Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een royaal perceel van circa 10.000 m2 gelegen authentieke langgevelboerderij met bijgebouwen.

De woning is ruim 150 jaar oud en bevat nog enkele authentieke elementen. De ruime opstallen en het perceel bieden mogelijkheden voor het hobbymatig houden van paarden of andere (klein-)dieren. Maar ook voor een combinatie van wonen en werken (beroep aan huis), een meergeneratiewoning of een bed & breakfast is deze locatie zeer geschikt!

Eventueel kan de koper circa 2.5 ha cultuurgrond, grenzend aan het erf, aankopen.
Deze cultuurgrond wordt momenteel verpacht middels een geliberaliseerde pachtovereenkomst. Deze overeenkomst eindigt op 31 december 2024.

In de woning is een tweede woongedeelte aanwezig, een voormalige mantelzorgwoning. De Gemeente Best heeft meegewerkt aan het splitsen van de woning naar twee wooneenheden en dit is opgenomen in het bestemmingsplan. Lees meer over het bestemmingsplan verder in deze tekst.

OMGEVING:
De Vleut is van oudsher een buurtschap met vele boerderijen en ook vandaag de dag zijn er nog enkele boerenbedrijven gevestigd. Het landschap wordt gekenmerkt door vele populieren, waarvan in het verleden het hout werd gebruikt door de klompenfabrieken in de omgeving. Vanaf de Vleutstraat loop je Het Groene Woud in, waar je zomaar oog in oog kunt staan met edelherten. Heerlijk om te wandelen, mountainbiken of met je eigen paard een fijne buitenrit te maken.

Best combineert dorps wonen met goede voorzieningen èn goede bereikbaarheid. Voor alle dagelijkse voorzieningen kun je hier terecht: basisscholen, een middelbare school, een ruim winkelaanbod, musea, een bibliotheek, een bioscoop, sportvoorzieningen en vele recreatiemogelijkheden. Ook de omliggende dorpen en buurtschappen hebben veel te bieden, bijvoorbeeld knusse restaurantjes en boerenterrassen waar het heerlijk uitblazen is na een wandeling of fietstocht.

Deze locatie biedt dus het beste van twee werelden: landelijk wonen en genieten van ruimte, rust en natuur, maar met steden als Eindhoven, Den Bosch en Tilburg binnen handbereik. Binnen 10 minuten bereikt u de A2 of A58. Met een kwartier staat u op Eindhoven Airport of op de Brainport Campus. Het gezellige centrum van Eindhoven of Strijp-S bereikt u in 20 minuten. NS-station Best ligt op een kwartiertje fietsen.

WOONBOERDERIJ
Bouwjaar: de eerste vermelding in historische stukken dateert van 1832, de boerderij is daarna diverse keren verbouwd en gerenoveerd.
Bruto-inhoud: 1842 m3 / gebruiksoppervlakte wonen: 258 m2

Indeling: ruime hal (op dit moment in gebruik als hobbyruimte), woonkeuken met rechte keukenopstelling, woonkamer, bijkeuken met witgoedopstelling, kastruimte, toilet en doucheruimte, schuur (voormalige stalruimte).
Voormalige mantelzorgwoning: slaapkamer, woonkamer, keuken en berging.
1e verdieping: via de trapopgang in de woonkeuken te bereiken overloop met kastruimte en toegang tot 2 slaapkamers (voorheen 3), allen voorzien van inbouwkasten. Boven de voormalige stalruimte is een open zolderruimte.

Bijzonderheden:
In 2022 zijn een deel van de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen en is een kunststof voordeur geplaatst. Bij de originele stalramen in het woongedeelte zijn voorzetramen van HR++ glas geplaatst. De cv-ketel is van 2013. Er zijn 2 warmwaterboilers aanwezig. Deze zijn gehuurd van Kemkens. Energielabel G.

Recent zijn er nog werkzaamheden gedaan ter ondersteuning van de kapconstructie.

BIJGEBOUWEN:
Stal 1 (aan de woning vast): circa 40 x 8 m
Stal 2: circa 36 x 13 m
Stal 3: circa 12 x 8 m
In de oude stallen zijn de mestputten en de inrichting nog aanwezig.

Garage/carport: circa 6 x 7 m

Op het erf bevindt zich een mestsilo van circa 550 m3 en een oude sleufsilo.

BESTEMMINGSPLAN:
De bestemming volgens het vigerende bestemmingsplan is 'wonen', met dubbelbestemming 'waarde - archeologie 3 (gebied met hoge archeologische verwachting, historische kern'.

Functieaanduiding: 'cultuurhistorische waarden'.
Maatvoeringsaanduiding: 'maximum aantal wooneenheden: 2' en 'oppervlakte 356 m2'

Gebiedsaanduiding: 'overige zone - cultuurhistorisch vlak', 'overige zone - groenblauwe mantel, 'vrijwaringszone - radar' en 'wetgevingzone - voorwaardelijke verplichting 10'.
Deze laatste verplichting heeft betrekking op de sloop van een deel van de bijgebouwen.

De Gemeente Best heeft meegewerkt aan het splitsen van de woning naar 2 wooneenheden. In verband met een lopende beroepszaak tegen de recente bestemmings-wijziging naar wonen kan hierover echter nog geen definitief uitsluitsel gegeven worden.

Deze voormalige agrarische bedrijfswoning heeft een woonbestemming gekregen onder de voorwaarde dat (een deel van) de agrarische bijgebouwen gesloopt worden.

OVERIG:
Gezien de ouderdom van de woning wordt in een koopovereenkomst een zogenaamde ouderdomsclausule opgenomen, dit wijst de koper op het feit dat de bouwkwaliteit van een dergelijke woning lager ligt dan bij nieuwe woningen.

De huidige eigenaren hebben de woning voornamelijk in hun jeugd bewoond en zijn daarom niet of minder op de hoogte van eigenschappen en/of gebreken waarvan zij wel op de hoogte zouden zijn geweest als zij de woning zelf feitelijk hadden gebruikt. Dergelijke eigenschappen en/of gebreken komen voor risico van koper.

Er is asbesthoudende dakbedekking aanwezig op 1 van de stallen. In 2018 heeft een vooronderzoek NEN 5725 (historisch bodemonderzoek) plaatsgevonden. Hieruit zijn geen bijzonderheden gebleken.

Wilt u meer weten of een bezichtiging plannen? Neem dan contact op met Thijs Selten op 06-30036994

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1832
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1832
Woon oppervlakte 258
Inhoud woonhuis 1842
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 10000
Tuin rondom Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1832
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1832
Woon oppervlakte 258
Inhoud woonhuis 1842
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 10000
Tuin rondom Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

DLV Advies