Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

“Een bijzondere boerderij met vele mogelijkheden voor zorg en dierhuisvesting en volledig gasloos te verwarmen”

Locatie en ligging
Gelegen op vrije locatie in het buitengebied tussen Steenbergen en Roosendaal vindt u deze sfeervolle zorgboerderij. De privacy biedende woonomgeving vormt een oase van rust en zorgt voor een goede scheiding tussen zakelijk en privé. De locatie is van alle gemakken voorzien. Van een openbare-/groepsruimte en vele dierenverblijven tot diverse weilanden en een degelijk aangelegd terrein. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor het vestigen van een zorg-boerderij of voor het combineren van hobby’s/ werk aan huis. Naast de ruime woning beschikt deze locatie tevens over een bedrijfsruimte, een stal met paardenboxen en een royale tuin. De woonboerderij is gelegen op een ruim perceel van circa 1.13.95 ha ondergrond en ideaal geschikt voor het houden van paarden of andere dieren alsmede voor het huisvesten van diverse soorten (zorg gerelateerde) bedrijven.

Vrij gelegen, maar toch op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen. De dorpskern van Steenbergen en het stadscentrum van Roosendaal zijn binnen enkele minuten bereikbaar. De grote steden Breda, Rotterdam, Antwerpen en Bergen op Zoom zijn binnen 30-40 autominuten bereikbaar. Daarnaast is de A17 binnen enkele autominuten bereikbaar. Vanuit de A17 zijn de A58, de A16 en de A4 gemakkelijk te bereiken.

De Lindehof
Zorgboerderij de Lindehof is een bedrijf waar vele dieren verblijven en verzorgd worden. De Lindehof heeft diverse bijzondere diersoorten zoals kraanvogels, ara’s, parkieten, fazanten, eenden, uilen, pauwen en duiven. Daarnaast zijn er ook paarden, alpaca’s, stekelvarkens en andere gezelschapsdieren te vinden. De Lindehof biedt momenteel dagbesteding voor mensen met een beperking. Naast de zorgboerderij is de locatie tevens opgesteld als kinderboerderij en kunnen bezoekers in de zomer op het terras een ijsje eten of koffie drinken.

Bouwconstructie en voorzieningen
Deze woonboerderij is gebouwd in de jaren ’70, maar in de loop der jaren gerenoveerd. Het betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie opgetrokken uit metselwerk spouwmuren, betonnen begane grondvloer en houten verdiepingsvloer, hardhouten kozijnen voorzien van isolerende beglazing en het geïsoleerde zadeldak is gedekt met pannen. De gehele woonboerderij is voorzien van rolluiken. Een houtkachel is aanwezig en de woning beschikt tevens over een Inventum 120L warmwater boiler. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming en de woning beschikt over 33 zonnepanelen. Eind 2022 zijn er nog eens 38 zonnepanelen (415 WP) op de groepsruimte geïnstalleerd. Daarnaast is de lucht water warmtepomp, gesitueerd in de groepsruimte, aangesloten op de woning en middels een eigen buffervat (350L) in de schuur is de woning eveneens gasloos te verwarmen. De woning beschikt over een glasvezelaansluiting. Het object is van energielabel C naar energielabel A+ gegaan.

De ruime entree biedt toegang tot de meterkast, de woonkamer, de keuken, de badkamer, het kantoor, de bijkeuken en de trapopgang richting de eerste verdieping. Vanuit de bijkeuken is de serre/het honden verblijf te bereiken welke toegang geeft tot de tuin. Vanuit de keuken is tevens de woonkamer bereikbaar. Alle ruimtes op de begane grond zijn afgewerkt met tegels als vloerafwerking, spachtelputz, stucwerk, behang of schoonmetselwerk wanden en schrootjes, stucwerk of systeemplaten als plafondafwerking.

De royale woonkamer is voorzien van een airco, sfeervolle houtkachel (Flam) en heeft een vrij uitzicht over de achtertuin, de achtergelegen landerijen en het terras. De woonkamer is afgewerkt met een balken plafond.

De keuken is van alle benodigdheden voorzien zoals een stenen werkblad, inductiekookplaat (AEG), en combi oven/magnetron, vaatwasser, afzuigkap (Pelgrim), een dubbele spoelbak en voldoende kastruimte. De bijkeuken is direct vanuit de keuken bereikbaar voor extra opberg- en voorraadruimte en bevindt zich onder een gedeelte van het voorhuis.

De slaapkamer op de begane grond is voorzien van een vaste kast.
De bijkeuken beschikt over een apart toilet en is voorzien van een opstelplaats voor de wasmachine en droger.
De badkamer (2015) op de begane grond is afgewerkt met tegels en voorzien van een inloopdouche en wastafel.

Eerste verdieping
De overloop biedt toegang tot drie ruime slaapkamers, een apart toilet en een opbergkast waar de omvormer van de zonnepanelen is gesitueerd. De 1e verdieping is afgewerkt met laminaatvloeren, schoonmetselwerk wanden en een schrootjes plafond in de overloop en behang wanden en een schuurwerk plafond in de slaapkamers.

De (zorg) boerderij
De zorgboerderij beschikt over diverse bedrijfsruimtes zoals een groepsruimte/ kantine, een paardenstal, voorraadruimte, winterverblijven en buitenrennen.

De groepsruimte/kantine (ca. 53 m²) is gebouwd omstreeks 2012 opgetrokken uit stalen spanten, houten gordingen en voorzien van geïsoleerde wanden,
hardhouten kozijnen en deuren voorzien van isolerende beglazing, een betonnen begane grond vloer, een houten verdiepingsvloer en een geïsoleerd
zadeldak gedekt met pannen. De groepsruimte is voorzien van onder andere airco, WTW systeem, toiletvoorziening en vloerverwarming. De groepsruimte wordt verwarmd middels een lucht water warmtepomp (gasloos). Eind 2022 zijn hier 38 zonnepanelen met een vermogen van 415 WP geplaatst, zodat
ook het woonhuis verwarmd kan worden middels deze pomp. Zo wordt er nagenoeg gasloos gestookt. De groepsruimte is aangesloten op een eigen IBA tank geschikt voor gebruik van ca. 30 personen en heeft een inhoud van 618 m³.

De paardenstal is eveneens gebouwd in 2012 en opgetrokken uit stalen spanten en houten gordingen en voorzien van een zadeldak met pannen. De paardenstal
is voorzien van 3 ruime paardenboxen met eigen drink- en voerbak en een buitenuitgang met luik.

De bedrijfsruimte/opslag (bouwjaar ca. 1977) is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie bestaande uit metselwerk spouwmuren, betonnen vloer en het dak is opgebouwd uit stalen spanten voorzien van asbesthoudende dakplaten. De voormalige c.v. installatie is inmiddels vervangen door een buffervat, welke is aangesloten op de warmtepomp welke gesitueerd is in de groepsruimte. Dit buffervat voorziet in de warmwater behoefte van het woonhuis.Daarnaast beschikt de ruimte over een inloopvriezer, een inloop koelcel en een opbergcel. In de aanbouw van de bedrijfsruimte is een dogwash aanwezig met een eigen airco en elektrische boiler (120L).

Overige gebouwen en voorzieningen

Naast de eerder genoemde bijgebouwen zijn er op het terrein nog diverse winter- en zomerverblijven voor diverse dieren aanwezig. Ook beschikt de locatie over een eigen broed- en kraamafdeling voor het fokken van vogelsoorten en voor honden is er een trimtafel en hondenbad aanwezig (elektrisch, allebei ter ovename). Naast paarden en alpaca’s zijn op het terrein vele voorzieningen voor vele (roof)vogel- en eenden soorten aanwezig. Alle buitenrennen hebben een eigen schuil-/binnen voorziening. De buitenrennen die voorzien zijn van een vijver hebben allen een eigen grond- en drinkwater aansluiting. De vijvers zijn eveneens aangesloten op de IBA tank waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. De weides zijn omheind met een hardhouten omheining en het gehele terrein beschikt over een regeninstallatie welke is aangesloten op een eigen grondwaterput. Daarnaast is er voldoende bestrating aanwezig voor o.a. parkeren. Het bedrijfsgedeelte beschikt over diverse terrassen, een royaal gazon en een eigen speeltuin. De locatie is naast zorgboerderij ook in gebruik als kinderboerderij. Met zoveel diverse en bijzondere diersoorten is er voor iedereen wat moois te zien. Het terrein en de gebouwen zijn goed onderhouden, praktisch ingericht en er is gebruik gemaakt van
degelijke materialen.

Aanvullende informatie
De locatie is gelegen op een gemengde bestemming en ideaal geschikt voor zorg gerelateerde activiteiten. Naast de zorg gerelateerde activiteiten behoren de volgende bedrijfsactiviteiten tot de mogelijkheden volgens het bestemmingsplan:
- Kinderboerderij;
- Detailhandel;
- Horeca;
- Dierenopvang (dieren ter overname).

Door de vele dierenvoorzieningen en het royale perceel van ca. 11.395 m² zijn er op het perceel allerlei bedrijfsmatige activiteiten mogelijk.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 2012
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 2012
Woon oppervlakte 165
Inhoud woonhuis 608
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 11395
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Glas isolatie Ja
Airconditioning Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 2012
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 2012
Woon oppervlakte 165
Inhoud woonhuis 608
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 11395
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Glas isolatie Ja
Airconditioning Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Staal Makelaars BV