Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

**** Bouwkavel 42, 1138m², Plan Westerdel te Broek op Langedijk ***
Bouw uw eigen droomhuis in Westerdel!
Een woonkeuken, een walk-in-closet of een videolounge… Als u uw eigen huis ontwerpt, kunt u uw woning helemaal indelen naar uw eigen wensen. Een vrije kavel in Westerdel (gemeente Langedijk) geeft u de mogelijkheid uw eigen droomwoning of architectonische pareltje te realiseren.
In de Centrale Buurt, het hart van Westerdel, zijn nog zeven vrije kavels te koop. De kavels liggen verspreid door de wijk en variëren in grootte (van 420 m² tot 1100 m²) en in prijs (al vanaf 159.000 euro). U heeft volop bebouwingsmogelijkheden op uw kavel. Zo is een kantoor- of praktijkruimte aan huis mogelijk in Westerdel! Bovendien is zelf bouwen betaalbaarder dan u denkt. Ook kunt u een kavel afnemen in erfpacht, wat financieel heel aantrekkelijk kan zijn.
De nieuwe, groene en waterrijke wijk ligt op steenworpafstand van het Winkelcentrum Broekerveiling, scholen en andere voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum en kinderdagverblijf. De wijk krijgt veel speelmogelijkheden. Er komt zelfs een apart speeleiland. Midden in Westerdel wordt ‘de Del’ (meertje) aangelegd, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten op een grote vlonder aan het water.
Dorpse uitstraling
Met slechts 17 woningen per hectare, is Westerdel een nieuwbouwwijk met de laagste bebouwingsdichtheid in de verre omtrek. De vroegere eilandenstructuur, de vaarcultuur en de dorpse afwisseling van Langedijk vormen de inspiratiebron voor het stedenbouwkundig plan. Zo zijn de straten in Westerdel geïnspireerd op het oude, licht slingerende, dorpslint. De straten lopen iets gebogen en worden bestraat met klinkers met een warme kleur. Veel huizen hebben lage goten en gevarieerde kapvormen die passen bij het oude dorp. Zelfs de wandel- en fietsbruggen zijn geïnspireerd door de oude ‘kippenbruggen’ in Langedijk: bruggen waar je gemakkelijk onderdoor kunt varen. Verder is er veel aandacht voor duurzaamheid, wat onder andere blijkt uit het gebruik van duurzame bouwmaterialen en de aanleg van brede, bloemrijke oevers en groene bermen.
Langedijk
De nieuwe wijk Westerdel ligt in de Noord-Hollandse gemeente Langedijk, de ‘groene achtertuin’ van de Randstad. Langedijk bestaat uit zes dorpen, die zich kenmerken door eeuwenoude lintbebouwing. Langedijk staat bekend om haar cultuurhistorische, agrarische en waterrijke omgeving. In het verleden vond in deze omgeving tuinbouw plaats op vele, kleine eilandjes, waardoor Broek op Langedijk vroeger ook wel het ‘Rijk der duizend eilanden’ werd genoemd. Van de eilandenstructuur is na de verkaveling een deel behouden gebleven in het mooie Oosterdelgebied. U kunt hier straks vanaf Westerdel naartoe varen!
Westerdel ligt op slechts een paar honderd meter afstand van het prachtige recreatiegebied Geestmerambacht. U kunt hier met het hele gezin zwemmen, wandelen en picknicken. Langedijk is goed bereikbaar en ligt op zeven kilometer van Alkmaar. U heeft dus ook alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik.
Ondersteuning vanuit de gemeente
Een kavel kopen en in eigen beheer een woning laten bouwen is een bijzondere onderneming, die u wellicht maar één keer in uw leven doet. De gemeente Langedijk wil u daarbij graag ondersteunen. U kunt voor al uw vragen terecht bij het Projectteam Westerdel en de verkopend makelaars.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Aantal toiletten 0
Show with reservation -1

Leygraaf Makelaars

Kennemerstraatweg 67
1814GC Alkmaar (Noord-Holland)
T: 072 - 511 43 18
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Bijloort 3 in Broek Op Langedijk?