Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een klein paradijs! Zeldzaam exclusief landhuis met de allure van een landgoed, gelegen op circa 23.000 m² eigen grond aan de plas De IJzeren Man en omgeven door een overvloed aan groen met weids en beschermd uitzicht over landerijen.

Ongekend veel privacy, rust en ruimte op enkele minuten afstand van het bruisende stadshart van Vught. Zeker voor diegene die zich na een drukke dag wil onttrekken aan de hectiek van de stad en het zakenleven, is dit een uitermate aantrekkelijke propositie. Een dergelijk object komt niet vaak op de markt.

Voor de mooiste plekjes van Nederland geldt meer dan eens: je moet ze maar net weten. Want wie kan vermoeden dat hier een heus paradijs ligt verscholen? De oprit is veilig afgesloten met een op afstand bedienbaar smeedijzeren hekwerk met videobewaking. Zodra u deze toegang bent gepasseerd, rijdt u over een met gravier d’or bedekte oprit naar dit prachtige landhuis toe. De combinatie van een fraai gemetselde gevel van kloostermoppen met een rietgedekt dak geeft het pand een vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Dit is nog eens goed thuiskomen…

Het mooie is dat er ook een grote eenheid van stijl is. Dit is al te zien in de tuin, waar de siertuin vóór naadloos overgaat in de parkachtige tuin met diverse terrassen. De uitwaaierende vorm naar het water toe versterkt het ruimtelijk effect en verbreedt het panoramabeeld. Het patroon van de tuin is opgebouwd uit goed doordachte zichtlijnen, een rudiment van de romantiek en de Engelse landschapsstijl.

Het kapitale droomhuis is prominent aanwezig tussen alle bomen en waterpartijen. De enorme rieten kap maakt het beeld àf. Riet, de meest edele en meest natuurlijke onder de dakbedekkingen, symboliseert als geen ander de geborgenheid van een eigen woonplek, een echt ‘thuis’ en geen ander materiaal kan de meest bijzonder kapvormen aan. Denk maar eens aan molens, de puntmutsen van de Efteling en de landhuizen in het Gooi.

De indrukwekkende gevel vertelt wel veel, maar niet alles. Kom, loopt u even mee.

BEGANE GROND (ca. 228 m²)
Welkom in het landhuis! De representatieve entree met vide, garderobe, Japans gastentoilet en welhaast majestueuze trappartij als eye-catcher van niveau biedt toegang tot diverse vertrekken.

De zitkamer heeft respectabele afmetingen, maar biedt toch een zekere mate van knusheid, mede dankzij de roede ramen, fraaie houten vloer en openhaardpartij. We hebben het dan wel over vuur met allure!

Zowel u als uw gasten zullen keer op keer, de ene keer hardop, de andere keer in gedachten, hun waardering uitspreken voor deze fantastische ambiance.

De grote woonkeuken, compleet met oranjerie, is eigenlijk één van de aantrekkelijkste ruimtes in het pand. De keuken en oranjerie zijn in 2020 totaal vernieuwd en aangebouwd, passend bij de stijl van de rest van het huis. Door haar afmetingen en gezelligheid vervult de woonkeuken met oranjerie een soort centrale functie. Niet alleen wordt hier gekookt en de maaltijd genuttigd, maar aan de keukentafel worden ook, al dan niet onder het genot van een goed glas wijn, de beslommeringen van de dag besproken of plannen gemaakt voor een uitstapje in het weekend.

Dat wil zeggen, voorzover je dit eldorado wilt verlaten. Want aan de oranjerie grenst een elegante veranda, compleet met onopvallend gesitueerde buitenluidsprekers en warmtestralers. De veranda, evenals de studeerkamer en de zitkamer grenzen aan een groot terras met fontein waar meerstammige platanen schaduw geven. Het begrip “onthaasten” krijgt een geheel nieuwe dimensie in deze romantische leefomgeving.

Verder vinden we op de begane grond de studeerkamer. Het zal niet meevallen je daarin te concentreren op je werk, de parkachtige tuin met uitzicht over landerijen zo ver het oog reikt trekt zomer en winter de aandacht.

Ook treffen we beneden de multifunctionele salon annex familyroom alsmede een inpandig gastenverblijf met eigen ingang, slaapkamer en badkamer aan.

Keuken, oranjerie, family room en veranda zijn voorzien van een ultra modern domotica systeem voor de aansturing van audio, video en licht. Keuken en oranjerie zijn voorzien van vloerverwarming onder het Versailles parket terwijl de keuken/oranjerie ook nog een geheel weggewerkt en geruisloos airconditioning- annex hetelucht verwarmingssysteem heeft.

1e VERDIEPING (ca. 130 m²)
Middels de eerder genoemde imposante trappartij komen we op de eerste verdieping.

Het eerste dat we hier tegenkomen is de royale overloop c.q. entresol, welke toegang biedt tot een viertal slaapkamers waarvan één met balkon. Twee badkamers maken het geheel compleet.

2e VERDIEPING (ca. 33 m²)
Tenslotte herbergt de tweede verdieping nog een slaapkamer en een klein multi purpose kamertje.

BIJGEBOUW (ca. 74 m²)
Last-but-not-least vinden we een vrijstaand, rietgedekt en multifunctioneel bijgebouw bestaande uit een pantry, prachtige wijnkelder, enkele bergruimten (vroeger stallen), toilet en vliering.

Tevens is er een fraaie volière voor zangvogels aangebouwd.

TUIN
Een eldorado, volgens Van Dale “een paradijs, heerlijke plaats, naar het Eldorado, een mythisch land waar geld en edelstenen langs de weg zouden liggen”. Hoewel het laatste voor dit object wellicht wat overdreven is, wordt bij een wandeling door de tuin zondermeer een paradijselijke ervaring geboden.

Een decor van prachtige oude bomen geeft niet alleen overdag, maar dankzij de uitgekiende tuinverlichting ook zeker ’s-avonds een feeërieke sfeer. Een prachtig contrast, het spel met licht en donker, open en toch intiem. Van morgen tot avond, het gehele jaar door, bijna altijd laat de tuin je genieten van het buitenleven.

De diverse terrassen en veranda dragen daar zeker aan bij. En wat dacht u van de ligging aan niet alleen de weids uitgestrekte landerijen van het Brabants Landschap, maar ook aan de plas van De IJzeren Man?

Zo worden de goede dingen des levens niet alleen binnen, maar ook zeker buiten ervaren.

RESUMÉ
Met een pand als dit is het als met de beste wijnen. Zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail. Daarbij bevinden landhuis Buitenspoor en de omringende tuin zich in puike conditie.

Een Masterpiece.

SPECIFICATIE
Landhuis ca. 391 m²
Kelder landhuis ca. 10 m²
Veranda ca. 41 m²
Balkon ca. 8 m²
Bijgebouw ca. 74 m² (ca. 58 m² + wijnkelder ca. 16 m²)

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard, ook indien één of beide partijen zich als professionele koper kwalificeren. Koper dient ondermeer zelf onderzoek te doen naar de diverse gebruiksmogelijkheden en het vigerende bestemmingsplan. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1940
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1940
Woon oppervlakte 436
Inhoud woonhuis 1474
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Landhuis Ja
Energielabel D
In overleg Ja
Openhaard Ja
Eigen grond Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 3
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Opmerkingen isolatie Volledige isolatie Dubbele beglazing
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1940
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1940
Woon oppervlakte 436
Inhoud woonhuis 1474
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Landhuis Ja
Energielabel D
In overleg Ja
Openhaard Ja
Eigen grond Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 3
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Opmerkingen isolatie Volledige isolatie Dubbele beglazing
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hulstkamp Makelaars