Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Schoondonksedreef 18, deze unieke vrijstaande voormalige dokterswoning, onderdeel van geliefde Landgoed de Klokkenberg staat nu te koop. Als u echt op zoek bent naar een locatie in de categorie ‘buitengewoon’ dan is dit uw kans. De plek, de omgeving en de grootte van het perceel zijn de belangrijkste aspecten die de rijksmonumentale dokterswoning bijzonder maken.

Wonen op landgoed de Klokkenberg is een unieke ervaring. Een schitterend stuk erfgoed, omgebouwd tot heerlijke plek om te wonen! Het is gelegen in de nieuwe top-woonwijk in Breda Zuid. De omgeving kenmerkt zich door de prachtige architectuur van de historische rijksmonumentale gebouwen, de schitterende vergezichten en een unieke ligging te midden van bos en natuurgebied. Vanaf deze locatie wandel je zo het Mastbos in of kun je heerlijk fietsen of wandelen langs de Mark in het Markdal of in het Mastbos. Wonen in de natuur, op korte fietsafstand van Ulvenhout, het Ginneken en het historische stadscentrum van Breda met al haar voorzieningen op cultureel-, culinair-, en uitgaansgebied.

Deze vrijstaande woning is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd, beschikt over een energielabel A+ , een woonoppervlakte van maar liefst ca. 245m2 en is gelegen op een perceel van 1.209m2. De WOW factor is hier zeker van toepassing. De woning heeft een zeer grote woonruimte op de begane grond met leefkeuken, eetkamer en grote living. Op de verdieping zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers. Een unieke woning met alle comfort en ruimte die u zich kunt wensen.
Er is een vergunning voor een zwembad met bijgebouw aanwezig.

De Dokterswoning, een woning met historie.
De Voormalige Dokterswoning behoorde tot het complex Sanatorium de Klokkenberg en maakt nu onderdeel uit van Landgoed de Klokkenberg. De woning is ontworpen door C.H. de Bever en C.M. van Moorsel in traditionele stijl en is gebouwd in de periode 1950-1953. Het huis maakt deel uit van de Schoondonksedreef, een laan met bomen gelegen aan de zuidzijde van het terrein

De architecten De Bever en Van Moorsel hebben de Dokterswoning gebouwd op een L-vormige plattegrond en de woning opgetrokken in metselwerk met een schilddak gedekt met blauwgrijze pannen, doorbroken door maar liefst drie gemetselde schoorstenen. De hoofdingang is geplaatst in een entreeportaal met eveneens een schilddak en ramen met roedeverdeling. Het huis heeft zijn oorspronkelijke inrichting en structuur grotendeels behouden.

Indeling
We parkeren de auto aan de zijkant van de woning op de oprit welke plek biedt aan meerdere auto's.
Vanaf de oprit kunnen we de woning binnen gaan via de zij-ingang (de bijkeuken), maar we nemen voor deze ene keer de hoofdingang om de indeling goed te beschrijven.

Aan de voorzijde van de woning is de statige entree. We komen binnen en komen in de hal welke is voorzien van een mooie gietvloer. In de hal is een garderobenis, een verdiepte trapkast met meterkast en domotica systeem. Aan het einde van de hal bevindt zich het ruime toilet met fonteintje.
Hier is ook de trap naar de 1e verdieping.
De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming, welke tevens kan koelen.

Via de mooie glazen stalen deur lopen we door naar de leefkeuken. Direct ervaren we het mooie zicht aan de achterzijde over de grote tuin en het landschap. De leefkeuken heeft een zeer leuk kookeiland en een ruime wand-indeing en is voorzien van een 4 pits inductie kookplaat met Bora downdrain, goudkleurige spoelbak met Quooker, vaatwasser, combi-oven en aparte oven, zeer grote koelkast en een evenzo grote vriezer en ruim voldoende kastruimte middels kasten en lades. Het eiland heeft tevens een bar en eetgedeelte.

Vanuit de keuken geeft een loopdeur toegang tot de achtertuin.

De keuken geeft toegang tot de zeer praktische bijkeuken met veel vaste kasten. Vanuit hier is een loopdeur naar de oprit. Bijna iedereen komt via deze deur naar binnen, de Brabantse gezelligheid. De keuken en de bijkeuken zijn ook voorzien van een gietvloer.

Aan de andere zijde van de keuken geeft een fraaie glazen stalen schuifdeur toegang tot de eetkamer.

Wat een gezellige ruimte. Deze ruimte is voorzien van een mooie visgraat eikenhouten vloer en een gehele wand is voorzien van op maat gemaakte vaste kasten, opbergruimte voldoende.
Openslaande deuren geven toegang tot de achtertuin en er is een doorkijk gashaard op ooghoogte. Zelfs vanuit de keuken kan je deze zien.

Er is een open doorgang naar de riante living met ook de mooie visgraat eikenhouten vloer. Wat een heerlijke ruimte met wederom de doorkijk gashaard.

Eerste verdieping
We lopen naar boven en komen op de lange overloop. Hier komen alle kamers op uit. De vloer is op deze verdieping voorzien van visgraat pvc.

De overloop heeft 3 diepe inbouwkasten. Een aparte wasruimte en een separaat toilet.
Aan het einde van de overloop, de linker zijde van de woning is het oudergedeelte. Op alle slaapkamers is airconditioning aanwezig voor zowel koelen als verwarmen.

Oudergedeelte
De ouderslaapkamer I is gelegen aan de achterzijde en heeft de nok fraai in het zicht.
Er is een mooie badkamer met 2 vaste wastafels in een fraai meubel, een zwevend toilet en een inloopdouche met dubbele douche.
Slaapkamer II ligt aan de voorzijde en hier is momenteel tevens de garderobe aanwezig met werkruimte. Hier is een bergvide aanwezig waar zich de warmtepomp en hybride cv ketel bevindt.

Dan lopen we de overloop terug op en hier zijn nog 3 slaapkamers gelegen aan de achterzijde. Alle slaapkamers hebben de nok deels in het zicht en hebben een open bergvide bereikbaar middels een losse trap. Slaapkamer III heeft tevens openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde.

Aan de geheel andere zijde van de overloop is de 2e badkamer gelegen. Deze is voorzien van een ligbad, een groot wastafelmeubel en een inloopdouche.

Tuin
De woning heeft een tuin rondom. De achtertuin is de hoofdtuin en gelegen op het zuiden. Wat een ruimte en nog volledig naar eigen wens in te delen. Er is reeds een vergunning aanwezig voor een zwembad en tevens voor een extra bijgebouw achter de schuur van 80m2. (Voor het bijgebouw zijn gedeeltelijk al enkele bouwmaterialen aanwezig, zoals kozijnen en stalen balk. Tevens zijn er al aansluitingen in de tuin voor het bijgebouw voor water, afvoer en internet)
Vanuit de tuin is er middels een poort toegang tot beide zijkanten van de woning aan zowel de rechter als linkerzijde.
Ook is de garage te bereiken vanuit de tuin.

In de tuin liggen nu de 20 zonnepanelen die wellicht op het nog te plaatsen bijgebouw gelegd kunnen worden.

Schuur/garage
Vanuit de tuin is de grote schuur/garage te bereiken. Deze is voorzien van nieuwe kozijnen. In de schuur is een aparte meterkast en hier is ook de verdeler voor de 20 zonnepanelen geplaatst.

Bijzonderheden
Unieke Rijksmonumentale vrijstaande woning op Landgoed de Klokkenberg.
Volledig gerenoveerd en geïsoleerd.
Instapklaar en van alle comfort voorzien.
De woning beschikt over een domotica systeem.
20 zonnepanelen, energielabel A+.
Zeer veel leefruimte.
Groot perceel.
Vergunning zwembad aanwezig.
Waterontharder aanwezig.
Voorzien van 4 camera's rondom de woning.
Screens aanwezig aan achterzijde.
Hybride CV ketel aanwezig en warmtepomp.


Vereniging van Gezamenlijke Eigenaren De Klokkenberg-Schoondonksedreef
Als (toekomstige) bewoners van de Schoondonksedreef word je onderdeel van Landgoed de Klokkenberg. Tegen deze achtergrond wordt koper onherroepelijk lid van de Vereniging van Gezamenlijke Eigenaren De Klokkenberg – Schoondonksedreef. De Schoondonksedreef behoort tot de Stichting Natuurmonument Schoondonck. Koper zal aan deze Stichting een bijdrage gaan betalen voor het onderhouden van onder meer ook de Schoondonksedreef, zijnde een bedrag van € 60,- euro per maand.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1951
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1951
Woon oppervlakte 251
Inhoud woonhuis 930
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Garage Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Gashaard Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A_P
In overleg Ja
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 1209
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Hybride Eigendom
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 1
Beschutte ligging Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk, warmtepomp, gashaard
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1951
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1951
Woon oppervlakte 251
Inhoud woonhuis 930
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Garage Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Gashaard Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A_P
In overleg Ja
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 1209
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Hybride Eigendom
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 1
Beschutte ligging Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk, warmtepomp, gashaard
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Schonck, Schul & Compagnie