Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze unieke vrijstaande woning aan de Dorpsstraat is in 2006 benoemd tot gemeentelijk monumentaal pand vanwege de architectuurhistorische waarde! Een zorgvuldig ontworpen woonhuis met elementen van de Amsterdamse School Stijl waarin alle originele details zijn bewaard. Het ligt op een vanuit de Pilatusdam in het zicht liggend punt en heeft daardoor ook situeringswaarde.

Deze woning is werkelijk bijzonder te noemen en er zijn dan ook veel originele details bewaard gebleven. Zo zijn er naast de glas-in-loodramen, de cassetteplafonds en de terrazzovloer zelfs de en suite deuren nog beschikbaar. Een toegevoegde waarde wordt gevormd door de aanwezigheid van de poort, bestaande uit deur en pijlers, naast het huis; dit komt in de Dorpsstraat niet meer voor. Naast de jaren '30 charme is de woning de afgelopen jaren ook flink verduurzaamd. De woning is o.a. voorzien van 11 zonnepanelen, gedeeltelijk v.v. HR+++ glas, spouw, dak- én vloerisolatie en daarmee een energielabel C verkregen. De ligging in de Dorpsstraat is heel aantrekkelijk, dichtbij leuke winkels, gezellige terrasjes en restaurants. Ook het Wilhelminapark, de RandstadRail en het Stadshart liggen op loopafstand.

Verkoper aan het woord:
"Als 3e bewoner/eigenaar hebben wij met plezier, ruim 28 jaar, in deze bijzondere woning gewoond. Een vrijstaand huis met bijzondere details en in alle vier muren ramen waardoor veel lichtinval.

Wonen in het oude dorp waar de buren elkaar kennen en er altijd wel aanspraak is.

De keuze kunnen maken om er niet echt “op uit te hoeven” voor de directe benodigdheden, deel te nemen aan de gezellige en regelmatige georganiseerde (Dorpsstaat) activiteiten of genieten van de rust in o.a. de stille achtertuin die je doet vergeten dat je midden in de Randstad woont.

Daarnaast een bijgebouw met eigen toegang voor ….eigen plek voor oudere kinderen….Kangaroe wonen….kantoor…atelier ….mogelijkheden ten over."

INDELING

BEGANE GROND
De entree wordt bereikt vanuit een inpandig portiek met de originele paneeldeur. De paneeldeur is v.v. een verticale vensterstrook met glas-in-loodvulling en bovenlicht. De hal met toilet ruimte, trapkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Het portiek, de hal, het toilet en de keuken zijn voorzien van de originele terrazzovloer. Het toilet heeft de originele stortbak en wandtegels. Vanuit de hal, met de prettige lichtinval door de glas in lood ramen vanuit de zijmuur, is er toegang tot de woonkamer en de keuken.

Zowel in de woonkamer als in de hal is het originele cassetteplafond nog aanwezig . De woonkamer is voorzien van een fraaie eiken parketvloer en een strakke marmeren schouw met openhaard. Van origine werd de woonkamer verdeeld middels en suite deuren, maar de kamer is nu één grote ruimte. De originele deuren zijn bewaard en kunnen desgewenst worden teruggeplaatst. Vanwege de unieke ligging kunt u vanuit de woonkamer mooi ver wegkijken. Vanuit de achterkamer kijkt u uit over de fraai ingerichte 14 meter lange achtertuin en het achtergelegen bijgebouw. De achterkamer is voorzien van een wastafel en een vaste kast. De woonkamer biedt middels de openslaande deuren eveneens toegang tot de naastgelegen kunststof muurkast.

Vanuit de hal is de keuken bereikbaar. De keukenwand is voorzien van leemisolatie met muurverwarming en de originele schouw met wandtegels. In de schouw is een 70 cm 5-pitsgasfornuis met elektrische oven geplaatst. Achter de keuken bevindt zich de achtergang met toegang tot de tuin en de bijkeuken met stalramen en opstelplaats voor de wasmachine, droger en CV ketel (2014).

In de privacy volle achtertuin bevindt zich een waterput met dompelpomp en een waterloop De tuin, onder architectuur aangelegd, is keurig onderhouden en voorzien van veel groen. Het hele jaar staat er wel iets in bloei

De tuin kan via de poort aan de voorzijde van de woning en een deur aan de achterkant van de tuin, de zogenoemde brandgang, worden bereikt. Voor dit laatste is er een ‘recht van overpad’ vastgelegd.

EERSTE VERDIEPING
Vanaf de hal is er toegang tot de 4 kamers, de vaste inbouwkast, de badkamer en de vliering. De kamer aan de voorzijde circa 19 m2 is voorzien van een tweetal glas-in-loodraambovenlichten en aansluitmogelijkheden voor een wastafel. De eerste verdieping is zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van HR+++ glas in de in 2021 nieuw geplaatste schuiframen De slaapkamer aan de achterzijde circa 9 m2 is voorzien van een vaste kast, een nette laminaatvloer en heeft mooi uitzicht op de achtertuin. De tussengelegen kamers beschikken over de Velux dakramen. Een van deze kamers is voorzien van een inbouwkast en een aanrechtje met gootsteen.

De moderne badkamer is voorzien van vloerverwarming, ruime inloopdouche, zwevend toilet, wastafelmeubel, designradiator en een vrijstaand bad.

BIJGEBOUW
Vanuit de tuin en de zijpoort is het bijgebouw bereikbaar. Dit bijgebouw was een voormalig kaas- en botermakerij. Het gebouw is o.a. voorzien van een eigen CV ketel, een keuken en badkamer en drie kamers Naast het gebouw is er nog een fietsenberging aanwezig en aan de voorzijde voorzien van overkapping. Vanuit de hal is de eerste ruimte bereikbaar waar er via de schuifpui, met zicht op de

tuin, is er een prettige lichtinval. De ruimte is voorzien van stalramen, een klassiek houtplafond en een vaste trap naar de eerste verdieping.

Een opkamer met keuken en badkamer is bereikbaar middels de trap en licht zogezegd boven de voormalig kaasmakerij. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasmachine, oven en een 4-pits gasfornuis. Vanuit de keuken is ook de badkamer bereikbaar welke voorzien is van een zwevend toilet, een ligbad, douche en een wastafelmeubel. De houten trap kan naar boven worden gehaald waarna er toegang is tot de kelder, in de voormalige kaasmakerij, waar de originele plavuizenvloer en kaasplanken nog aanwezig zijn.

Via de vaste trap is de eerste verdieping bereikbaar. Vanaf de trapopgang komt u in een open ruimte met een vaste kast en een frans balkon met uitzicht over de achtertuin. Daarnaast bevindt zich hier ook een aparte slaapkamer. De slaapkamer is voorzien van een wastafel, vaste kast en een Velux dakvenster met zonwering en een hor.

GEMEENTELIJK MONUMENT
Mate van bescherming

Het casco (het geheel van voor-, zij- en achtergevels en kapvorm), de voorgevel (indeling en metselwerk), originele deuren en vensters, de poort naast het huis.

Gemeentelijke subsidie voor onderhoud kan verkregen worden.

Exterieur

Het woonhuis is een laag hoog, opgetrokken uit baksteen in kruisverband met knipvoeg, en heeft een mansardekap, gedekt met rode dubbel verbeterde Hollandse golfpannen. Er zijn eenvoudig geprofileerde houten bakgoten. De asymmetrische voorgevel heeft op de begane grond links een inpandig portiek, afgesloten met een grind betonnen latei met een trapeziumvormige uitsnede. De originele paneeldeur heeft een verticale vensterstrook met glas-in-loodvulling, en een bovenlicht. Links is een sleufvenster eveneens met glas-in-lood. De stoep heeft een terrazzovloer. Rechts is een groot venster in driedelig kozijn, en bovenlichten van glas-in-lood. Aan weerszijden bevindt zich een lager overhoeks geplaatst smal venster onder grind betonnen latei. Op zolderniveau zijn twee symmetrisch geplaatste vensters met bovenlichten van glas-in-lood. De geveltop, die aan weerszijden iets uitkraagt, heeft een trapeziumvorm. De gevellijn is verlevendigd met een rollaag waaronder uitspringende koppen en strekkenlagen. De geveltop is trapsgewijs beëindigd met verticaal verwerkte baksteen. In de middenas zit een ondiep nisje. De rechterzijgevel heeft rechts uit de middenas dubbele openslaande tuindeuren onder een tweedelig bovenlicht met glas-in-lood. Staafankers.

De linkerzijgevel heeft links een tweetal hoog geplaatste vensters van liggend formaat met een verticale mede in het raam. Rechts daarvan zijn een klein vierkant venstertje en een groter venster.

De belijning van de symmetrisch opgezette achtergevel volgt de vorm van de mansardekap met een eenvoudig baksteen fries. Op de begane grond zijn twee vensters met schuiframen en bovenlicht. Rechts is een aanbouw onder een plat dak. Op zolderniveau twee vensters.

BIJZONDERHEDEN
- Uniek woonhuis gelegen in de gezellige en sfeervolle Dorpsstraat;
- Bouwjaar 1930;
- Voorzien van vele originele jaren 30 details;
- Woning is voorzien van dakisolatie, spouwisolatie en vloerisolatie;
- Voorzien van 11 zonnepanelen;
- Achter de woning gelegen bijgebouw met 3 kamers, keuken en badkamer met een eigen CV ketel;
- Het buitenwerk is eind 2020 geschilderd;
- Oplevering; in overleg.


TOELICHTINGSCLAUSULE NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

KOOPOVEREENKOMST PAS RECHTSGELDIG NA ONDERTEKENING
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.”

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 130
Inhoud woonhuis 295
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2014
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 272
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Remeha Avanta Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 8
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 130
Inhoud woonhuis 295
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2014
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 272
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Remeha Avanta Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 8
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Van Herk Makelaardij