Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Exceptionele vormgeving – Pure bouwkunst in het Groene Hart.

TUINDERIJ 11 HARMELEN

EEN ANDER PERSPECTIEF OP WONEN
Het voelt meer aan als een kunstvoorwerp op een ruim, groen perceel dan als een woning. Deze split level woning aan de Tuinderij verenigt innovatie, vormgeving en een hoog architectonisch afwerkingsniveau op eigenzinnige wijze. Dat is aan JDdV Architecten https://www.jddvarchitecten.nl, die deze woning ontwierpen, dan ook bijzonder toevertrouwd. Het bestemmingsplan en het programma van eisen gaven de parameters aan en die gestelde grenzen riepen een ongekende creativiteit op bij de architect. Het concept van wonen werd goed door elkaar geschud en ontdaan van de ballast van gewoontes. Niks zadeldak en gezapigheid, maar ruimte, lucht, licht en een warm leefcomfort; dát zijn de ingrediënten die deze woning een eigen gezicht geven. In de woning zijn onder meer vier slaapkamers en een mooi -en vooral goed bruikbaar- souterrain gerealiseerd.

JDdV (Jaco de Visser Architecten) en Ex Interiors werkten hier met een palet van natuurlijke materialen zoals hout, glas en als gevelbekleding gepatineerd zinken shingles. Het zink en de trapeziumvorm harmoniëren met de Hollandse luchten. Het lichte grijs van het zink is ook in harmonie met de roodbruine houten vensters. Houtskeletbouw zorgt voor een bijzonder comfortabel leefklimaat en mede door de toegepaste bouwmaterialen is de woning zo lenig als een woning maar kan zijn; eenvoudig aan te passen aan veranderende woonwensen.

De woning heeft een trapeziumvorm en lijkt te zweven boven het perceel; JDdV heeft zijn uiterste best gedaan om alle kuub en vierkante meters te benutten. Zowel voor als achter zijn de gevels licht gekanteld, wat het lichtvoetige karakter van het ontwerp benadrukt. Het split level-programma van de woning brengt alle ruimtes met elkaar in verbinding (zonder deuren!) en het vele glas zorgt voor een uiterst lichte woning. Hierdoor profiteert ook het souterrain van een optimale daglichttoevoer.

Het grote raam aan de voorzijde geeft een fraai uitzicht op de weilanden tegenover de woning. De grote lappen groen zijn een fysieke herinnering aan de turfwinning en cope-verkavelingen die dit deel van het Groene Hart hebben gevormd. Polders, oeverwallen, sloten en veenplassen bepalen hier het landschap en maken het tot een favoriete bestemming voor allerhande soorten weidevogels. Het is dan ook geen wonder dat dit aantrekkelijke gebied een veelheid aan wandel- en fietspaden herbergt om van al het moois te kunnen genieten.

Afgezien van de typisch Hollandse natuur, is Harmelen ideaal gesitueerd in de Randstad; dichtbij Utrecht en Woerden, Amsterdam op een half uur en Rotterdam, Den Haag, Leiden en Den Bosch op zo’n drie kwartier en een paar jaar geleden door de luisteraars van 3FM uitgeroepen tot leukste dorp van provincie Utrecht.

Harmelen is een innemend plaatsje met ruim 8.000 inwoners en valt onder de gemeentelijke paraplu van Woerden. Het lieflijke centrum is mooi bewaard gebleven en de diverse monumenten, waaronder het prachtige Huize Harmelen en wat verderop Kasteel Haarzuilens, vertellen over de rijke geschiedenis van het dorp en haar omgeving. Het dorp kent geen flats, geen stoplichten en geen rotondes. In carnavalstijd heet Harmelen ‘Kwakbollenpoel’ en kunt u naar hartenlust inhaken en meedeinen.


NAAR BINNEN
De ‘luie’ trappen (met een brede fietsgoot) leiden naar de entree via het souterrain. Mocht u niet met de fiets komen; de voordeur bevindt zich aan de linkerzijde van de woning op begane grondniveau. De glazen entree biedt een warm welkom. Direct in het oog springt het ingenieuze trappenhuis, dat naast zijn functionaliteit ook vooral dienstdoet als stijlelement.

Links de woonkamer met volledig glazen achterwand – in de zomer staat deze ruim open - met een prachtig uitzicht op de op het zuidwesten georiënteerde tuin met een architectonisch vormgegeven terras.

Aan de rechterzijde de ‘luie’ trap op (een halve verdieping) naar de moderne woonkeuken; de ton-sûr-ton van RVS, cementdekvloer en vergrijsde fronten, afgezet tegen de gladde, witte wanden die het fluisterzachte, minimalistische design onderstrepen. Uiteraard is deze keuken voorzien van alle gemakken zoals inbouwvaatwasser, inbouwvrieskast, inbouwmagnetron, een vijfpits gasfornuis, een dijk van een Liebherr koel- vrieskast (roerend), en een brede Smeg-oven. Op het spoeleiland een spoelkraan en een quooker met kokend water. Handig; een afvalemmer in het eiland dus geen rondslingerende rommel op dit aanrecht.

Aan de rechterzijde de bijkeuken met bergruimte in de keukenkasten en daarnaast de dubbele toiletruimte met wastafel, spiegel, urinoir en WC. En links een in het zonlicht badende eethoek met zowel uitzicht op de weilanden als op het inpandige balkon als op de tuin.


NAAR BOVEN
Boven vier slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer één halve verdieping hoger is gesitueerd aan de achterzijde van de woning. Een heerlijk ruime kamer afgescheiden door een matglazen schuifdeur en met een royale inloopkast.

Weer één halve verdieping hoger de drie ‘kinder’slaapkamers, die alle gebruik maken van de hoogte van de voorgevel door een mezzaninevloer; bereikbaar met een trapje. Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding, om een ‘geheime verdieping’ te hebben. Perfect om lekker te chillen of je huiswerk te maken.

De ruime badkamer is prachtig uitgevoerd met rechthoekige dubbel gebakken ‘witte’ mozaïektegels, een dubbele wastafel, dubbele douche, een heerlijk bubbel ligbad en een WC.

Aan de andere zijde de logistiek ingenieus ingerichte wasruimte met aansluitingen voor wasmachine en -droger, maar ook genoeg ruimte om de boel op te vouwen–klaar voor distributie. Zo zou wassen bijna leuk worden!


NAAR BENEDEN – WERKEN EN ONTSPANNEN
Het klapstuk bevindt zich toch beneden; het souterrain. In deze tijd waarin thuiswerken eerder regel dan uitzondering is, is de kantoorruimte die hier gecreëerd is; een werkplek die rechtstreeks uit een woonmagazine lijkt te komen. Cliënten ontvangen? Geen punt; het kantoor is af te scheiden door een glazen schuifpui (zonder frame). Het betongrijs-met-wit-palet wordt hier mooi voortgezet. Het glas en de industriële lijnen geven deze ruimte een prettige en zakelijke ambiance.

Eén deur verder begint het ontspannen; je kunt het een wellness-ruimte noemen. Hier een wastafel, douche en separate WC; uitgevoerd in dezelfde lijn als de badkamer boven. Aansluitend een prachtige ruime Finse sauna en ruimte voor een zonnebed. Tevens staat hier een grote koel- vrieskast (roerend).

Op dit niveau bevindt zich ook de bibliotheek/berging. Een ruimte die ook zo maar een andere functie kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan uw hobby.


NAAR BUITEN
De tuin rondom is één en al rust; een gazon omringd door een natuurlijke border, beukenhagen, klimopwanden en een schutting -met poort- aan de achterzijde. Voor de schutting staan vijf parasol-Prunussen (cerasifera nigra) opgesteld, wat in de lente zorgt voor roze bloesemwolken en een fraai bladerdak in de zomer.

De achtertuin is op het zuidwesten gericht en aan de achterzijde van de woonkamer ligt een strak betonnen terras; een heerlijke plek om van de zon te genieten. En doordat er langs het perceel, zowel aan de voor- als achterzijde geen directe bebouwing is, is er privacy.

Aan de rechterzijde van de woning op het Westen een fraai balkon annex tuinkamer, ook in het voorjaar en najaar te gebruiken omdat de raampartijen (bovenzijde) alle volledig geopend kunnen worden.

Tuinspullen kunnen veilig opgeborgen worden in het aluminium schuurtje. Meerdere auto’s kunnen geparkeerd worden op eigen terrein op de niet zichtbare grasroosters.

Verder verduurzamen? Uiteraard biedt het ideaal georiënteerde lessenaarsdak een zee van ruimte voor zonnepanelen.


KORTOM
Anders wonen en werken in Harmelen; niet eerder was het zo uitnodigend. Tuinderij 11 is een exceptionele woning; design en uitvoering zijn innovatief, diepgaand doordacht en de woning biedt een warm leefcomfort. Wanneer dit alles u past; neem dan contact met ons op.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 302
Inhoud woonhuis 1200
Aantal verdiepingen 5

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Lessenaardak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel B
Hetelucht Ja
In overleg Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Overig
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 642
Split level Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Overig
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 41
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, hete Lucht Verwarming, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 302
Inhoud woonhuis 1200
Aantal verdiepingen 5

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Lessenaardak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel B
Hetelucht Ja
In overleg Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Overig
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 642
Split level Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Overig
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 41
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, hete Lucht Verwarming, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Redres de erfgoedexpert