Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Gloednieuwe, duurzame appartementen in Amersfoort. Gelegen langs de oude stadsmuren van het historische centrum van Amersfoort ligt Stadsring 181 op loopafstand van de bruisende binnenstad.

De Stadsring 181 biedt een breed assortiment aan twee- en driekamerappartementen, elk voorzien van volledig geïnstalleerd sanitair, een berging en een parkeerplek in de garage onder het gebouw. U krijgt zelf de mogelijkheid uw droomkeuken uit te zoeken bij de aankoop van de woning. Met het oog op duurzaamheid zijn de woningen voorzien van een elektrische ventilatie- luchtwarmtepomp en heeft elke woning 4 zonnepanelen op het dak van het gebouw. Elke woning heeft haar eigen unieke eigenschappen, door bijvoorbeeld de lichtinval of het uitzicht door de grote ramen.

Vanaf uw balkon kijkt U uit op de oude muren van Amersfoort die verscholen tussen het groen nog grotendeels te herkennen zijn. Direct achter deze historische veste ligt de eeuwenoude binnenstad, met prachtige straatjes, pittoreske pleintjes en karakteristieke grachtjes en singels. Het bruisende stadscentrum van Amersfoort herbergt talloze eetgelegenheden, winkelstraten en cafes. Welke vanaf de Stadsring te voet binnen enkele minuten bereikbaar zijn. Ook het geliefde, authentieke theater en bioscoop De Lieve Vrouw en Park Randenbroek liggen op loopafstand van de Stadsring.

De Stadsring is zeer goed bereikbaar, via uiteen lopende vervoersmogelijkheden. Zo bevindt zich recht voor de deur een bushalte waarmee U binnen 7 minuten op Amersfoort Centraal Station bent. Vanaf dit station is er een veelvoud aan verbindingsmogelijkheden naar andere steden. Ook Dierenpark Amersfoort, nabijgelegen golfbanen en nationale parken zijn zeer goed bereikbaar. Vanaf de Stadsring zijn zowel de A28 als de A1 eenvoudig en snel te bereiken via de Hogeweg, vanwaar Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Apeldoorn binnen handbereik zijn. Met de fiets is het station te bereiken binnen ca. 10 minuten en ook de uitgestrekte bossen en heidegebieden zijn per fiets heerlijk te ontdekken.

Naast de mooie locatie kenmerkt het gebouw van de Stadsring 181 zich door haar speciale vormgeving en architectuur. Het gebouw is in de jaren '80 ontworpen door De Jong, Van Olphen en Bax, in opdracht van de Rijksgebouwendienst. In die tijd hechtte men veel waarde aan rijke, ruimtelijke algemene ruimtes in kantoorpanden. Er werd daarom geïnvesteerd in een gebouw met robuuste constructies, open trappenhuizen met veel lichtinval, brede doorgangen en buiten een kunstwerk. Deze bouwstijl sluit feilloos aan bij de hedendaagse wens voor lichte, ruimtelijke appartementen, wat het gebouw uitermate geschikt maakt voor een transformatie van voormalig kantoor naar duurzame luxe appartementen.

Met het oog op duurzaamheid zijn de woningen voorzien van een elektrische ventilatieluchtwarmtepomp. Een gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW-installatie) zorgt voor de ventilatie van Uw appartement. In de slaapkamer(s) en woonkamer wordt verse lucht op aangename temperatuur de woning in geblazen. De lucht die aan het appartement wordt onttrokken wordt gebruikt om nieuwe energie op te wekken. Met deze opgewekte energie wordt de vloerverwarming aangedreven en het tapwater opgewarmd. Door deze vloerverwarming zijn de woningen van een hoog en constant comfort niveau voorzien. Op het dak van het gebouw zijn de zonnepanelen van de Stadsring gelegen, voor alle woningen zijn vier zonnepanelen aangesloten op de eigen (kwh-)meter. Hiermee wekt U zelf energie op. Om warmteverlies tegen te gaan is iedere woning aanvullend voorzien van voorzetwanden. Hierdoor hebben de woningen minimaal een A+ label oplopend tot zelfs A+++ labels.

Elk appartement is voorbereid met de benodigde installatie voor een keuken. Omdat de smaak voor een keuken nogal kan verschillen en u zich als koper van een appartement volledig thuis wilt voelen, krijgt u zelf de mogelijkheid om de keuken naar eigen smaak in te richten. Zo kunt u zelf kiezen voor een grote keuken waarin u zich uren kunt amuseren, of bijvoorbeeld een kleine keuken waardoor u ruimte bespaart voor de rest van het appartement. U ontvangt daarom een cheque ter waarde van €10.000,- waarmee u uw eigen keuken kunt samenstellen. De cheque is bij verschillende partijen te verzilveren, waaronder Bouwcentrum Nieuwegein*, waarmee wij goede ervaringen hebben. De woningen worden geleverd met zeer compleet en afgewerkt sanitair in zowel de badkamer als het toilet. In de badkamer is ter plaatse van de douche een douchescherm of douchedeur aangebracht met water afvoer d.m.v. een luxe draingoot. Een wastafel, planchet, spiegel en elektrische handdoekradiator maken de badkamer compleet. Het toilet bevindt zich in alle woningen separaat van de badkamer. Wanden (wit) en vloeren (donkergrijs) zijn voorzien van tegelwerk merk Mosa.

Bij de koop van iedere woning is een parkeerplaats inbegrepen in een van de twee parkeergarages onder het gebouw. Deze parkeergarages zijn bereikbaar via het algemene trappenhuis in het gebouw. Rondom het gebouw bevinden zich meerdere betaalde parkeermogelijkheden en op enkele minuten loopafstand bevindt zich de grens van de betaald-parkeren zone van Amersfoort. Verder zijn de meeste woningen in Stadsring 181 voorzien van een berging in een van de parkeergarages in het gebouw. Enkele woningen maken hierop een uitzondering en hebben een berging in de woning zelf.

Kenmerken: • Royale entree met brievenbussen en bellentableau. • Het royale en centrale trappenhuis is voorzien van daglicht d.m.v. dakkoepel. • Het complex is voorzien van een lift. • Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte. • Lage energielasten d.m.v. duurzame en energiezuinige installaties. • Inclusief 4 zonnepanelen aangesloten op eigen energiemeter. • De appartementen beschikken over vloerverwarming en een aantal zijn voorzien van zonwerende screens. • Inclusief een vrij te besteden keukencheque met een waarde van € 10.000,-. • Inclusief sanitair en tegelwerk. • Inclusief parkeerplaats en berging in de garage. (4 appartementen beschikken over een inpandige berging i.p.v. berging in de garage). • Er zijn een aantal parkeerplekken met elektrisch laden beschikbaar. • Servicekosten zijn naar schatting en inclusief voorschot onderhoudsreserve, deze worden definitief vastgesteld door de Vereniging van Eigenaren.

Een tweede slaapkamer is mogelijk.

Op vrijdag 1 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 2 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur worden er informatie en inloopmomenten georganiseerd. Wanneer u belangstelling heeft voor een van deze inloopmomenten verzoeken wij u dit per mail kenbaar te maken op [email protected] met een eventuele voorkeur voor een aantal appartementen.

Indien u de locatie met de auto bezoekt, kunt u het beste parkeren in de tegenoverliggende parkeergarage, De Beestenmarkt.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning appartement/flat
Bouwjaar 2021
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 2021
Woon oppervlakte 56
Inhoud woonhuis 185
Aantal verdiepingen 1

Overige

Balkon Ja
Garage Ja
Dak type plat dak
Woontype Appartement
Energielabel n.v.t
Appartement Ja
Stadscentrum Ja
Prijs opmerking koopsom
Bijgebouw schuur Ja
Kwaliteit object Luxe
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 1
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie dakisolatie;muurisolatie;vloerisolatie;volledig geisoleerd;HR-glas

Kenmerken

Algemeen

Soort woning appartement/flat
Bouwjaar 2021
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 2021
Woon oppervlakte 56
Inhoud woonhuis 185
Aantal verdiepingen 1

Overige

Balkon Ja
Garage Ja
Dak type plat dak
Woontype Appartement
Energielabel n.v.t
Appartement Ja
Stadscentrum Ja
Prijs opmerking koopsom
Bijgebouw schuur Ja
Kwaliteit object Luxe
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 1
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie dakisolatie;muurisolatie;vloerisolatie;volledig geisoleerd;HR-glas
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hunink & Holtrigter Woning- en Bedrijfsmakelaar

De nieuwste koopwoningen in Amersfoort

Trekvogelweg, Trekvogelweg 147, 3815LD, Amersfoort, Utrecht
Trekvogelweg 147

€ 275.000 k.k.

3815LD Amersfoort

Zwarteweg, Zwarteweg 16, 3816AZ, Amersfoort, Utrecht
Zwarteweg 16

€ 1.250.000 k.k.

3816AZ Amersfoort

Amsterdamseweg, Amsterdamseweg 32, 3812RS, Amersfoort, Utrecht
Amsterdamseweg 32

€ 240.000 k.k.

3812RS Amersfoort

Forel, Forel 36, 3824LB, Amersfoort, Utrecht
Forel 36

€ 450.000 k.k.

3824LB Amersfoort

Rietvoorn, Rietvoorn 30, 3824JV, Amersfoort, Utrecht
Rietvoorn 30

€ 0

3824JV Amersfoort

Pieter Stastokerf, Pieter Stastokerf 45, 3813PP, Amersfoort, Utrecht
Pieter Stastokerf 45

€ 240.000 k.k.

3813PP Amersfoort

Stille Steeg West, Stille Steeg West 27, 3823ZH, Amersfoort, Utrecht
Stille Steeg West 27

€ 395.000 k.k.

3823ZH Amersfoort

Trekvogelweg, Trekvogelweg 70E, 3815LS, Amersfoort, Utrecht
Trekvogelweg 70E

Prijs op aanvraag

3815LS Amersfoort

Parsifalpad, Parsifalpad 8, 3816HA, Amersfoort, Utrecht
Parsifalpad 8

€ 395.000 k.k.

3816HA Amersfoort

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.