Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Door weilanden omgeven, idyllisch gelegen, vrijstaande woonboerderij met tuin rondom. Aan het eind van het 300 meter lange, eigen pad waan je je ver weg van de bewoonde wereld en toch ben je in tien minuten op de A28 en op een kwartiertje van Zwolle.

De woonboerderij is in 1999 onder architectuur fors uitgebreid. In 2007 is ,eveneens onder architectuur, een bijgebouw neergezet met een keur aan mogelijkheden.

Het huis heeft een centraal gelegen entree en we maken van daaruit onderscheid tussen de west- en de oostkant.

Aan de westkant (het originele gedeelte van de boerderij) bevinden zich de woonkamer (voormalig het deel), de woonkeuken en een kantoor/werkruimte. In de woonkamer bevindt zich een open haard op basis van gas. Op de vloer liggen nog oude plavuizen.

De woonkeuken is op maat gemaakt en bevat langs drie wanden een aanrechtblad van Belgisch hardsteen. Verder is de keuken uitgerust met de standaard apparatuur: vaatwasser, koelkast, vriezer, inductiekookplaat, combimagnetron en afzuigkap.

Op de eerste verdieping bevindt zich een vide, die in een prettige verbinding staat met de woonkamer. Boven de woonkeuken is een slaapkamer / werkkamer.

Aan de oostkant van de entree (gebouwd in 1999) bevinden zich op de begane grond een toilet, een ruimte voor de wasmachine en droger, de badkamer en drie slaapkamers. De badkamer bevat een douchecabine, een groot hoek-bad, een toilet en een wastafel. Op de bovenverdieping is een grote slaapkamer met eigen wastafel.

Het bijgebouw (2007) bestaat uit drie bouwlagen. Het bijgebouw heeft aardwarmte als energiebron. Er is een kelder over de volle lengte en breedte van het gebouw.

In de kelder bevindt zich een grote ruimte. Deze ruimte doet nu dienst als bioscoop en er staat een wedstrijdformaat snookertafel. Naast deze grote ruimte bevat de kelder een berging, waarin de warmtepomp staat en natuurlijk bergruimte is.

Op de begane grond zijn verschillende ruimten die met elkaar in verbinding staan. Er is een grote ruimte die nu dienst doet als atelier (met licht vanuit het noorden). Er zijn faciliteiten opgenomen voor semi-zelfstandige bewoning: een woonkamer / keuken, een slaapkamer, een douche en een toilet. De keuken bevat de standaard keukenapparatuur: koelkast, oven, inductiekookplaat en afzuigkap.

De eerste verdieping is gerealiseerd als vide, zodat er verbinding is met de ruimte beneden. Hier is een grote kamer die op dit moment dienst doet als woon / slaapkamer, maar evenzogoed andere bestemmingen kan krijgen.

En dan de tuin. Die is fors. Het woonhuis staat te midden van een aangelegde tuin met verschillende terrassen zodat, afhankelijk van de stand van de zon, je de hele dag door in de zon kan zitten, of juist in de schaduw.

Naast de tuin rondom het woonhuis bevatten de percelen verschillende soorten tuinen: er is een grote bloementuin, een boomgaard met kersen- en perenbomen, en een vijvertuin (ruim 5.000 m2) met bosschages en inheemse bomen. Aanvullend hebben we een deel van de tuin vrijgemaakt voor onze beide wol-varkens.

Het object bestaat uit drie percelen, die door ons zijn samengebracht tot één groot tuingebied van ruim een hectare. De rust die dat geeft merk je al direct als je het pad op komt rijden. We voelen dat nog steeds; iedere dag opnieuw. Stress en drukte vallen van je af. Je komt thuis in je eigen wereld.

We wonen er inmiddels 23 jaar. Al onze kinderen zijn hier opgegroeid. Onze jongste (18) is bezig met zijn uitvlieg-oefeningen. Het huis (woonhuis, bijgebouw en de tuinen) worden gewoonweg te groot voor twee mensen. Het huis heeft weer een gezin nodig dat alles uit het huis haalt wat het te bieden heeft. Een gezin dat het huis weer huis laat zijn zoals het bedoelt is.

Wie dat ook wil ervaren nodigen we van harte uit om bij ons langs te komen. We stellen het op prijs als je vooraf even laat weten wanneer je komt.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1962
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1962
Woon oppervlakte 387
Inhoud woonhuis 1375
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

BouwjaarCV 2015
Perceel oppervlakte 11102
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel 2x Intergas HR-combiketel
Dak opmerking Soort dak Zadeldak
Muur isolatie Ja
Tuin opmerking Tuin rondom Onderhoud Fraai aangelegd
Woonboerderij Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv-ketel, Openhaard, Vloerverwarming gedeeltelijk

Makelaarsland

Keesomstraat 16b
1821BS Alkmaar (Noord-Holland)
T: 088 200 2000
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Puntweg in Punthorst?