Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

“Vrede Best”

Unieke kans!

Bent u op zoek naar een droomplek om uw woonwens in vervulling te laten gaan? Dan hebben wij voor u de ideale plek gevonden!
Aan de Teckop 17 te Kamerik bieden wij, op een perceel van 13.615 m2, deze rijksmonumentale woonboerderij met hooiberg, ligboxenstal, diverse schuren en weiland te koop aan.

De boerderij is in de 18de eeuw gebouwd en in de loop der jaren verbouwd tot het huidige niveau. Daarnaast zijn er de afgelopen 50 jaar meerdere bijgebouwen gerealiseerd en zijn de bijgebouwen geschikt of geschikt te maken voor diverse doeleinden.

Met de auto rijdt u over de brug de oprit op, waar u aan de rechterzijde, uw auto parkeert aan het einde van de woning. Hier loopt u aan de achterzijde de woning binnen. U komt binnen in het achterhuis waar vroeger de koeien stonden.

Vanuit het achterhuis loopt u door naar de voorzijde, waar u in een centrale hal komt met garderobe, toilet met fontein en toegang tot de woonkamer en keuken.

De woonkamer met open keuken is in het midden van de woning gesitueerd over de gehele breedte van de boerderij. In de keuken heeft u de beschikking over diverse apparatuur zoals een oven, vaatwasser, 4-pits kookplaat, afzuigkap en koelkast.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot een van de slaapkamers (tevens te gebruiken als kantoorruimte).

In de woonkamer is aan de keukenzijde de eettafel geplaatst, vanwaar u uitzicht heeft op de oprit en aan de andere zijde is de zithoek geplaatst. Vanuit de zithoek heeft u toegang tot de eenvoudige badkamer met ligbad.

Aan de opritzijde is de provisieruimte gesitueerd met daarnaast een tussenhal met toegang tot de masterbedroom en de trapopgang naar de verdieping.

Op de eerste verdieping treft u een open ruimte, die bij de huidige eigenaren in gebruik is als slaapkamer. Deze ruimte geeft u tevens toegang tot een andere slaapkamer.

Bijgebouwen
Direct achter de boerderij staat de hooiberg, die nu in gebruik is als garage. Wanneer u vanaf de hooiberg verder naar het achtererf loopt, krijgt u de beschikking over een houten open wagenloods, die in gebruik is als schapenschuur. Recht tegenover de open wagenloods staan een tweetal opslagschuren voorzien van houten muren.

Naast deze opslagschuren staat de ligboxenstal met melkput, de ligboxenstal is grotendeels onder-keldert. Achter de ligboxenstal staat een mestsilo.
Weiland

Aan beide zijden van de boerderij krijgt u de beschikking over weiland om uw schapen, koeien en/of paarden te laten grazen.


Bestemming
Het object ligt in het bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld en heeft de bestemming Agrarisch – Landschappelijke Waarde met de functie aanduiding (KAB) Klein Agrarisch Bedrijf.

Bij een Klein Agrarisch bedrijf mag een agrarisch bedrijf gevestigd worden met een omvang tussen de 20 en 50 NGE (Nederlandse Grootte Eenheden)

De NGE is een maat waarmee de economische omvang van agrarische activiteiten wordt weergegeven. De NGE wordt per ha. en per dier berekend. Hiermee kan de absolute bedrijfsomvang in NGE van een bedrijf berekend worden. Zo komt 1 ha. wintertarwe overeen met 0,8 NGE, terwijl een ha. komkommer 133 NGE is, één melkkoe 1,2 NGE en één vleesvarken 0,04 NGE, schapen 0,076 NGE, paard 2,27 NGE.

Bebouwing Vrijstelling klein agrarische bedrijven

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd vrijstelling te verlenen van het bepaalde in lid 3.2.1 onder sub a voor het bouwen van bedrijfsbebouwing ten behoeve van agrarische bedrijven met op de plankaart de aanduiding “klein agrarisch bedrijf” of bedrijven die ten tijde van de aanvraag om bouwvergunning de omvang van een klein agrarisch bedrijf hebben bereikt (tussen 20 en 50 NGE), mits aangetoond wordt dat nieuwe bedrijfsbebouwing noodzakelijk is voor de agrarische bedrijfsvoering.

Het bestemmingsplan biedt diverse mogelijkheden die bij recht of bij wijziging mogelijk worden geacht. Denk aan de ruimte voor ruimte regeling of de wijziging van de bestemming naar één of meerdere woningen. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Bouwhistorie
In de 18e eeuw opgetrokken langhuisboerderij die haaks op de weg staat en die afgaande op de daklijn in de loop der tijd minimaal eenmaal verlengd lijkt. In de voortuin staan een Leilinde en een Es. Achterop het erf staat een hooiberg en schuren.


Omgeving
Teckop is gelegen tussen de dorpen Kamerik en Kockengen.
De ligging van Kamerik is ideaal, midden in het Groene Hart, maar met grote steden als Amsterdam en Utrecht op ca. 30 minuten met de auto. Alle voorzieningen zijn in het dorp aanwezig zoals; basisscholen, sportvelden, sporthal, medische voorzieningen, diverse horeca en winkels. Bij winkels moet u denken aan een supermarkt, warme bakker, ambachtelijke slager, kapper, cafetaria en een restaurant. Ook op het gebied van sport en recreatie is het hier aangenaam wonen, kinderboerderij het Oortjespad, de Nieuwkoopse plassen en de Meije bevinden zich op korte afstand.

Kockengen valt onder de Gemeente Stichtse Vecht en ligt op 15 respectievelijk 25 autominuten afstand van de steden Utrecht en Amsterdam (A2), midden in het Groene Hart. Dit pittoreske dorp biedt naast basisonderwijs, ook veel sportfaciliteiten in en rondom het zwem- en recreatiepark de Koet. Ook winkels en supermarkt(en) zijn in Kockengen en in de nabije omgeving te vinden.

Vanuit Kockengen bent u in 6 km. in het gezellig Breukelen en vanaf Kamerik bent u in ca. 7 km. in het gezellig Woerden. Voor voortgezet onderwijs zijn er tal van mogelijkheden in het nabijgelegen Breukelen, Maarssen, Woerden en Utrecht.

Het NS-station in Woerden en Breukelen zijn beide op fietsafstand gelegen vanaf de woning. (respectievelijk ca. 7,2 km en 7,4 km).


DISCLAIMER
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom /bankgarantie 10% van de koopsom en wordt deze voldaan aan de notaris.

Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn alle vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Rien Treur Makelaardij opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1750
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1750
Woon oppervlakte 113
Inhoud woonhuis 1128
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
Garage opp 538
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 13615
Tuin achter Ja
Monumentaal Ja
Oppervlakte woonkamer 40
Garage electra Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1750
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1750
Woon oppervlakte 113
Inhoud woonhuis 1128
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
Garage opp 538
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 13615
Tuin achter Ja
Monumentaal Ja
Oppervlakte woonkamer 40
Garage electra Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Teckop in Kamerik?

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Teckop in Kamerik?