Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze bijzonder charmante, rietgedekte woonboerderij is mooi vrijstaand en op het royale perceel bevindt zich een driedubbele garage met volop ruimte voor de hobbyist. De zonnige tuin is recentelijk opnieuw aangelegd met een groot terras, een fantastische sauna en is ideaal gericht op het zuidoosten. Deze karakteristieke woning dateert uit 1650 en is de laatste jaren volledig gerenoveerd met onder andere een splinternieuwe keuken en badkamer. De woning is met een royale woonkamer, een zitkamer, 5 slaapkamers en 2 badkamers groot genoeg voor een groot gezin. Er is ook een grote, praktische kelder aanwezig. Dat het originele karakter behouden is blijkt wel uit de sfeervolle balkenplafonds, de bedsteden, de schouw én de waterpomp in het souterrain.

Het dorp Streefkerk ligt aan de rivier de Lek, midden in de Alblasserwaard en toch op circa 30 autominuten afstand van Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. De nabijgelegen veerpont vaart naar Bergambacht, waardoor ook Schoonhoven en Gouda goed bereikbaar zijn.

Dijkniveau
De karakteristieke voordeur bevindt zich in de zijgevel van de woning en is bereikbaar via een trapje vanaf de dijk. Bij binnenkomst ervaar je direct de geweldige sfeer van de woning. De entree geeft toegang tot de meterkast, de toilet-doucheruimte, de zitkamer (voormalige opkamer) en een 5-tal treden leidt naar de woonkeuken. Op de vloer liggen plavuizen en de wanden en het plafond zijn gestuukt.

Toilet-doucheruimte, ingericht met zwart-gele vloertegels, lichtgele wandtegels en het sanitair omvat een wandtoilet, een douche en een fonteintje met meubel.

De zitkamer (voormalige opkamer) is een prachtige ruimte met een gezellige schouw met potkachel als eyecatcher en de bedstede is mooi intact gebleven. Verder is de kamer mooi strak afgewerkt met een houten vloer, gestuukte wanden, een wit balkenplafond en op maat gemaakte shutters.

De royale keuken is in 2021 geheel vernieuwd en is ingericht met een stoere, houten keukeninrichting (Keuken Kampioen) compleet met een zwart natuurstenen werkblad en alle wenselijke apparatuur.

De aanwezige apparatuur omvat een Smeg inductiekookplaat met een 3-tal ovens, een combimagnetron, een vaatwasser, een koel-vriescombinatie, een afzuigschouw en een quooker.

Vanuit de keuken is een originele bedstee toegankelijk en via een kleine trap is de woonkamer bereikbaar. Het andere trapje leidt naar de overloop richting de verdieping. Op de vloer liggen donkere plavuizen en de wanen en het plafond zijn gestuukt.

Zeer royale woonkamer met een grote hoeveelheid lichtinval en de beide dakkapellen bieden daarnaast ook extra stahoogte. Aan de voorzijde bevinden zich openslaande deuren met een leuk uitzicht. Een deel van de kamer is voorzien van een verlaagd plafond, waar een praktische bergvliering is gerealiseerd. De afwerking is met een houten vloer, gestuukte wanden en de houten balkenconstructie is mooi in het zicht gebleven.

Verdieping
De overloop geeft toegang tot twee ruime slaapkamers en is voorzien van een pvc-vloer en de wanden en het plafond zijn gestuukt.

Slaapkamer 1 is een gezellige slaapkamer met groot dakraam en twee nostaligische raampjes in de voorgevel. De pvc-vloer is voorzien van elektrische vloerverwarming en de wanden zijn gestuukt. Achter de knieschotten is extra bergruimte gecreëerd.

Slaapkamer 2 is een fijne lichte slaapkamer met ook hier een pvc-vloer en gestuukte wanden. Ideaal is de aangrenzende inloopkast (2.63 x 1.36 vloeroppervlakte).

Souterrain
De hal geeft toegang tot de overloop en vanaf hier is ook de fllinke kelder (4.35 x 2.06) bereikbaar.

Overloop met toegang tot drie slaapkamers, de luxe badkamer, een inbouwkast en de inpandige berging. Op de vloer liggen tegels en de wanden en het plafond zijn gestuukt. Een prachtig detail is toch wel de authentieke waterpomp, een uniek stukje geschiedenis!

De drie slaapkamers zijn keurig afgewerkt met een mooie tegelvloer en de wanden en plafonds zijn gestuukt. Alle ramen zijn voorzien van stijlvolle shutters.

De eerste slaapkamer heeft een leuke bergvliering, bereikbaar via een losse trap.

De fantastische badkamer is gerealiseerd in 2021 en is bijzonder stijlvol ingericht met grijs-taupekleurige betegeling en een gestuukt plafond met inbouwspotjes.

Het sanitair omvat een royale inloopdouche, compleet met een sunshower combi (infrarood én UV), een handdouche en twee heerlijke stortdouches waarvan één met ondergelegen zitgedeelte. Verder is er een Geberit aquaclean tuma douchewc aanwezig en een stoer badmeubel met dubbele waskom, inbouwkranen en een bijpassende spiegel met verwarming en verlichting.

De designradiator en de elektrische vloerverwarming (Magnum) zorgen voor een aangename temperatuur.

Algemene informatie:
- verwarming en warmwatervoorziening geschieden middels een Nefit Trendline 2 HRC30 CW combiketel, bouwjaar 2020
- er is vloerverwarming via de CV aanwezig in de hal, keuken en in de badkamer naast de keuken
- er is elektrische vloerverwarming (Magnum) aangebracht in de slaapkamers beneden (midden en rechts), de badkamer beneden en de slaapkamer boven
- de meterkast is uitgerust met 16 normale en 2 3-fasen groepen (keuken en garage) en biedt nog ruimte voor uitbreiding
- in de garage is een nieuwe groepenkast aangebracht (3-fasen), voorbereid op het eventueel plaatsen van zonnepanelen
- in de garage zijn nieuwe, geïsoleerde binnenmuren geplaatst
- het rieten dak is vernieuwd: zuid en west links in 2016, noord en oost rechts in 2000
- vloeren zijn deels beton en deels hout
- het buitenschilderwerk is in 2020 uitgevoerd
- alle balken in de woning zijn behandeld tegen houtworm/boktor
- kozijnen zijn deels uitgevoerd in hardhout en deels in hout

Tuin
De voortuin bestaat uit dijktalud en vanuit de bovenste ramen van de woning geniet je een uitzicht over de dijk naar de rivier De Lek.

De achtertuin is recentelijk opnieuw aangelegd en biedt een heerlijk ruim terras met een royale pergola. Ideaal voor een grote eettafel om lekker met familie en vrienden lang te tafelen. De niveauverschillen geven een leuke touch aan de tuin. De ligging is ideaal op het zuidoosten, waardoor je optimaal van de zon kunt genieten.

Garage | Berging
De vrijstaande, stenen garage meet 11.70 x 6.00 en is voorzien van nieuwe binnenmuren met isolatie ertussen. De garage heeft drie dubbele openslaande deuren en biedt volop ruimte voor meerdere voertuigen en is daarnaast uitstekend geschikt als hobbyruimte en/of klusruimte. Voor de garage is volop parkeergelegenheid op eigen terrein. Verder beschikt de garage over een eigen groepenkast, al helemaal voorbereid op zonnepanelen.

Oplevering
- 1,5 maand na verkoop

Bijzonderheden:
- rietgedekte woonboerderij
- grote vrijstaande garage met zolder
- parkeergelegenheid op eigen terrein
- prachtige tuin op het zuidoosten

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1650
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1650
Woon oppervlakte 181
Inhoud woonhuis 668
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

GasCV Ja
Sold on 2024-03-29
Achterom Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2020
Dijkwoning Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 482
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Gefit Trendline
Dichte keuken Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 55
Bestaande bouw Ja
Tuin achter opp 345
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Garage meer autos Ja
Garage spouwmuur Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Tuin lengte achtertuin 23
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1650
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1650
Woon oppervlakte 181
Inhoud woonhuis 668
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

GasCV Ja
Sold on 2024-03-29
Achterom Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2020
Dijkwoning Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 482
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Gefit Trendline
Dichte keuken Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 55
Bestaande bouw Ja
Tuin achter opp 345
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Garage meer autos Ja
Garage spouwmuur Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Tuin lengte achtertuin 23
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Kooyman Eigen Huis

De nieuwste koopwoningen in Streefkerk