Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op misschien wel de mooiste locatie van Amsterdam, direct aan de magere brug, komt dit varend woonschip Reinwater met ligplaatsvergunning te koop. Reinwater ligt aan de binnenzijde afgemeerd, met een 360 graden uitzicht vanaf het enorme terras en de stuurhut. Ook vanuit de keuken in de roef achter kijk je uit over de brede Amstel en de iconische grachtenpanden.Bovendien aan de juiste kant van het water zodat de zon de hele dag op het schip staat.

Het schip
Luxemotor Reinwater, gebouwd in 1931, heeft een rijke historie en is dan ook een erkend cultuurhistorisch woonschip. Het schip heeft een CVO keuring waardoor je zo de motor kan starten om de rivieren en kanalen van binnen- en buitenland te ontdekken.

De buitenmaten van LxB = 27x5m maken dit een groot woonschip met net geen 100m2 woonoppervlak. Door de verhoogde den, is een hoog plafond van 2,65m ontstaan over de gehele lengte in het voormalig ruim. Op het dak bevindt zich een omheind terras van 45m2, uniek vooreen woonschip in Amsterdam, nog meer op deze locatie.

Werkzaamheden
Het schip is in de winter van 2016/2017 naar de wensen van de huidige eigenaren opnieuw ingericht en van alle gemakken voorzien. Het interieur is overigens niet tot in detail afgemaakt. Deze zomer is ook het schilderwerk aan de buitenzijde gestart maar nog niet voltooid, alle 2 componenten verf is aanwezig om het schip weer helemaal strak in de verf te zetten.

Interieur
Interieur, van achter naar voor:
Keuken in de roef, enkel glas, met gerenoveerde vintage Piet Zwart keuken maar wel metvaatwasser, stoomoven en 4 pits inductiekookplaat. Er is een vaste zit gecreëerd met ovale tafel voor veel zitruimte. Plafondhoogte 1,97m (vloer is eventueel te verlagen voor meer plafondhoogte). CV in covectorput achter de bank, elektrische vloerverwarming bij de zit onder de tafel.

Stuurhut met dubbel glas, ruimte om met 4 mensen te zitten of een heerlijke werkplek. Oorspronkelijke betimmering en natuurlijk een groot stuurwiel. Er is isolatie op het dak aangebracht. Het stuurhut is van teakhout, een kleine radiator is voldoende om het aangenaam te houden in de winter. De woning is vanaf de kade middels een loopplank en deze stuurhut te betreden.

De voormalige theehut geeft toegang tot het terras, ook vanuit de theehut kom je via een trap in het voormalig ruim. Hier zijn een woonkamer, badkamer, aparte w.c, en 3 slaapkamers gebouwd. In de woonkamer staan 2 radiatoren, badkamer, gang en slaapkamers zijn voorzien van comfortabele vloerverwarming. Plafondhoogte minimaal 2,65m.

Aangrenzend aan de slaapkamers is de technische ruimte (met pelletketel, wasmachine/droger opstelling) te vinden. Vervolgens is de Bed en Breakfast binnendoor bereikbaar, maar voor de gasten is dit mini apartement ook via een eigen loopplank en het voordek, te betreden, indien gewenst helemaal afgescheiden dus. De B en B heeft een vaste hardhouten trap en heeft een slaapkamer, douche, wc en kleine zit. De B en B heeft een prive terras op het voordek voor de gasten van waaruit je direct uitkijkt op de magere brug. Deze B en B voor 2 personen is vergund door de gemeente Amsterdam en heeft afgelopen jaren aantoonbaar goede inkomsten opgeleverd.

In het voormalig vrachtruim en vooronder zorgen een serie patrijspoorten (met enkel glas) en 4 grote daklicht ramen van bijna 1m2 voor onverwacht veel licht.

Het oude dakluik, met toegang tot het terras waar voorheen een vaste trap vanuit het ruim naartoe leidde is behouden en wanneer wenselijk bij een nieuwe indeling weer als zodanig te gebruiken.

Het vermelden waard:
Het schip is sinds een jaar groener gemaakt en het aardgas is afgesloten:

Op een groot deel van het vlak in het ruim ligt (ballast) beton, waarop een comfortabele vloerverwarming is aangebracht die zeer economisch gevoed wordt door een water/water warmtepomp (Kensa shoebox, 2018). De bron langszij het schip is onder water afgemeerd aan staalkabels en niet zichtbaar.

Overige verwarming en tapwater wordt voorzien door een pelletketel (2016). De buffer met Pellets, opgesteld in de technische ruimte, is vanaf het terras eenvoudig te vullen.

De zonnepanelen op de roef/keuken dateren van de jaren 80, maar voorzien nog steeds destroom voor de in de machinekamer opgestelde accus, welke de 24v lampen door het hele schip laten branden.

Techniek:
Machinekamer met installaties: Hoofdmotor Iveco AIFA, 24v en krachtstroom groepenkasten, semi-tractie (Oud maar nog voldoende capaciteit) en (2020) start accus, watergesmeerde schroefas, dieseltank, werkbank, beunkoeling). De machinekamer is goed bereikbaar middels een luik en trap aan bakboord. Stuurhut is confrom CVO uitgerust met AIS, en 2 marifoons. Bij eventueel verwijderen van deze techniek ontstaat er een zee van extra ruimte onder de stuurhut/theehut.

Het schip is het laatst op de werf geweest en gekeurd in de zomer van 2016. Vlakrapport is op aanvraag beschikbaar.

Het (eveneens varend) buurschip heeft een eigen loopplank achterlangs, welke rust op een beugel aan de achterzijde van het schip, en direct op het achterdek van dat buurschip uitkomt. De buren hoeven dus niet over het schip.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Alle genoemde maten en jaartallen zijn circa en zuiver indicatief.
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ondertekende koopovereenkomst.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboot
Bouwjaar 1931
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1931
Woon oppervlakte 88
Inhoud woonhuis 294
Aantal verdiepingen 0

Overige

BouwjaarCV pellet-cv-ketel
Perceel oppervlakte 0
Ligging opmerking in woonwijk
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboot
Bouwjaar 1931
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1931
Woon oppervlakte 88
Inhoud woonhuis 294
Aantal verdiepingen 0

Overige

BouwjaarCV pellet-cv-ketel
Perceel oppervlakte 0
Ligging opmerking in woonwijk
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Amstel in Amsterdam?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Amstel in Amsterdam?