Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

"De Kuiperhoeve" is een bijzonder pand, dat vraagt om een bijzondere bestemming. De woonboerderij is onderverdeeld in een woongedeelte voor de eigenaar (dit is het achterste gedeelte van de boerderij) en aan de voorzijde een veertiental appartementen/kamers die verhuurd (kunnen) worden. U kunt hierbij denken aan Bed & Breakfast, tijdelijke woonruimte of studentenkamers. Maar het geheel is, met enige aanpassing, ook uitermate geschikt als woon-/zorgboerderij voor ouderen of gehandicapten.

De Kuiperhoeve:
Op de 12e eeuwse woonheuvel langs het kronkelende veenriviertje de ?Giessen? verrees na een felle brand in maart 2005, de authentieke ?Kuiperhoeve? letterlijk uit de as. De herbouwde, rietgedekte boerderij verraadt de rijke cultuur van weleer en is in de oude bouwstijl herbouwd met hoogwaardige bouwmaterialen, aan de hand van oude tekeningen en foto's. Er is daardoor een oude woonboerderij ontstaan, voorzien van de hedendaagse isolatienormen, technische specificaties en woongenot.

Woonhuis:
Aan het einde van de linker oprit bevindt zich de entree van het huidige woongedeelte van de boerderij. Door mooie houten deuren komt u in de vestibule met garderobe en bergkast. Via openslaande deuren met glas en panelen, loopt u de ontvangsthal binnen. Onmiddelijk wordt de perfect hergebouwde authenticiteit van de woning zichtbaar. De verticale steunbalk met ijsselsteentjes poer, paneeldeuren, hoge plafond en gebruik van inlands Douglas hout en ijsselsteentjes accenten, zetten een warme, oude sfeer neer. De verticale steunbalken met robuurste poer komen overal terug in de woning, zowel op de begane grond als op de verdieping. Het blauw/witte tegeltableau en kelderluik zijn een sfeervol detail in de hal. De ontvangsthal biedt toegang tot het toilet, kantoor, de werkkamer/atelier, de bijkeuken en woonkamer.

Via openslaande deuren gaat u de L-vormige woonkamer binnen. Houten spanten en schuurwerk sieren het plafond en de vloer is voorzien van een terrakleurige plavuis. De ramen hebben de uitstraling van oude schuiframen, maar kunnen open d.m.v. een klapraam. Deze ramen zijn gemaakt van eerlijk Europees grenenhout. De achterpui heeft een hoog, stalen kozijn met openslaande deuren naar het achterterras. De hoge, stenen haardplaats is voorzien van een houtkachel.

De gehele begane grond vloer wordt verwarmd met een Ergo houtvergasser (een houtvergasser heeft een zeer hoog rendement en een geringe uitstoot van belastende stoffen. Het is hierdoor een prima alternatief voor de CV-ketel) Hij voorziet voor 40% in de warmtevoorziening.

Bij binnenkomst in de woonkamer is rechts de woonkeuken gelegen. Een grote ruimte waar het heerlijk vertoeven is. De kerkbank met robuuste tafel nodigt uit voor het drinken van een kop koffie of thee met goed gezelschap.
De keukeninrichting is van massief eikenhout met een hardstenen, zwart werkblad. De keuken is voorzien van twee porseleinen wasbakken, een 6-pits Boretti fornuis, afzuigschouw, stalen boerderijramen, balkenplafond en een terrakleurige plavuisvloer met sierrand.

Achter een staldeur leidt een trap naar een grote, voorraadkelder met bijzondere stenenvloer, die ook in verschillende badkamers en atelier is gebruikt.

Een andere deur in de woonkamer geeft toegang tot de bijkeuken. Hier is de opstelplaats van de wasmachine, droger en CV-installatie. In de bijkeuken is ook een aparte toiletruimte en een deur naar buiten.

Vanuit de ontvangsthal zijn nog een kantoorruimte en een werkkamer/atelier toegankelijk. Deze laatste is een grote ruimte met stalen boerenkozijnen, een deur naar buiten en een spoelgelegenheid. Een extra aandachtspuntje is er voor de bijzondere vloer. Natuursteen en hardsteen zijn hier fraai gecombineerd in een zogenaamde Romeinse plavuisvloer.

Een solide houten trap leidt vanuit de ontvangsthal naar de verdieping. Prachtige ijzeren panelen zijn gebruikt als hekwerk rond het trapgat. De overloop is ruim en voorzien van een dakraam. Op de overloop is een speciaal plaatsje gereserveerd voor een (verbrand) kozijntje van de originele boerderij, die helaas in 2005 totaal is afgebrand.

De eerste verdieping telt 5 slaapkamers, 3 badkamers en een berging. Opvallend zijn ook hier het balkenplafond en de paneeldeuren met glas. Deze komen door de gehele boerderij terug.

De hoofdslaapkamer is gefotografeerd. Deze heeft een opvallend stalen kozijn met hoge openslaande ramen. De vloer is afgewerkt met houten planken en en-suite is er een badkamer met een hoekligbad, douchehoek met glazen deur en een badmeubel met dubbele wastafel. Uniek is hier het gebruik van ijsselsteentjes bij het badmeubel. In deze slaapkamer is tevens een inloopkast aanwezig.

De tweede badkamer op de verdieping is toegankelijk via de overloop en voorzien van een ruime inloopdouche, ligbad en wastafelmeubel. Ook hier is heel origineel gebruik gemaakt van ijsselsteentjes, nu rondom het ligbad. Er is een dakraam aanwezig voor ventilatie en licht.
De derde badkamer is toegankelijk vanuit slaapkamer 2 en voorzien van een wastafel, toilet en douche.

Een houten trap op de overloop brengt u op een grote zolderverdieping waar een ruime overloop is en nog 2 slaapkamers.

Vanuit de woonkamer komt u via de openslaande deuren op het ruime terras. Dit terras en de trap naar de tuin zijn beiden onderheid. Vanaf het terras is er zicht op de diepe achtertuin, omzoomd met hoge bomen, die zorgen voor optimale privacy. Halverwege de tuin staat een halfopen kapschuur en achterin de tuin is een vijver.
Op de oprit van de woning staat een tweede kapschuur, die momenteel in gebruik is als fietsenstalling voor de appartementbewoners.

Het onderhuis/kelder:
Onder de gehele woning is een volwaardige kelder, opgedeeld in 4 zeer grote multifunktionele ruimtes, waaronder een parkeergarage. Deze kelder is o.a. toegankelijk via een hoge garagedeur aan de rechterzijde van de woning. Maar ook vanuit de woning is hij bereikbaar.

Het voorhuis:
Via twee afzonderlijke entrees kunt u het voorhuis binnengaan. Het voorhuis is onderverdeeld in 14 appartementen/kamers verdeeld over drie verdiepingen. Er zijn twee gezamenlijke keukens en badkamers. Zeven appartementen zijn voorzien van een eigen keuken en/of badkamer. Twee appartementen hebben een eigen entree.
Bij de linker zijgevel is een gezamenlijk terras voor de bewoners/gasten en aan de rechterzijde van de woning is een aparte oprit met parkeergelegenheid voor de bewoners/gasten.
Alle kamers zijn hoogwaardig afgewerkt in de stijl van de gehele boerderij.

Algemene informatie:
o De Kuiperhoeve is gebouwd op een oude veenheuvel die zeer waarschijnlijk dateert uit
de 8e eeuw. Er is bij graafwerkzaamheden Ardens aardewerk gevonden uit de 12e eeuw
o Het pand is onderheid met meer dan 110 betonpalen van 22/24 meter
o Er is totaal meer 3000 m3 beton gebruikt
o Het pand is (voor zover mogelijk) gebouwd onder "de gulde snede" - de gulden snede
is een verhoudingensysteem. Het systeem is gebaseerd op natuurlijke maten en patronen
en werd gedurende de klassieke oudheid, de gotiek, de renaissance en het classicisme
beschouwd als ideaal maatsysteem dat de grondslag vormt van alle schoonheid.
o Binnenmuren zijn van kalkzandsteen, buitenmuren van ijsselsteentjes, waarbij de
achtergevel is opgetrokken met ijsselsteentjes van de oude boerderij
o (houten) Kozijnen en deuren zijn van eerlijk Europees grenenhout
o De traditionele spanten zijn van Douglas hout van de Utrechtse heuvelrug
o Het gehele huis is perfect geïsoleerd met 4,5mm PIR-platen in de spouw met aan
weerszijde aluminium cachering
o Het dak is een grote stijve massa doordat de isolatie nadien tussen de sporen is
gespoten, de dikke rietlaag van minimaal 25 cm zorgt voor extra isolatie

Oplevering in overleg

Brochure op aanvraag

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Taxatie huis kopen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 2005
Aantal kamers 22

Woningdetails

Bouwjaar 2005
Woon oppervlakte 1065
Inhoud woonhuis 5550
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Berging Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
BouwjaarCV 2006
Perceel oppervlakte 6270
Tuin rondom Ja
Vrij uitzicht Ja
Bestaande bouw Ja
Woonboerderij Ja
Vloerverwarming Ja
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 19
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kooyman Eigen Huis

Kerkstraat 1
2969AJ Oud-Alblas (Zuid-Holland)
T: 0184 - 69 17 73
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Bovenkerkseweg in Giessenburg?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis