Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Volledig gerenoveerd monumentaal stadspand met zonnige tuin, in het hart van het historische centrum.

Dit zeer goed onderhouden en gerenoveerde monument gelegen aan het Nooreinde is een huis waar je als liefhebber van historische panden bijzonder blij van wordt. Wat deze woning uniek maakt is de royale zonnige ommuurde tuin die ook vanuit de Valkensteeg te bereiken is. Via de Valkensteeg komt u direct op het Noordeinde en het Galgenwater uit.
Het Rapenburg, de Hortus en de Leidse Universiteit liggen letterlijk om de hoek. Net als enkele van de meest geliefde horecagelegenheden van Leiden.

Eenmaal binnen wordt u verrast door de rust en de hoge plafonds. In het plafond zijn de draagbalken van de bovenliggende etage in het zicht gehouden. De gezellige, aangebouwde keuken heeft een schuin plafond, wat een leuk effect geeft aan deze ruimte. Doordat dit pand aan de Valkensteeg ligt komt er extra veel licht in de woning. Deze woning is in de afgelopen jaren volledig gerenoveerd, met behoud van het originele karakter. De foto's spreken voor zich. Kortom, een heerlijk lichte, tuingerichte stadswoning!

Begane grond
Entree, hal met toilet en ruime trap naar de eerste etage. Sfeervolle verblijfsruimte met een combinatie van woon- en eetkamer met origineel balkenplafond en in oude stijl gerestaureerde raampartij, zowel voor, opzij en aan de achterkant van het huis. In de aanbouw vindt u de gezellige keuken, vele details en de nodige inbouwapparatuur. Via de keuken bereikt u de royale tuin. Aan de achterzijde van de tuin staat een uit stenen opgebouwde schuur waar meerdere fietsen in kunnen worden geplaatst.

Eerste verdieping
Op deze etage bevinden zich twee royale slaapkamers en de badkamer. Ook op deze etage zijn de plafonds plezierig hoog. Door de hoge ramen aan zowel de voor-, zij- als achterkant zijn dit heerlijk lichte slaapkamers.

Tweede verdieping:
Hier treft u een open ruimte en een charmante kamer onder de schuine kap welke dienst kunnen doen als twee kleine slaapkamers of werkkamer en bergruimte. Het dak is over de gehele verdieping van buiten uit geïsoleerd.

Dit object is gebouwd in 1750 en staat op de Rijksmonumenten lijst, en is in de afgelopen jaren volledige gerestaureerd. Hier zijn kosten nog moeite bespaard. Het resultaat hiervan is deze schitterende stadswoning die zó te betrekken is.

Alle foto's en details vindt u op: www.remax.nl/81141011-59

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning halfvrijstaande woning
Bouwjaar 1750
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1750
Woon oppervlakte 124
Inhoud woonhuis 474

Overige

Perceel oppervlakte 0
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja

RE/MAX Makelaarsgilde (Leiden)

Levendaal 73-75
2311JE Leiden (Zuid-Holland)
T: 071-5162370
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Noordeinde in Leiden?