Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

LANDELIJK WONEN IN DE EEMPOLDER !

TE KOOP; UNIEKE BOUWKAVEL MET WEILAND EN PAARDENBAK.

De veel gestelde vraag aan de makelaar "ik ben op zoek naar een stuk bouwgrond waar ik zelf mijn droomwoning kan realiseren" wordt nu door Meerwaerde ingevuld.

Wij bieden je namelijk op een prachtige locatie in het landelijke maar zeer centraal gelegen Eemdijk op korte afstand van de A-1 en A-28 een bouwkavel aan met veel eigen grond inclusief een riant erf met paardenbak en weiland.

Deze bouwkavel heeft alles in zich om uw woonwensen te kunnen realiseren! Wil jij je eigen droomhuis bouwen in het buitengebied van de Eempolder ? Dan is dit je kans !

Dit unieke stuk bouwgrond is aan de voorzijde gelegen aan een doorgaande weg met 2 kilometer vrij uitzicht over een weilandengebied en een natuurlijke vijver.

Aan de achterzijde is er een uniek uitzicht van 5 kilometer tot aan Eemnes.

Achter de dijk ligt nog een riant stuk eigen grond van 20.000 m2 met een bijgebouw, erf , paardenbak en weiland. De wei wordt gratis onderhouden en dit onderhoud kan gecontinueerd worden.

Het woonperceel wordt begrensd door de dijk (883m2) die je als toekomstige bewoner mag gebruiken en waarvoor een bruikleenovereenkomst met het Waterschap is afgesloten.

Zelf bouwen, waar moet je rekening mee houden ?

Als je deze bouwkavel koopt heb je ook het voordeel van vrije architectuur. Je kiest dus zelf een architect die je huis gaat ontwerpen.
Je hebt hierbij dus alle vrijheid om je eigen woonwensen te realiseren.

Michiel Blokker architecten uit Bunschoten heeft voor deze bouwkavel het kavelpaspoort samengesteld. Hij heeft vele villa’s in de regio en aan de Eemdijk gerealiseerd en is bekend met alle regels van de Gemeente Bunschoten en het Waterschap om het maximale uit uw bouwproject te realiseren. Bij interesse ben je welkom om een vrijblijvend oriënterend gesprek met hem te voeren, over je wensen en de mogelijkheden.


Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste punten hieruit op een rij gezet.

* Het woonperceel bedraagt ca 600 m2 met daarin een bouwvlak van ca 300 m2 voor de woning en aanbouw.

* De woninginhoud mag maximaal 800 m3 zijn.

* De maximale goothoogte is 7 meter.

* De maximale bouwhoogte is 11 meter.

* Een eventueel souterrain telt niet mee voor de maximale inhoud m3 maar hiervoor dient naast de Gemeente ook het Waterschap te worden betrokken die de
aanvraag gaat toetsen.

* Een eventueel te bouwen serre mag maximaal 4 meter diep zijn.

* Het bouwvlak voor bijgebouwen bedraagt 150 m2 en ligt op het erf achter de dijk.

* De totale oppervlakte van de bijgebouwen, zoals schuur of garage mag maximaal 150 m2 zijn. Bestaande schuur moet binnen 3 mnd na afbouw woning gesloopt worden.

* De maximale goothoogte is 3 meter. * De maximale bouwhoogte is 6 meter.

* De aspirant koper dient een "principeplan" in bij de Gemeente Bunschoten voor de realisatie van de woning en bijgebouwen, deze zal dit toetsen aan het bestemmingsplan.

* Bij akkoord kan de aspirant koper het plan nader uitwerken tot een aanvraag omgevingsvergunning. Hierin moeten zowel de bouwvergunningen als ook de sloopvergunningen aangevraagd worden.

* De sloop van de bestaande opstallen dient door de koper zelf te worden uitgevoerd.

Voor een duidelijk overzicht van hetgeen te koop wordt aangeboden verwijzen wij je naar de fotoreportage, de drone video en het kavelpaspoort.


Omgeving

Je woont straks midden in het Buitengebied van de Eempolder.

Deze maakt deel uit van het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland. Eemdijk is een kleine gemeente van 800 inwoners direct aan de Eem. De enige rivier in Nederland met een eigen bron (bij Amersfoort) en monding in Nederland.

De polder is een uitgestrekt oud-Hollands Boerenland met 2000 ha weide en natuurgebied. Hier broeden en overwinteren tientallen soorten weide en trekvogels.
Heerlijk om te wandelen en te fietsen langs de Zuiderzee route en te genieten van de vergezichten die er iedere dag weer anders uit zien.

Het ligt 2 km van het gezellige Spakenburg-Bunschoten met zijn pittoreske haven voor de historische bottervloot. Hier zijn ook volop winkels en het gezellige horecaplein, waar ook elke week de markt staat en natuurlijk de beroemde zomermarkten.

Op 5 minuten afstand ligt Het Eemmeer [ 1 van de Randmeren, met directe toegang tot het Ijsselmeer] met een prachtige jachthaven en alle watersportfaciliteiten en een strandje.
Natuurlijk ook in het dorp de twee stadions van de Ijsselmeervogels en Spakenburg.

De ligging in de Randstad is ook super centraal. Afstand woning is 5 minuten tot aan de snelweg A1 aansluiting A27/A28 . Baarn 10 min ‘tGooi 15min Amersfoort 20 min Utrecht 30 min Amsterdam 30 min
Binnen 15 minuten loopt u in de uitgestrekte Vuursche bossen op de Heuvelrug

Dit soort kavels zijn vele generaties in eigendom van families en komen zelden op de markt. Het biedt een unieke kans voor Landelijk wonen en toch heel centraal.
Uitstekend geschikt voor de paardenliefhebber, andere hobbies en de thuiswerker.

Kijk voor een impressie naar de video van de omgeving.

Voor al je vragen en toelichting op de mogelijkheden kun je contact opnemen met Meerwaerde makelaars.

Het uitgebreide kavelpaspoort geeft al heel veel informatie over de bouw mogelijkheden inclusief een aantal voorbeeld woningen.

Het kavelpaspoort is terug te vinden onder de brochure map.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Perceel oppervlakte 20400

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Perceel oppervlakte 20400

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Meerwaerde Makelaars

Wooninfluencers

Laden..