Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze voormalige ruime boerderij staat in de dorpskern van Ransdorp. Het pand is gesitueerd op een mooie, brede kavel met aan de voorzijde uitzicht op boerderijen en de muziektent aan het water. De vrije ligging aan de achterzijde biedt een prachtig uitzicht over het natuurgebied 'Waterland'. Deze rustige landelijke woonomgeving met een huis en bedrijfsruimte op eigen grond met vrij parkeren op eigen erf en in de wetenschap dat u slechts 5 auto minuten verwijderd bent van de ring en 15 minuten van Amsterdam Centrum, maken dit object in Ransdorp uniek en biedt u een kans tot het creëren van een speciale woning met woongenot.
Het brede woonhuis met aangebouwde atelier in de voormalige stal zal (eigen schatting) omstreeks 1970 gebouwd zijn en biedt vanwege de grote oppervlakte veel mogelijkheden en kan op meerdere manieren ontwikkeld worden:
Dit kan door het bestaande pand in huidige vorm en oppervlakte te renoveren tot woning met bedrijf- of praktijk ruimte aan huis, dit alles binnen de regels van het bestemmingsplan. Op deze manier behoudt men het grootst mogelijke volume.
Een andere optie is om het geheel naar een reguliere woonbestemming te wijzigen waarbij de bestaande opstallen mogelijk gesloopt worden. Vervolgens zal er een rechthoekig te bebouwen oppervlakte met de woonbestemming ontstaan. Hierop kunnen één of twee woningen worden ontwikkeld. Het overige deel van het terrein krijgt een bestemming 'W' voor wonen en 'T' voor tuinen. Op het gedeelte van de woonbestemming mogen aan- bijgebouwen, schuren en overkappingen worden gebouwd binnen de regels van het bestemmingsplan. De bouwhoogten bij sloop- en nieuwbouw zijn gelijk aan het volume van die van de huidige bedrijfswoning.
Bij het uitvoeren van deze bestemmingswijziging in combinatie met sloop- en nieuwbouw zullen de aanwezige agrarische opstallen moeten worden gesloopt.
Bestaande opstallen:
Het woonhuis bestaat uit een ruime begane grond en een in verblijfsruimten ingedeelde hoge kapverdieping. De begane grond van het woonhuis kent een centrale entree met aan de linkerzijde de natte groepen als keuken, badkamer en toilet en aan de rechterzijde een woonkamer met aangrenzende slaapkamer. Centraal is de trap naar de kapverdieping. Hier zijn twee slaapkamers, een badkamer, ruime overloop en veel bergruimte.
U kunt er met enkele gerichte ingrepen een modern huis van maken mits de neven functies passen binnen het geldende bestemmingsplan
De voormalige stalruimte, links achter het woonhuis, is thans uitstekend te gebruiken als woon- of werkruimte doordat er een geëgaliseerde vloer is aangebracht, voorzien van convectoren, en massieve houten delen. Het geheel is afgewerkt met gesausde wanden, houten plafond/vloer naar de zolderverdieping. De constructie en stalramen zijn in zicht en geven daardoor nog steeds de landelijke sfeer en uitstraling. Deze riante ruimte kan voor veel functies worden gebruikt. De kap verdieping kan functioneel en ruimtelijk erbij betrokken worden bij een intern verbouw plan.
Achter deze huidige werkruimte/atelier zijn nog twee aparte opslagruimten. Hoog en stoer, ruw en functioneel. De ligging aan de achterzijde biedt de mogelijkheid om hier een inspirerende ruimte van te maken waarbij u uitkijkt over de weilanden richting het IJsselmeer. Hier kunt u vanaf uw eigen terrein bij mooi weer boottochtjes maken door Waterland en naar het Kinselmeer.
In Ransdorp in geen parkeerdruk en parkeer stress. Parkeren op de openbare weg is vrij. Tevens is er ruim parkeerruimte op het eigen terrein aanwezig. Er is een verharde oprijlaan voor buiten parkeren en ook een grote schuur voor binnen parkeren.
Over de ligging en omgeving. Ransdorp is een van de dorpen in Waterland. Het heeft een oude historie. Rembrandt maakte vele schetsen in de omgeving en ook zijn vrouw Saskia kwam hier vandaan. Het dorp valt onder Amsterdam en is van oorsprong een agrarisch dorp. Het gehele gebied tussen Amsterdam en Broek in Waterland is een natuurgebied. Nog rijk aan weidevogels die hier het gehele jaar tussen de koeien en de schapen scharrelen. Het is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of om 's zomers te zwemmen in de meren en 's winters te schaatsen op de sloten. Voor kinderen is er ruimte om te spelen. Kortom, een unieke plek om te wonen in dit groene gebied met landelijke rust vlak bij Amsterdam.
Ransdorp zelf kent enkele voorzieningen zoals basisschool De Weidevogels, met voor- en naschoolse opvang, een actieve Dorpsraad Ransdorp en een hotel/café "De Zwaan" . Er is weinig doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er komt een kruidenierswagen door het dorp en in het nabij gelegen Schellingwoude is de super genaamd 'Landmarkt'. Fijnproevers komen hier de overwegend streekproducten proeven en kopen. Uiteraard zijn op het Waterlandplein in Amsterdam Noord alle winkels voor uw dagelijkse voorzieningen aanwezig.
Voor sport kan de Waterlandse golfbaan genoemd worden en zeilvereniging de Doordrijvers op het Kinselmeer.
Ingeklemd tussen Amsterdam en Monnickendam is het dorp een prachtige parel, waar sprake is van een landelijke sfeer, unieke ligging, rustige omgeving met Waterland als heerlijk wandel-, natuur- en fietsgebied.
Ransdorp is daarmee een fijne, inspirerende en unieke plek om te wonen en te werken.
1. Grootte perceel met bebouwing circa 1050 m².
2. Grootte achtergelegen terrein met oprit grenzend aan het weiland circa 900 m2.
Dit laatst genoemde perceel met eigen oprit is ook in eigendom van de eigenaar en kan eventueel bij interesse aan de koper van de boerderij verkocht worden. De definitieve verdeling van het terrein kan in onderling overleg door uitmeting kadaster worden vastgesteld. Zie bijgaand kadastrale kaart waarin getekend de voorgestelde
verdeling in A en B van de kavel indien deze niet wordt aangeschaft door de koper van de boerderij. De totale oppervlakte thans van de hele kavel is ruim 2100 m²
Ligging en omgeving
Ransdorp is een van de dorpen in Waterland. Het heeft een oude historie. Rembrandt maakte vele schetsen in de omgeving en ook zijn vrouw Saskia kwam hier vandaan. Het dorp valt onder Amsterdam en is van oorsprong een agrarisch dorp waardoor er veel grotere huizen staan op bijbehorende percelen. Rondom ligt het in een natuurgebied met vooral weidevogels en veel wandel en fietsmogelijkheden. Maar ook koeien en schapen zijn hier in de zomer aanwezig. Het dorp Ransdorp kent geen voorzieningen behalve een lagere school (kleuter- en basisschool 'de Weidevogel' groep 4 tot en met 8) en een hotel/café. Op dit moment komt er een kruidenierswagen door het dorp maar in Schellingwoude is de 'Landmarkt' een alom geprezen supermarkt en verder zijn alle grote ketens in Amsterdam Noord vertegenwoordigd.
Ransdorp heeft weinig doorgaand verkeer. Veilig ingeklemd tussen Amsterdam en Monnickendam is het een prachtige parel waar sprake is van een heel ander Amsterdam, uniek qua ligging, rust en omgeving. Voor voorzieningen is Amsterdam Noord het meest voor de hand liggend met o.a. het Boven Y winkelcentrum, Waterlandplein en de binnenkort te openen Noord/Zuidlijn. Verder kan de Waterlandse golfbaan genoemd worden en uiteraard Waterland als prachtig wandel-, natuur en fietsgebied. Ransdorp is een fijne en unieke plek om te wonen.
Eigendom situatie
Er is sprake van volledig eigendom, eigen grond.
Er is een opstalrecht gevestigd ten behoeve van nutsvoorzieningen voor een zeer klein gedeelte van het perceel. Tevens is het object betrokken geweest in een herverkavelingsprocedure.
Ligging buitenruimte
Rondom het woonhuis is er voldoende grond voor een tuin, zonneterras, moestuin en speelweide. Aan de achterzijde grenst het aan weilanden met sloten.
Oplevering
In overleg, in huidige staat.
Verder in overleg wat betreft de gewenste status van de bestemming.
Bestemming
Er zijn twee bestemmingsmogelijkheden:
1. Het pand kopen met behoud van bestemming met mogelijkheid van bedrijfsmatig wonen binnen de regels.
2. Een bestemmingsplan wijziging aanvragen naar bestemming wonen met sloop verplichting agrarische bebouwing.
Het object heeft nu de bestemming 'agrarisch' op basis van het bestemmingsplan Landelijk Noord uit 2016. Het bouwvlak (te bebouwen gedeelte van de kavel) op de
plankaart behorende bij het bestemmingsplan is groter dan de huidige bebouwing. Er zijn derhalve mogelijkheden om de bestaande bebouwing uit te breiden.
Naast de agrarische bestemming zijn er diverse nevenfuncties mogelijk in de recreatieve sfeer (met horeca IV).
De makelaar kan u desgevraagd meer informatie geven en via landelijkeplannen.nl kunt u de huidige bestemming nazien (postcode 1028 BS).
Opdrachtgever heeft een (thans nog mondelinge) toezegging van de gemeente Amsterdam waarin een reguliere (normale) woonbestemming voor het gedeelte aan de Dorpsweg Ransdorp toegezegd is. Hierbij zullen alle opstallen gesloopt moeten worden waarna er een bouwvlak voor bebouwing van één of twee woningen zal ontstaan.
Het achter terrein links wordt qua bestemming volledig terug gegeven aan het Veen Weide gebied. Bebouwing hiervan is niet mogelijk. Verder adviseren wij aan een kandidaat koper om zelf het gewenste gebruik en bebouwing te (laten) onderzoeken.
Bijzonderheden
Na bezoek van de dienst Buro Monumentenzorg is vast komen te staan dat de boerderij zelf GEEN Rijksmonument is. In een reactie van de dienst is aangegeven dat "De contouren / verschijningsvorm / typologie van het pand kunnen wel degelijk een waarde kunnen hebben".
In een te ondertekenen koopakte zal een meetclausule, asbestclausule en ouderdomsclausule worden opgenomen. Het geheel wordt verder verkocht 'as is, where is'. Verkoper heeft een aanvraag ingediend tot het wijzigen van de bestemming 'agrarisch' in 'wonen'.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Gratis oriëntatiegesprek

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 363
Inhoud woonhuis 1285

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type schilddak
Tuin opp 800
Aan water Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel n.v.t
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 2110
Tuin achter Ja
Tuin diepte 4000
Tuin breedte 2000
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Vrij uitzicht Ja
Woonboerderij Ja
Prijs opmerking vraagprijs
Bijgebouw schuur Ja
Garage meer autos Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 3
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Opmerkingen isolatie gedeeltelijk dubbel glas
Ligging achtertuin oost Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Makelaarsgroep Ameo Amsterdam en Omstreken B.V.

Merwedeplein 54
1078NG Amsterdam (Noord-Holland)
T: 020-6001600
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Dorpsweg Ransdorp in Amsterdam?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis