Prinseneiland 555, 1013EC Amsterdam

€ 450.000

Verkocht

Amsterdam@home makelaars

Beschrijving

ENGLISH BELOW
Het Prinseneiland, een unieke oase van rust met alle gemakken van de stad. Op één van de meest historische locaties van Amsterdam ligt dit prachtige drie kamer appartement mét parkeergarage en berging in de onderbouw. Het complex heeft een lift en is gebouwd in 2006 en heeft twee slaapkamers en een beschut balkon met de hele middag en avond zon. Vanuit de woonkamer heerlijk uitzicht op het water van de Bickersgracht en een openbare buurttuin!
Indeling
Via de trap of lift bereikt u de woning op de tweede verdieping. U stapt binnen in de hal die alle vertrekken met elkaar in verbinding brengt. Aan de voorzijde van het appartement is de grote L-vormige woonkamer met open keuken gesitueerd. De keuken is voorzien van diverse apparatuur zoals een design SMEG koelkast, afwasmachine, gasfornuis en combi-oven. De woonkamer heeft grote raampartijen en een Frans balkon met uitzicht op water. Aan de achterzijde van het appartement bevinden zich de zeer ruime master bedroom en een tweede slaapkamer met toegang tot het terras, welke grenst aan de rustige binnentuin. In het midden van de woning bevindt zich de nette badkamer met ligbad, separate douche en wastafel. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Er is nog een extra berghok met wasmachine-aansluiting, droger-opstelling en C.V.-combiketel. In de hal is ook een separaat toilet te vinden. Door de hele woning ligt een mooie eikenhouten parketvloer. In de onderbouw vindt u de ruime berging voorzien van elektra en een eigen parkeerplaats. De woning is eventueel ook te koop met parkeerplaats.
Omgeving
De Westelijke Eilanden; Bickerseiland, Prinseneiland en Realeneiland zijn een drie-tal eilanden in het centrum van Amsterdam. Ze liggen ten zuiden van het IJ, ten noorden van de spoorlijn tussen het Centraal Station en Amsterdam-Sloterdijk en ten westen van het Westerdok. De Westelijke eilanden vormen de kern van de wijk Gouden Reaal en zijn als het ware een klein wereldje op zichzelf. De historische omgeving is zeer geschikt voor wandelingen en tegenwoordig vaak het decor voor filmopnamen. Vanaf het begin zijn er op de Westelijke eilanden pakhuizen en scheepswerven geweest. Zij vormden een belangrijk onderdeel van de sfeer op de eilanden, een combinatie van werken en wonen. Niet voor niets is Prinseneiland een van de meest geliefde wijken van Amsterdam want het geeft het gevoel van wonen in een dorp midden in het centrum. Een unieke oase van rust met alle gemakken van de stad. De dagelijkse boodschappen kunt u al lopend doen op de gezellige Haarlemmerstraat/dijk. Twee stappen verder en u bent in de bruisende Jordaan. Talloze restaurants bevinden zich op en rondom het Prinseneiland, zoals het bekende 'Bickers aan de Werf'. De ligging van de woning is zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. Binnen 10 minuten ben je op de ring en binnen 20 minuten op Schiphol!
Vereniging van eigenaren
De vereniging van eigenaar bestaat uit 22 appartementsrechten en 12 parkeerplaatsen. De vereniging wordt professioneel beheerd door Poelwijck Sweers. De servicekosten bedragen €110,- voor alleen de woning. Er is een ruim reservefonds aanwezig.
Bijzonderheden
- Historische locatie in het centrum van Amsterdam;
- Woonoppervlakte 70,40 m² (NEN rapport aanwezig);
- Terras gelegen aan de achterzijde;
- Fraaie eikenhouten vloer door de gehele woning;
- Servicekosten voor het appartement bedragen €110,-;
- Gehele appartement is voorzien van isolatie en dubbel glas;
- Parkeerplaats en berging in de onderbouw;
- Vloerverwarming in de badkamer;
- Actieve VvE, beheerd door Poelwijck Sweers;
- Lift aanwezig;
- Bouwjaar 2006;
- CV-ketel uit 2016;
- Eigen grond;
- Oplevering in overleg;
- Notariskeuze aan koper, een in Amsterdam gevestigde notaris;
- Er is pas een overeenkomst als de koopakte is getekend door beide partijen;
"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.''
**************
The Prinsenisland, a unique oasis of peace with all the comforts of the city. On one of the most historic locations of Amsterdam you find this beautiful three room apartment with parking garage and storage in the basement. The complex has a lift and was built in 2006. At the back of the apartment you find twe bedrooms and a nice balcony with sun in the afternoon and evening. From the living room you have a lovely view on the Bickersgracht and the public garden!
Layout
Via the stairs or elevator you reach the apartment on the second floor. You enter the hall that connects all rooms. At the front of the apartment the large L-shaped living room is situated with an open kitchen. The kitchen is equipped with various appliances such as a design SMEG refrigerator, dishwasher, gas stove and combi-oven. The living room has large windows and a French balcony overlooking the water. At the rear of the apartment are the two bedrooms. Both of the rooms give you access to the terrace, which is adjacent to the quiet courtyard. In the middle of the house is the bathroom with bath, shower and sink. There is also floor heating in the bathroom. There is an additional storage room with washing machine connection, dryer and C.V. combi boiler. In the hall you can also find a separate toilet. Throughout the house is a beautiful oak parquet floor. In the basement you will find the large storage room with electricity and private parking. The property can also be purchased without parking.
Surroundings
The Western Isles; Bickersisland, Prinsenisland and Realenisland are three islands in the center of Amsterdam. They are located south of the IJ and west of the Westerdok. The Western islands are the core of the Golden Reaal. The historic environment is very suitable for walks and nowadays often used as a setting for film recording. From the beginning there have been warehouses and shipyards on the Western islands. They form an important part of the atmosphere on the islands. It is no coincidence that Prinsenisland is one of the most popular districts in Amsterdam because it gives the feeling of living in a village right in the center. The daily shopping can be done on the cozy Haarlemmerstraat / dijk. Two steps further and you are in the bustling Jordaan. Numerous restaurants are located around the Prinseneiland, such as the famous 'Bickers aan de Werf'.
Association of Owners
The owner's association is divided in 22 apartment rights and 12 parking spaces. The association is professionally managed by Poelwijck Sweers. The service costs are € 110, - for the house and € 11, - for the parking lot. There is a large reserve fund available.
Features
- Historic location in the center of Amsterdam;
- Living space 70.40 m² (NEN report available);
- Terrace located at the rear;
- Beautiful oak floor throughout the house;
- Elevator present;
- Floor heating in bathroom;
- Service costs for the apartment and the parking garage are € 121, -;
- Entire apartment is equipped with insulation and double glazing;
- Parking space and storage in the basement;
- Active VvE, managed by Poelwijck Sweers;
- Year of construction 2006;
- CV 2016;
- Own ground;
- Delivery in consultation;
- Notaris choice to buyer, a notary established in Amsterdam;
- There is only an agreement when the purchase deed has been signed by both.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning tussenverdieping
Bouwjaar 2006
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 2006
Woon oppervlakte 71
Inhoud woonhuis 221
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Lift Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Aan water Ja
Woontype Appartement
EPA advies B
In overleg Ja
BouwjaarCV 2016
Open keuken Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Intergas Hreeigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 0
Bijgebouw schuur Anders
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking c.v.-ketel
Mechanische ventilatie Ja

Amsterdam@home makelaars

Weteringschans 143hs
1017SE Amsterdam (Noord-Holland)
T: 020 3080650
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Prinseneiland in Amsterdam?

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Amsterdam@home makelaars

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Amsterdam@home makelaars

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.