Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Dit is een unieke parel op Walcheren! Midden in een natuurgebied waar menig vrije vogel neerstrijkt, ligt onder aan de dijk deze authentieke Walcherse boerderij op ca 19.000 m2. Het ensemble van de bebouwing die ooit een agrarisch doel had ligt in de tijd verstild op deze plek. De eeuwen hebben hier met weer en wind, de begroeiing en de gebouwen gevormd.

Via een oprijlaan, welke is omzoomd met eeuwenoude door de zoute zeewind krom gegroeide eikenbosjes, bereikt u het verscholen gelegen voormalig dubbele woonhuis. Het huis ligt ver van de weg midden in de natuur.

De uitzichten over het natuurgebied en het landschap daarachter, met in de verte de vuurtoren zijn niet te evenaren. Misschien is dit wel een van de laatste plekjes op Walcheren waar authentieke bebouwing in de eerste lijn achter het strand samen vloeien met pure stilte, rust en natuur.

Wanneer u halverwege de oprijlaan naar links gaat bevindt zich daar een oeroude schuur. Deze 2/1 kap schuur is -zo luiden de overleveringen- gebouwd met behulp van het hout van schepen die in vorige eeuwen vastliepen op de grillige kust.
De arme bevolking achter de zeewering maakte daar dankbaar gebruik van door de materialen van de houten schepen toe te passen in de bouw van huizen en schuren.

De kerkuilen die in deze schuur hun woning hebben, maken dat u s' nachts naast het ruisen van de zee uit uw slaap gehouden wordt wanneer ze om het huis op jacht gaan naar muizen...

Het woonhuis is gedateerd, maar verkeert op zich in een goede staat en heeft verrassend veel ruimte in zich. Er is centrale verwarming en deels dubbele beglazing aanwezig. Er zijn verder nog een washok, schapenhok, varkenshok en een wagenhuis aanwezig op het terrein. De oude mestput zou een fantastisch en beschut terras kunnen zijn!

Dit object heeft volgens het vigerend bestemmingsplan "Buitengebied" van de gemeente Veere de bestemming "Agrarisch met landschappelijke waarde". Dit betekent dat wanneer u dit object wilt kopen om te wonen de bestemmingsplanwijziging naar regulier ‘Wonen’ in gang moet zetten, dit is een procedure die tijd in beslag neemt. Ondertussen kunt u dan mooi uw plannen verder uitwerken.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij,vrijstaande woning
Bouwjaar 1877
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1877
Woon oppervlakte 162
Inhoud woonhuis 650
Aantal verdiepingen 2

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Landelijk Ja
BouwjaarCV 1980
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 19354
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Vr Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 22
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Steen
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 4000 Breedte: 3000 Oppervlakte: 1200
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Matig Tot Redelijk
Onderhoud buiten opmerking Matig Tot Redelijk

Makelaarskantoor Wisse Vastgoed BV

Singel 14
4357BW Domburg (Zeeland)
T: 0118-580055

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Schelpweg in Westkapelle?