerd in Gooise landhuisstijl en is naar verluidt het enige bouwkundige ontwerp van de kunstenaar wat het uniek maakt. Het object werd in 2002 aangewezen als gemeentelijk monument. Dit huis verdient aandacht en moet gemoderniseerd worden. U kunt naar eigen inzicht moderne luxe en de bestaande details samenbrengen. Na renovatie biedt het een plek om sfeervol en riant te wonen in de natuur en genieten van het buitenleven is hier dan pas echt van toepassing. Deze plek is elk jaargetij een bijzondere beleving. Het is dan ook een waar voorrecht om op deze unieke locatie te mogen wonen, werken of recreëren. Een dagelijkse beleving van natuur en tegelijkertijd een strategische uitvalsbasis voor omliggende voorzieningen. Ervaar het zelf en ontdek wat De Hoge Hees te bieden heeft.

Begane grond:

Ruime entree met meterkast en fraai ogende glas in lood panelen in de toegangsdeur naar de hall. De splitsing tussen het vroegere downstairs en upstairs is nog kenmerkend aanwezig. Zo kan men via de entree ook direct de keuken bereiken die weer toegang verleent tot de badkamer. Vanuit de keuken toegang tot kelder. Het belangrijkste ruimtelijke element is de zogenaamde hall (de woonkamer) met de open vuurplaats, die ook een beschermde status heeft. Deze wordt rijkelijk gevuld met licht door de grote vensters met roedeverdeling aan de voor en achterzijde. Via de achterzijde heeft men tevens toegang tot een ruim terras. Een echte eyecatcher en comfortabele zithoek, met tegenover elkaar geplaatste kastenwanden met muurbank en een haard te midden, maken ook van de woonkamer een sprookjeswaardige omgeving. Dit alles wordt verder benadrukt door de vele in vurenhout uitgevoerde interieurelementen, zoals diverse deuren met smeedijzeren hang- en sluitwerk, een voor een hall kenmerkende bordestrap met bewerkte trappaal en spijlen en een balklaag met eenvoudig geprofileerde consoles. Aan de andere zijde van het huis is via een tussenportaal de studeerkamer annex slaapkamer gelegen. In deze ruimte vindt u ook de toegang tot de kunstzaal die tevens met een aparte buitendeur ontsloten is.

Eerste verdieping:
Via het trappenhuis in de hall komt men op een open ruimte van ruim 60 m2 waar ook de authentieke elementen, zoals de raampartijen, behouden zijn. Tevens zijn er ruime kastenwanden en een opgang naar de zolder via een vlizotrap. Via een tussenportaal bereikt u nog een een ruime slaapkamer met wastafel en badkamer ensuite (te moderniseren).

Zolder:
De zolder biedt 3 m2 extra ruimte voor opslag.

Externe berging:
Berging van circa 8 m2 voor extra opslag in de tuin.

Geschiedenis:
Voelt u zich thuis in een historisch huis? Is het buitenleven helemaal voor u weggelegd? Dan is dit de uitgelezen kans om een bijzondere woning te bemachtigen! Dit vrijstaande landhuis in Gooische landhuisstijl, ontworpen door Nicolaas Eekman is dan ook uniek. Eekman, die in Nederland, België en Frankrijk veel befaamdheid heeft bereikt als figuratieve schilder en illustrator, ontwierp Landhuis De Hoge Hees in 1919. Het werd ontworpen en gebouwd in opdracht van mejuffrouw Mirandolle, een rijke Amsterdamse met koffieplantages in Nederlands-Indië. Haar landgoed De Hoge Hees diende voor haar als buitenverblijf naast haar stadswoning aan de Herengracht in Amsterdam. Het inschakelen van een kunstenaar voor het ontwerpen van een landhuis moet iets bijzonders zijn geweest. De Hoge Hees is een inspiratievolle plek voor vele kunstenaars geweest. Het landhuis is de afgelopen decennia eigendom geweest van familie Van den Brink. Kunstschilder Rien van den Brink liet volledig in stijl een kunstzaal aan het huis bouwen en maakte samen met zijn echtgenote Beatrijs van den Brink-Vandepoel van deze bijzondere plek naast hun thuis tevens een drukbezochte expositieruimte met beeldentuin welke in heel Nederland bekendheid had. Sinds 1970 vond bijna 40 jaar lang de jaarlijkse Object omschrijving ‘Natuur en Sculptuur’ zomerexpositie plaats. Het landhuis is een sprekend en zeldzaam voorbeeld van de Gooise landhuisstijl met elementen van de landelijke bouwkunst en Engelse cottage-stijl invloeden. Ook het interieur van het huis, met als belangrijkste kenmerk de ‘Hall’ en de zeldzame en gave in vurenhout uitgevoerde elementen is nog grotendeels intact. De Hall is het grootste vertrek in het huis en strekt zich uit van de voor- tot de achtergevel en bezit vele historische elementen waardoor ook het interieur tot gemeentelijk monument is benoemd.

De multi inzetbare kunstzaal of galerieruimte is van latere periode en is in dezelfde stijl aangebouwd. De gehele woning bestaat uit een souterrain, begane grond, een verdieping en een zolderruimte. In de landschappelijke tuin, ten zuiden van het woonhuis staat een vrijstaand tuinschuurtje. Laat u zich meenemen in de openingsscene met de woorden “er was eens...” en geniet tot het einde van een sprookjeswaardige rondleiding.

Omgeving:
De Brabantse Kempen heeft veel te bieden voor bewoners, ondernemers en recreanten. Zo staat het onder andere bekend om de uitgestrekte bos- en heide gebieden, die het hele jaar door populair zijn onder fietsers, wandelaars en ‘s winters ijsschaatsers. De omgeving van De Hoge Hees heeft veel diversiteit te bieden. Het contrastrijke van de rust van de natuur, onder de rook van een bruisende stad waar altijd iets te beleven is, maakt het echt een bijzondere locatie. De gronden van het voormalige landgoed zijn vandaag de dag in eigendom en beheer van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten is onder condities bereid om een gedeelte van het landgoed te verhuren aan de nieuwe eigenaar van De Hoge Hees. De dichtstbijzijnde stad is Eindhoven. Een vooruitstrevende stad die bekend staat om haar technische ontwikkelingen op internationaal niveau. Zo biedt de stad een Technische Universiteit die populair is onder internationale studenten, net als grote bedrijven waaronder Philips en ASML. Ook is Eindhoven een geografisch gunstige uitvalsbasis als het gaat om openbaar vervoer en reisvoorzieningen. De verbinding met andere grote steden in Nederland is vanaf hier zeer eenvoudig.

Het huis is het gemakkelijkst bereikbaar per auto. Dit vanwege de vrije, natuurlijke omgeving, die ietwat is afgelegen van de doorgaande weg. Echter, met een kleine wandeling naar bushalte “de Hees” aan de provinciale weg van Eersel, is het tevens mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf hier is er een directe busverbinding waardoor u in ca. 30 min. in het centrum van Eindhoven staat.

Conform opgave van bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Eersel heeft het bebouwde perceel de bestemming: “wonen” en “natuur”. Binnen dit bestemmingsplan zijn de volgende bestemmingen mogelijk:
-wonen, al dan niet al dan niet in combinatie met aan huis verbonden beroepen en/of mantelzorg;
-recreatieve voorzieningen in de vorm van kleinschalig kamperen of bed & breakfast;
-het behoud, beheer en/of herstel van de cultuurhistorisch waardevolle (woon)boerderijen;
-behoud, herstel en ontwikkeling van landschappelijke en natuurwaarden, waaronder (natte) natuurparels;
-extensief recreatief medegebruik;
-agrarisch gebruik gericht op natuurbeheer;
-bijbehorende voorzieningen.

-Unieke kans op karakteristiek wonen omgeven door natuurschoon (natuurmonumenten).
-De kunstzaal van ruim 60m2 biedt tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld een moderne woonkeuken, kantoor/praktijk voor aan huis gebonden beroep, mantelzorg of B&B.
-"Verdiepend herbestemmings- & verduurzamingsonderzoek beschikbaar."
-Het betreft een gemeentelijk monument.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Landhuis
Bouwjaar 1919
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1919
Woon oppervlakte 266
Inhoud woonhuis 1066
Aantal verdiepingen 4

Overige

Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1330
Monumentaal Ja
Aantal slaapkamers 4

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Landhuis
Bouwjaar 1919
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1919
Woon oppervlakte 266
Inhoud woonhuis 1066
Aantal verdiepingen 4

Overige

Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1330
Monumentaal Ja
Aantal slaapkamers 4

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Best Intermediair Vastgoed Makelaardij