Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Geef toe, dit had u vanaf de straatzijde niet kunnen vermoeden!

Wat niet kunnen vermoeden vraagt u zich wellicht af? Nou... bij deze wordt u uitgedaagd om 'langs alle plaatjes' te klikken en te aanschouwen hoe gaaf dit pand is en ook langs de plattegronden om te kunnen zie hoe groot dit op de begane grond half vrijstaande en op de verdieping vrijstaande (dubbele) woonhuis is.

Voor de verandering hebben we ditmaal gekozen om 1 van de vele mooie binnen foto’s als hoofdfoto te gebruiken. De overige 2 foto's op de blikvanger op funda zijn foto's van de prachtige besloten tuin (met veel zon en veel privacy EN een verwarmd zwembad) en een foto van de voorzijde (u moet uiteraard wel herkennen om welke woning het gaat, bij het langsrijden).

De straatnaam roept een gevoel van nostalgie en jeugdsentiment op, 'Dorpsstraat' …… De eerste straat die je tegenkomt in het aloude Monopoly spel (Dorpsstraat Ons Dorp), dat in het verleden zo vaak en aan zovelen vertier bood en tegenwoordig volledig is ingehaald door de spelcomputers en het online gamen. Dorpsstraat zijn in leuke oude dorpjes altijd 'midden in het dorp gelegen'. Ook Goudswaard is zo'n idyllisch en nostalgisch dorp.

Goudswaard is gelegen aan het Spui. Op geringe afstand vindt u de jachthaven (met 68 ligplaatsen voor leden en 15 passanten plaatsen) en een recreatieterrein met een camping en waterrecreatie. Voor de sportieve landrotten onder ons, is er een voetbalvereniging (Goudswaardse Boys), een tennisvereniging, een ijsbaan en een schietvereniging in de directe omgeving.

De winkels bevinden zich in een klein winkelcomplex aan de Polderboom (onder meer een supermarkt en Chinees Restaurant/snackbar. Er zijn twee basisscholen: de christelijke School met de Bijbel en de openbare basisschool De Gouwaert. In het dorp bevindt zich een korenmolen, genaamd Windlust. Goudswaard was van 1903 tot 1956 het eindpunt van de tramlijn Krooswijk - Goudswaard, die het dorp verbond met Rotterdam. Nabij Goudswaard bevinden zich de Korendijkse Slikken, een vogelreservaat dat wordt beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten. Die bezit en beheert tevens het nabijgelegen eiland Tiengemeten. Aan de zuidkant van het dorp ligt het Sandeesche Bos.

Goudswaard is gelegen op de uiterste westpunt van de Hoeksche Waard. Het telde in 2021 2.020 inwoners. Goudswaard staat vanouds ook bekend als De Korendijk. Onder de aanduiding "Corendic" wordt dit gebied, dat later weer ondergelopen is, reeds vermeld in 1246. Het dorp ligt aan het Sandee, een afgedamde kreek, die de verbinding vormt met het Spui.

Goudswaard is een voorstraatdorp, dat is gesticht in 1439, gelijktijdig met de bedijking van de polder Oud Korendijk. Tot 1984 was het een afzonderlijke gemeente. In dat jaar ging het samen met Nieuw-Beijerland, Zuid-Beijerland en Piershil op in de gemeente Korendijk, die in 2019 op haar beurt opging in de gemeente Hoeksche Waard.

De gebruiksoppervlakte wonen van dit fraaie woonhuis is maar liefst 160 m² en de bruto inhoud is 517 m³. De woning is gelegen op een perceel van 267 m² eigen grond en is gebouwd in 1921. Onze opdrachtgever heeft de woning 4 jaar geleden gekocht en heeft inmiddels zeer veel verbouwd, daarover leest u later in de tekst meer, overigens spreken de foto's ook boekdelen.

De indeling is als volgt: entree, hal met toilet, meterkast en toegang tot de ruime L-vormige zitkamer (820 x 529/358) met open haard, natuursteenvloertegels met elektrische vloerverwarming, wenteltrap naar 'verdieping 1' en toegang tot de gave woonkeuken (529 x 302) met luxe hoekinbouwkeuken voorzien van -apparatuur en natuurstenen aanrechtblad. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de gezellige eetkamer (421 x 277) met loftdeur naar de bijkeuken (365 x 277 met kastenwand, c.v.-opstelling en aansluitingen en afvoeren t.b.v. de wasapparatuur en een trap naar 'verdieping 2') en openslaande deuren naar die heerlijke tuin.

De indeling van ‘verdieping 2’ is als volgt: boven de bijkeuken en de eetkamer bevindt zich een uitsluitend via de bijkeuken bereikbare slaapkamer (521 x 372, inclusief de vaste kastenwand), ideaal voor een nog thuiswonende puber (en de ouders).

De indeling van 'verdieping 1' (die bereikbaar is via de woonkamer) is als volgt: overloop, NOG 4 slaapkamers (546 x 281/276 inclusief vaste kast, 319 x 291, 309 x 218 en 243 x 218) en een royale badkamer (293 x 214) met bubbelbad, douchecabine, tweede toilet en badkamermeubel met wastafel.

De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en de gevels zijn buitenom gedeeltelijk geïsoleerd. Aan de voorzijde en de 'zijkant' is zonwering aangebracht.

De plattegronden en de foto’s geven een goede impressie van de aanbieding en de mogelijkheden die de vele vertrekken en gunstige indeling u bieden, zoals een vrij beroep aan huis, of het creëren van een thuiswerkplek, voor hen die niet meer de aandrang voelen of de verplichting hebben om elke dag naar kantoor te rijden

Spreken de ligging, de sfeer en de kansen/indeling van deze woning u aan, maak dan een afspraak voor bezichtiging van dit ontzettend leuke woonobject in het historische en mooie Goudswaard.
Kenmerken

Algemeen

Soort woning Geschakelde woning
Bouwjaar 1921
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1921
Woon oppervlakte 160
Inhoud woonhuis 517
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 117.3
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 267
Tuin achter Ja
Tuin diepte 17.25
Tuin breedte 6.8
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 1997
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Ligging achtertuin oost Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Geschakelde woning
Bouwjaar 1921
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1921
Woon oppervlakte 160
Inhoud woonhuis 517
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 117.3
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 267
Tuin achter Ja
Tuin diepte 17.25
Tuin breedte 6.8
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 1997
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Ligging achtertuin oost Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Van der Vinden Makelaars BV