Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Tussen Heino en Wijhe ligt een adembenemende locatie omringt door uitgestrekte bos- en weidegebieden. Landgoed ’t Rozendael –’t Nijenhuis realiseert hier een transformatieplan van een voormalige grote boerderij met bijgebouwen in een vernieuwde boerderij voor dubbele bewoning en een tweetal nog nieuw te bouwen vrijstaande villa`s. De eigenaar van dit landgoed is de Stichting Baron van Ittersumfonds. De doelstelling van deze stichting is het in stand houden van het landgoed met al haar natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden.
De locatie is mede uniek vanwege de directe nabijheid van het kasteel ’t Nijenhuis met zijn prachtige kunstcollectie en de schitterende (beelden)tuin. Het dorp Heino met al zijn voorzieningen ligt op ca. 2 km. Het N.S.-station op ca. 1,5 km, vanwaar u binnen 15 min. op het station Zwolle staat. Met de auto bent u binnen 25 minuten in de binnenstad van Deventer of Zwolle. Beide Hanzesteden bieden een keur aan musea, winkels, terrassen en restaurants.
Groene erfpacht: de beide woningen worden verkocht op basis van de groene erfpacht constructie. Hierbij koopt u alleen de opstallen en de aanwezige beplantingen/tuininrichting. De ondergrond blijft in eigendom bij de Stichting Baron Van Ittersumfonds. Voor het gebruik van de grond betaalt u een jaarlijkse vergoeding (canon). De canon is bepaald op 3,5% van de grondwaarde en bedraagt € 8000,- per jaar , respectievelijk € 667,67 per maand. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd en is net als hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. De woonlasten worden (voor wat betreft de grond) niet bezwaard met een aflossingsverplichting (in 30 jaar) zoals die voor volle eigendom zou gelden.
Na totale realisering is er een cluster van 4 woningen die ook projectmatig gebruikt zou kunnen worden of t.b.v. nieuwe woonvormen of woongemeenschappen. Het is nog mogelijk inspraak te hebben op de verbouw en bouw van de overige twee woningen b.v. voor gecombineerd gebruik. Het voormalig voorhuis (oostzijde) is recent verkocht.
Momenteel word de bouwlokatie A (westgericht) aangeboden: 1000 m2 met uitzicht op de tuinen en beeldentuin van kasteel 't Nijenhuis. Hier mag een villa gebouwd worden waarvoor het landgoed reeds ontwerpen heeft laten maken die door de gemeente goedgekeurd zijn. Het betreft hier vrijstaande villa's met agrarische uitstraling. Een offerte van een lokale aannemer voorziet in een bouwsom van ca. € 235.000,- excl. B.T.W. Uiteraard zijn de plannen nog aan te passen aan uw persoonlijke wensen.
Indien uw belangstelling naar de nog te bouwen vrijstaande villa’s uitgaat, dan verzoek ik u contact met mij op te nemen.
De combinatie van een unieke ligging en nieuwe luxe woningen maken deze objecten zeldzaam en zéér bijzonder.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

Aantal toiletten 0
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de 't Nijenhuis in Wijhe?

Aangeboden door:

Heeger Makelaardij

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Check hier