Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Huizen als deze komen niet vaak beschikbaar. De huidige eigenaren hebben er 21 jaar (met heel veel plezier) gewoond; de vorige zelfs 75 jaar! En hoewel de woning in recente jaren is aangepast aan de moderne eisen is alle charme van dit herenhuis bewaard gebleven.

We spreken over een uiterst karakteristieke hoekwoning - herenhuis uit 1906 met hoge, uitgewerkte plafonds, glas-in-lood serre- en kamer en suite deuren, een monumentale hal en trapopgang. Vier verdiepingen, incl. een gewelfd sousterrain onder het hele huis. Met veel kamers, flexibel in te richten. En dat in één van de mooiste – en meest gewilde – straten van Deventer. Rustig, vlakbij het prachtige historische centrum van Deventer met bus- & treinverbinding op loopafstand.

De hele straat (en haar huizen) staat als gemeentelijk monument geregistreerd. En waar in veel huizen sprake is van 'originele elementen' die bewaard zijn gebleven, bevat dit huis nog het totale authentieke karakter van de beginjaren. Sinds 2015 herbergt het huis een zeer luxe en succesvolle bed & breakfast, met een loft op de tweede etage. Én een prachtig torentje!

Algemene kenmerken:
* Sinds 2016 beschikt de woning over een negental zonnepanelen.
* De woning is overal voorzien van dubbele beglazing (m.u.v. de originele serre).
* Het dak heeft isolatie, zowel onder het dakleer als achter de dakpannen.
* Het dakleer is in 2015 compleet vervangen (muv het dakterras).
* De kap van het torentje is in 2018 opnieuw bedekt en voorzien van nieuwe sintels.
* Verwarming middels zeer originele, gietijzeren radiatoren (begane grond, eerste en tweede etage), sfeer – houtkachels (1x inbouw, 1x voorzet) op de begane grond en twee sfeer-gaskachels op de eerste verdieping. Schilderwerk heeft plaatsgevonden in 2016.
* Sousterrain ook van buitenaf toegankelijk.
* Prachtige stadstuin (onder architectuur) op het zuiden (11x5,5m), zonnig, besloten en veilig.
* Overal de originele panelen deuren, in de hal geschilderd in de originele kleuren.
* Overal hoge plafonds, met de originele ornamenten.
* Trappartijen en overlopen hebben zachte en passende traplopers.
* Het huis is gelegen tegen de rand van het centrum: op 10 minuten lopen van zowel het prachtige centrum van Deventer en ook het station (vijf minuutjes per fiets).

Fraaie entree: zeer ruime en imposante toegangshal met prachtige trapopgang en antieke tegelvloer. Deuren naar het sousterrain, het toilet, de kamer-en-suite (2), de keuken en de voorraadkast.

Het gewelfde sousterrain iszowel van buitenaf als van binnenuit toegankelijk. Dit sousterrain loopt onder het gehele huis (m.u.v. de serre en keuken). Heel veel bergruimte, altijd droog en op sta-hoogte. Hier is plaats voor de wasmachine en de droger (op werkhoogte).
Twee deuren in de hal leiden naar de prachtige kamer-en-suite. Ook de originele afscheiding met twee glas-in-lood deuren en twee zwart-mameren hoekschouwen zijn bewaard gebleven. Door de aanwezigheid van veel, grote ramen is de kamer zeer licht en zonrijk.
De kamer-en-suite biedt tevens toegang tot een sfeervolle serre op het zuiden, welke ook toegang geeft tot de stadstuin.
De gezellige keuken is - hoewel aangepast - volledig authentiek gebleven. De afzuigkap is weggewerkt in de schouw. De originele tegelvloer ligt er nog. Veel kastruimte. Alles in originele kleuren. Het aanrecht is vervangen, verhoogd en heeft een natuursteen blad. Een antieke radiator verwarmt de ruimte. De keuken en de serre bieden toegang tot een prachtige stadstuin, op het zuiden.
De ruime stadstuin biedt de hele dag zon én schaduw, met zeer veel groen en heel veel vogels. Er is de mogelijkheid van een achteringang. Tuinaanleg onder architectuur met oude waaltjes en estrikken tegels in de terrasvloer en (de oude) natuursteenplaten bij de entree. De tuin is zowel toegankelijk vanuit de keuken als vanuit de serre.

De ruime trappartij, ook qua kleuren helemaal origineel, leidt naar de (overloop op de) eerste verdieping, met vier ruimtes. De indeling van de eerste verdieping is op dit moment als volgt:
Een ruime slaapkamer, met twee ramen. Hierdoor veel lichtinval en een mooi uitzicht. Met een sfeervolle marmeren schouw & kachel inbouwkast, origineel behang en dito houten vloer.
Een kleine (slaap-)kamer, op dit moment in gebruik als walk-in closet.
De derde deur in deze monumentale hal is op dit moment in gebruik is als beauty salon voor gasten van de bed & breakfast. Een ruimtelijke kamer, met twee originele inbouwkasten, marmeren schouw met sfeerkachel en houten vloer. Gelegen op het zuid-westen. Met een groot raam met veel lichtinval op het westen en een tuindeur op het zuiden, toegang gevend tot een prachtig dakterras. Het dakterras heeft een mooie houten balustrade en houten vlonders.
De badkamer heeft een volledig vintage uitstraling, met veel licht. De badkamer is gerenoveerd, in traditionele sfeer. Een bad op pootjes, een toilet met een originele gietijzeren stortbak, een oud-marmeren vloer met vloerverwarmng. Daarnaast geeft een sfeervolle antieke gietijzeren radiator extra sfeer én warmte.

De ruime, vaste trap leidt naar de tweede verdieping,. Deze heeft een kleine balustrade en is op dit moment volledig in gebruik als bed & breakfast ruimte. De overloop heeft drie deuren.
Ook hier een vintage badkamer, maar wel helemaal aangepast aan deze tijd. Met ruime (regen-)douche, toilet met antieke gietijzereen stortbak en wastafel, op een marmeren / natuurstenen tegelvloer met vloerverwarming en een gietijzeren radiator. UItstekende lichtinval met een raam, uitzicht biedend op de mooie stadstuin.
Twee deuren op de tweede verdieping bieden toegang tot twee ruimte die verbonden zijn door vintage openslaande glas-in-lood deuren. De ruimtes zijn dus afzonderlijk toegankelijk en daarnaast gescheiden te gebruiken. Beide ruimtes zijn voorzien van een extra eikenhouten vloer.
De ene ruimte is op dit moment in gebruik als slaapkamer annex zithoek en heeft een uiterst sfeervol torentje. Behalve een vast raam in het torentje, heeft deze ruimte drie tuimel-uitzetramen. Voor een prachtig uitzicht en veel licht!
De tweede ruimte is op dit moment in gebruik als eetkamer en bevat een keukenblok in stijl met natuursteen aanrechtblad. Mooi weggewerkt in een hoekkast bevindt zich hier de CV ketel. Twee tuimel-/uitzetramen en een vast raam op het zuiden maken ook deze ruimte heerlijk licht met een fantastisch uitzicht. Hier is ook eenvoudig weer een slaapkamer of kamer voor ander gebruik te maken.

Samengevat een droomwoning voor wie op zoek is naar authenticiteit in leven en wonen, in een prachtige, rustige en gemeleerde buurt met alle charme van de prachtige Hanzestad Deventer binnen handbereik!

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1906
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1906
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 685
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Herenhuis Ja
BouwjaarCV 2005
Hoekwoning Ja
Perceel oppervlakte 145
TypeCV ketel atag enigma
Dak opmerking Soort dak Samengesteld dak
Tuin opmerking Achtertuin, Voortuin Ligging Zuid Onderhoud Normaal
Bijgebouw opmerking Berging Aangebouwd hout
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv-ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte 1073 Breedte 541

Makelaarsland

Keesomstraat 16b
1821BS Alkmaar (Noord-Holland)
T: 088 200 2000
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Sint Jurrienstraat in Deventer?