Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze vraagprijs is een minimumprijs c.q. vanaf prijs. Interessant beleggingsobject. Na renovatie 3 woningen mogelijk. Authentiek Frans plattelandshuis/kasteel in de Aveyron, Midi-Pyrenees, Zuid-Frankrijk, op ca. 600m hoogte met fiets- en wandelroutes in de omgeving. Afstand vanaf Nederland ca 1200 km. (9 uur rijden). Het betreft een statig karakteristiek pand met funderingen uit de 12e eeuw, een Tempeliers kasteel met eigen waterbron, gelegen in een zeer klein, rustig dorp.

Rustig gelegen in een kleinschalig dorp, dominante positie, met een panoramisch en adembenemend uitzicht over de vallei van Albi - Toulouse met de Pyreneen zichtbaar bij helder weer. Zeer groot potentieel.

Een deel van het pand is 's zomers bewoonbaar. De overige gedeelten met veel authentieke charme zijn aan groot onderhoud toe. Mogelijk bewoonbaar oppervlak na renovatie is ca 280 m2.

Er zijn vele originele kenmerken aanwezig: open haarden, zeer oude waterput, broodoven, plafonds, etc. Het eenvoudige, zomers bewoonbare, gedeelte bestaat uit een salon, keuken, douche met wastafel, apart toilet en op de 1e verdieping 3 slaapkamers. Daarboven een grote en hoge zolder die ook eventueel bij de woonruimte getrokken kan worden. Het oudste en authentieke gedeelte van het pand dient geheel gerenoveerd te worden. Denk hierbij aan dak, muren, ramen en interieur. Zeer veel charme en ook hier is veel van te maken.

Het laatste gedeelte van het pand, dat op het zuiden ligt, dient ook aangepakt te worden. Dit gedeelte heeft het uitzicht op de vallei. Het bestaat uit een begane grond en een eerste verdieping. Er is sanitair aanwezig.  

Een grote schuur van twee verdiepingen, met elk een oppervlak van ca 100 m2, die ook tot woonruimte verbouwd kan worden. Deze dient geheel gerenoveerd te worden (dak, muren, ramen en interieur). Dit was oorspronkelijk de schapenstal. De indeling is nog gedeeltelijk bewaard gebleven. Een hangar naast de schuur completeert het geheel.

Elektriciteit conform de norm. Stadswater en bronwater. Divers sanitair aanwezig. Drie boilers aanwezig. Septic tank, niet op norm. Geen centrale verwarming, doch hout­ of palletkachels makkelijk te installeren.

Rondom het pand een ruime tuin waarin een originele broodoven, die zo te gebruiken is. In de tuin staan prachtige bomen zoals lindebloesem, kastanjes, vlierbes, vijgen en op het zuiden walnotenbomen die in de zomer voor de nodige schaduw zorgen. Verder nog een aparte tuin (ca 1800 m2) met een schapenstalletje*.

Na restauratie/ renovatie leent het object zich voor meerdere doeleinden: verhuur, een conferentieoord, een kunstenaarscentrum, enz. Het pand ligt in een gebied waar schapen voornamelijk het gezicht bepalen. De originele Roquefortkaas wordt hier gemaakt. Er zijn diverse kaasmakerijen in de buurt. Het is een rustig en veilig gebied waar kinderen veilig kunnen spelen. Het gehucht heeft zeer vriendelijke en behulpzame bewoners. In de omgeving is genoeg te zien en te ontdekken, zoals musea, abdijen, kathedralen, grote meren, enz. Grotere steden in de buurt (Albi op 40 minuten rijden, Rodez op 40 minuten rijafstand, Toulouse op ca 1 1/2 uur afstand). Vliegvelden in Rodez, Toulouse en Marseille. Naar het noorden toe skipistes en op redelijke afstand de Middellandse Zee. Prachtige en imposante luchten, waar het departement zo om bekend staat. Werkelijk magnifieke vergezichten in een schitterend landschap van dalen en hoogten.

De tuin met het schapenstalletje kan ook aparte verkocht worden (optie). Uitgebreidere fotoreportage op aanvraag beschikbaar.
 

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Landhuis
Bouwjaar 1200
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1200
Woon oppervlakte 276
Inhoud woonhuis 1500
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC In badkamer
Tuin Ja
Country 322
Dak type Dwarskap
Tuin opp Ja
Verhuur Ja
Afwerking Zeer luxe
Eigen grond Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1070
Tuin diepte Ja
Tuin rondom Ja
Tuin breedte Ja
TypeCV ketel VR
Zwembad type Prive
Tuin kwaliteit Normaal
Prijs opmerking Uitkijk over de heuvels, Grote (klus)woning om te verbouwen naar mogelijk 3 appartementen voor verhuur. heeft eigen waterbron en overige aansluitingen.
Vakantiewoning Ja
Zolder trap type Vaste trap
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Kwaliteit object Eenvoudig
Garage aangebouwd Steen
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 5
Permanente bewoning Ja
Zolder aantal kamers 1 kamer
Bijgebouw schuur check Ja
Parkeergelegenheid type eigen terrein
Aantal zolderkamers mogelijk 1 kamer

Mookhoek makelaardij o.z.

Iepenzoom 24
3355CH Papendrecht (Zuid-Holland)
T: +31(0)78-8424322
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de D600E in ?