Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

LET OP! BIEDEN VANAF € 500.000,00 k.k.
Op een prachtige en unieke locatie aan vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” staat deze vrijstaande woning met een botenhuis en een bijgebouw met diverse mogelijkheden. De woning beschikt o.a. over een woonkamer, keuken, 4 slaapkamers en een badkamer. De ruime tuin gelegen rondom de woning is voorzien van diverse terrassen, berging en parkeergelegenheid. De woning is gelegen op een kavel van 1.200m², heeft een inhoud van ca.636m³ en een woonoppervlak van ca.170m².

Begane grond: Entree /hal met trapopgang. De ruime woonkamer beschikt over een schouw, tuindeuren en een schitterend uitzicht over het vaarwater en de tuin. De ruime sfeervolle keuken is voorzien een tuindeur en een keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur, o.a. koelkast, vrieskast, vaatwasmachine, keramische kookplaat, oven en afzuigkap in schouw. Via de hal bereikt u ook 3 slaapkamers en de badkamer met douchecabine, wastafel in meubel, toilet en designradiator.

Ruime overloop met een wastafel, kleine vliering en slaapkamer 4 voorzien van veel bergruimte achter knieschot. Er is een mogelijkheid voor het realiseren van een extra kamer.

De tuin, gelegen rondom de woning, grenst aan het vaarwater en beschikt over diverse terrassen, een houten berging, een botenhuis en voldoende parkeergelegenheid. Tevens is er ruim bijgebouw met zolder, geschikt voor meerdere doeleinden, o.a. garage, atelier of gastenverblijf.

Bijzonderheden / resumé:
- de woning is gelegen op een unieke locatie in een natuurgebied en aan doorgaand vaarwater;
- de woning beschikt over een ruime woonkamer met uitzicht op het water;
- de woning beschikt over 4 slaapkamers en een mogelijkheid voor een extra kamer;
- de woning beschikt over een bijgebouw met mogelijkheden;
- de woning is geïsoleerd en voorzien van isolerende beglazing;
- de locatie biedt vele mogelijkheden voor o.a watersport- en natuurliefhebbers.


Wetering

De naam Wetering is oorspronkelijk ontstaan door een oud afwateringskanaal in het voormalige Scheerwolde rond 1564 de “Scherwoldiger Weteringe” genoemd. In het midden van de 16e eeuw werd de Arembergergracht gegraven, voor een veilige binnenvaartroute als alternatief voor de vaart over de Zuiderzee. Vanaf het Giethoornse Meer werd de vaarweg in noordelijke richting doorgetrokken door de Riete (Muggenbeet) naar de Wetering. In 1573 werd de Wetering verbreed en verdiept. Het was de bedoeling om om langs de Oudewegsloot (de huidige Kalenbergergracht), verder te graven naar Ossenzijl en naar de Linde. In 1650 is dit alles gerealiseerd. Van 1626 - 1632, de aanleg van het Steenwijkerdiep is de Wetering tot aan Muggenbeet verbreed.

Het dorp ligt in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” op ongeveer 4 km ten oosten van Blokzijl en ongeveer 10 km ten westen van Steenwijk en slechts 60 autominuten van de randstad.
Wetering is een buurtschap in de vorm van lintbebouwing; dat betekent vrijwel aaneengesloten bebouwing langs hoofdwegen, in Weterings geval de oorspronkelijke (water)hoofdwegen.

Kenmerkend aan Wetering is het kanaal met aan weerszijden woningen. De westelijke kant van het dorp is bereikbaar vanaf Blokzijl, Steenwijk en het alom bekende dorpje Nederland, deze weg gaat over in een fietspad richting Kalenberg en Ossenzijl. Aan de oostelijke zijde ligt de weg met verbinding naar Scheerwolde, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt. Het kanaal is een staande mast route vanaf Giethoorn, Blokzijl en Steenwijk naar de Friese meren.
Het hoog en laag en trilveenontginnings- en kraggenlandschap vindt zijn oorsprong in de turfwinning en de daaropvolgende rietcultuur. Het landschap wordt gekenmerkt door het vele water, uitgestrekte rietlanden afgewisseld met natte bospercelen en drassige graslanden.
Via het water zijn waterdorpen ontsloten zoals Wetering, Muggenbeet, Kalenberg, Ossenzijl, Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen en Belt-Schutsloot. De boerderijen in de bebouwingslinten staan veelal met de voorzijde naar het water. In het gebied domineren de rieten daken en zwarte houten wanden.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1960
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1960
Woon oppervlakte 170
Inhoud woonhuis 636
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 1100
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1200
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Garage vliering Ja
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2001
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Wetering West in Wetering?