Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Het wooneiland Georges Braquehof ligt in de deelwijk Het Zand, een oorspronkelijke omgeving met oude boerderijen, fruitboomgaarden en sloten. Het Zand combineert een stedelijk karakter met veel groen. Het Zand kent veel voorzieningen zoals basisscholen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en speelgelegenheden voor kinderen. Het station Terwijde en het daar achter liggende winkelcentrum Terwijde met winkels voor iedere dag, liggen op 5 minuten loopafstand.

Georges Braquehof 26 is een eindwoning die aan twee kanten in het water ligt. Vanuit de woning kijk je uit op een oud gedeelte van Utrecht. Dat betekent dat er nog veel oude en dus hoge bomen staan. Veel groen dus om het huis.

Door de brede watergangen om het huis is er weinig inkijk en zelf kun je juist genie-ten van alle watervogels die langskomen. In het water mag met bootjes met elektrische motor worden gevaren. Voor kinderen is dat fantastisch. In de zomer wordt er, vooral door kinderen gezwommen in het water. In de winter, als het tenminste wil vriezen, kan er naast het huis worden geschaatst.

Het eiland
Het binnenterrein van het eiland is een zogeheten mandeligheid. Dat wil zeggen dat het gehele binnenterrein vanaf de brug eigendom is van alle huiseigenaren gezamenlijk. Het is een prachtig terrein met een 50 meter lange pergola die begroeid is met blauwe regen. Aan het einde van het eiland bevindt zich een verlaagd gedeelte met bomen en gras. Een ideale plek voor kleine kinderen om te spelen. Op het middenterrein bevinden zich de parkeerplaatsen. Nummer 26 heeft daar een eigen ge-nummerde parkeerplaats.

Om het onderhoud van het eiland te vergemakkelijken is een vereniging opgericht. Het bestuur van deze vereniging wordt gekozen uit de deelgenoten. Om de kosten van het onderhoud te dekken, betaalt iedere deelgenoot retributie. Op dit moment bedraagt de retributie 25 euro per maand. De verwachting is dat dit bedrag niet echt zal stijgen in de toekomst.

Het huis
Georges Braquehof 26 ligt helemaal aan het einde van het eiland. De voorkant is het westen, de zijkant boven het water is het zuiden en de achterkant is het oosten. De noordkant grenst aan het huis van de buren. Voor het huis bevindt zich een kleine voortuin van ongeveer 14 m2. De voortuin is voor het grootste gedeelte betegeld met basalttegels van 60 x 60 cm. Langs de waterkant bevindt zich een strook met groenblijvende beplanting. Aan de voorkant kun je achter de beukenhaag ’s middags in de zomer heerlijk in de zon zitten.
Het achterterras is ongeveer 20 m2. Het middengedeelte is ook betegeld met basalt-tegels van 60 x 60 cm. Langs de kanten zijn stroken met plantjes aangebracht. Met een trapje kun je op de kleine vlonder bij het water komen. De achtertuin ligt weliswaar op het oosten, maar omdat het een eindwoning betreft, heb je nog lang de zon in je tuin. Door het verhoogde gedeelte van het hek dat begroeid is met klimplanten, is er wat meer privacy geschapen. Een gedeelte van de klimplanten blijft ’s winters groen. De scheiding met de buren bestaat uit een schanskorf. Op het terras is een waterkraan, een lichtpunt en een wandcontactdoos aanwezig.
Op het platte dak van het huis bevinden zich 11 zonnepanelen. Deze wekken gemiddeld per jaar 2.800 – 3.000 kWh op.

Begane grond

Hal
- Het vloeroppervlak van de hal bedraagt ca. 5,9 m2.
- In de hal bevindt zich de toegang tot het toilet op de begane grond.
- Een glazen deur geeft vanuit de hal toegang tot de woonkeuken.

Toilet BG
- Wit sanitair, zwevend toilet (Villeroy & Boch) met zwarte bril en deksel. Bovenop de ruimte waarachter de spoelunit zit is weglegruimte voor bijvoorbeeld handdoekjes.
- Hoekfontein van Sfinx, model Atlantic. Handdoekrail, toiletrolhouder, zeeppompje en reserverolhouder van Geesa model Nemox, verchroomd. De spoelbediening is van Geberit, verchroomd.

Woonkeuken
- Het vloeroppervlak van de woonkeuken bedraagt ca. 33,5 m2.
- De woonkeuken kent een open karakter waardoor er midden in de ruimte een grote tafel kan staan om met veel mensen aan te kunnen eten.
- De woonkeuken geeft via openslaande stalen deuren toegang tot het terras.
- Designkeuken van Keller met veel lades. Het aanrechtblok heeft een totale lengte van ca. 4,20 meter: 4x een eenheid van 90 cm en 1x een eenheid van 60 cm. Alle kas-ten zijn voorzien van stalen grepen.
- Het aanrechtblad is gemaakt van Erbi composiet met dubbele gootsteen van Blanco. Boven de gootsteen zit naast de Siemens kraan een Quooker. In de Siemens kraan is recentelijk (2018) het keramisch binnenwerk vervangen.
- Alle apparatuur, behalve de afzuigkap is van Siemens: inductiekookplaat, elektrische grill naast de inductiekookplaat, vaatwasser, vitafresh koelkast, combinatie oven/stoomoven en combinatie magnetron/oven.
- De afzuigkap is van Berbel: een dijk van een afzuigkap. Het afzuigsysteem werkt volgens het centrifugaal principe. Hierdoor zijn er geen vetfilters aanwezig. De afgezogen lucht wordt via het dak afgevoerd.
- Naast het aanrecht hangt een designradiator van Vasco.

Inpandige berging
- Het vloeroppervlak van de inpandige berging bedraagt ca. 9 m2.
- De lange wand is voorzien van een wandrek voor het praktisch opbergen van heel veel spullen. Onder het rek is ruimte gelaten voor het neerzetten van fietsen.
- In de berging zitten aansluitingen voor wasmachine en droger.
- In de berging is een uitstortgootsteen geplaatst.
- Aan de muur in de berging hangt de omvormer voor de stroom van de zonnepanelen. Daarnaast hangt een batterij van Tesla. Deze slaat de stroom die is opgewekt met de zonnepanelen op.
- De woning heeft een aansluiting op het glasvezelnet.
- In de meterkast bevindt zich de unit voor de stadsverwarming en de watermeter.
- De woning is op iedere verdieping voorzien van rookmelders.

Eerste Verdieping
Woonkamer
- De woonkamer heeft een vloeroppervlak van ca. 50 m2.
- Een zee aan ramen zorgt voor veel licht en voor extra warmte als de zon schijnt. Ieder raam heeft een aluminiumkleurige Luxaflex.
- Er is voor gekozen om in de woonkamer, direct tegenover de trap een pantry te laten aanleggen. De pantry heeft een zwarte Keller design keuken met 3 eenheden van 60 cm. De uitvoering is gelijk aan die van de aanrecht in de keuken. Er is ook een koeler ingebouwd.
- In de woonkamer zijn de standaard radiatoren vervangen door donkergrijze design-radiatoren. De thermostaat voor het hele huis bevindt zich in de woonkamer. Het betreft een Chronotherm II van Honeywell.
- Boven de twee dubbele ramen in de woonkamer zitten afsluitbare ventilatieroosters. De stalen deuren voor de Franse balkons zijn van het type kiep/kantel. De glasplaten voor de Franse balkons zijn van gelaagd glas geëtst naar een ontwerp van de kunstenares Diana van Hall.
- De stalen deuren aan de oost- en westzijde zijn voorzien van plissé hordeuren van het merk Unilux, uitgevoerd in de kleur van de deur.

Tweede Verdieping
Overloop
- De overloop geeft toegang tot de drie slaapkamers, het 2e toilet, en de badkamer. Met uitzondering van de kleinste slaapkamer hebben alle ruimtes een glazen deur. De deur van het toilet is van matglas. De glazen deuren geven een ruimtelijk en licht effect op de overloop.

Badkamer
- De totale vloeroppervlakte van de badkamer is ongeveer 7 m2.
- De badkamer is in donker naar zwart neigend donkerbruin/wit uit gevoerd.
- De donkere tegels (45 x 45) zijn van natuursteen, Ardennen noir en de witte tegels (30 x 45) zijn van Mosa.
- Het sanitair is wit, van het merk Duravit. De kraan en dubbele douchekop in de douche zijn van Grohe. De kraan op de wastafel is van Axor. Boven de wastafel hangt een grote spiegel met verlichting.
- De grote kunststof inloopdouchebak (90 x 180) is van Duravit. De glazen wand is van Kermi.
- Het console waar de wastafel op staat en de kast aan de muur zijn ook van Duravit. Binnen in de kast zit een dubbele wandcontactdoos voor bijvoorbeeld het aansluiten van een elektrische tandenborstel.
- De badkamer is voorzien van een witte design handdoekradiator van het merk Kermi, model Credo-half.

Toilet
- Het toilet op de tweede verdieping is een kopie van het toilet op de begane grond, maar uitgevoerd in een andere kleurstelling passend bij de kleuren van deze verdieping.
- Boven het plafond van het toilet bevindt zich de ventilatie-unit. Deze is bereikbaar voor het (laten) uitvoeren van onderhoud. De 3-standen schakelaar van de ventilatie-unit bevindt zich in de badkamer.

Slaapkamers
- Er zijn 3 slaapkamers: slaapkamer 1, 2 en 3.
- Iedere slaapkamer is voorzien van Luxaflex en een plissé hor van Unilux. In iedere slaapkamer zitten afsluitbare ventilatieroosters.
- Slaapkamer 1 is ca. 16,3 m2.
- Slaapkamer 2 is ca. 8,8 m2.
- Slaapkamer 3 heeft een vloeroppervlak van ca. 10,3 m2.

N.B. In slaapkamer 1 en 3 zitten geen radiatoren. Drie jaar geleden bij het opnieuw behangen van het huis is besloten de radiatoren weg te halen omdat die natuurlijk altijd op een onhandige plaats zitten. Die keuze was niet zo moeilijk omdat die radiatoren nog nooit aan waren geweest. De gedachte was dat bij behoefte aan een radiator, gelet op de aanwezigheid van zonnepanelen, er gekozen zou worden voor een elektrische radiator. Met de plaatsing daarvan heb je veel meer keus, omdat er overal wandcontactdozen zitten.

Tip: In de ruime woonkamer zou aan de westzijde een extra slaapkamer kunnen worden gerealiseerd.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 2008
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2008
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 540
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Aan water Ja
BouwjaarCV 0
Perceel oppervlakte 114
Dak opmerking Soort dak Plat dak
Tuin opmerking Achtertuin, Voortuin Ligging Noord, Oost Onderhoud Verzorgd
Eengezinswoning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Inpandig Berging voorzieningen Voorzien van elektra, Voorzien van water
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Stadsverwarming
Tuin lengte achtertuin Lengte 650 Breedte 500

Makelaarsland

Keesomstraat 16b
1821BS Alkmaar (Noord-Holland)
T: 088 200 2000
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Georges Braquehof in Utrecht?