Maak nu een afspraak voor deze woning

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Beschrijving

Oosterwold.
In Almere Oosterwold wordt uw woondroom gerealiseerd.
Aan de oostkant van Almere ontstaat een nieuw woongebied van maar liefst 4300 hectare. Geen traditioneel woongebied met een vast omlijnd stedenbouwkundig stratenpatroon, maar een gebied waar u zelf invulling aan kunt geven. Met nagenoeg geen spelregels die u worden opgelegd. Eén daarvan is dat u het gebied slechts voor een klein gedeelte bebouwd mag worden, en dat er verder veel openbare ruimte ingevuld dient te worden als agrarisch gebied, bestaande uit weilanden, stadslandbouw en bos.
U woont dus midden in de natuur, maar wel in de directe omgeving van de stad.
Lokatie.
Op een prachtige lokatie aan de Kievitsweg, bij Golfclub Almeerderhout ontstaat een prachtig woondomein van maar liefst 40 hectare: Kievitsland. U woont buitenaf, dichtbij de bewoonde wereld. Zo is het centrum van Almere Stad per fiets in 10 minuten te bereiken, of met de auto in 15 minuten. Voorzieningen, zoals een winkelcentrum voor de dagelijkse levensbehoefte liggen om de hoek in Nobelhorst; slechts 5 minuten met de fiets.
En werkt u bijvoorbeeld in Amersfoort of Amsterdam Centrum? Met de auto bent u er in een half uurtje. Wonen op Kievitsland is wonen buitenaf, in een oase van groen en ruimte, maar dichtbij alle denkbare voorzieningen.
Kievitsland
Woondomein Kievitsland voorziet in een stratenpatroon waaraan de riante kavels liggen, waarop u uw woondroom kunt realiseren. U wordt mede-eigenaar van dit totale gebied, waarin ruimte is opgenomen voor een buurtvijver, eetbossen, moestuinen, plantsoenen en akker- en weideland.
Ook voor het onderhoud van al deze voorzieningen, evenals de infrastructuur van wegen, fiets-, voet- en wandelpaden en openbare verlichting, bent u zelf mede verantwoordelijk. Hiertoe zal een vereniging van eigenaren opgericht worden, die gezamenlijk dit onderhoud beheert en laat uitvoeren.
De afmetingen van uw kavel bepaalt u zelf. Een deel van deze privé-kavel mag u bebouwen, zodat de grootte van uw kavel afhankelijk is van uw woonwensen. Wilt u een grotere privé-kavel omwille van nog meer privacy, of voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden van uw woning, dan is dat uiteraard mogelijk.
Woningtype Praam
De Praam is een brede en ruime twee-onder-één kapwoning met een modern en strak uiterlijk. Door de grote kozijnen en de relatief ondiepe plattegrond voelt de woning heel ruimtelijk. De relatie met buiten is door het open karakter van de gevels steeds aanwezig en de tuin is daardoor op de begane grond een visuele verlenging van de woonkamer en de keuken.
Door de trap in het midden te plaatsen ontstaat een ideale indeling voor zowel boven als beneden. Naast de hal is nog een bergruimte voor de wasmachine en de wasdroger. In de bergruimte bevinden zich ook de lucht/water-warmtepomp en de boiler voor het warme water. De 14 zonnepanelen op het dak leveren hiervoor de elektriciteit waardoor de woning zeer energiezuinig is.
Op de verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een badkamer. Deze badruimte heeft standaard de beschikking over een douche, toilet en wastafel. Er is daarnaast voldoende ruimte voor het plaatsen van een ligbad.
Alle toegepaste materialen zijn van hoge kwaliteit. Standaard worden kunststof kozijnen toegepast met HR++-beglazing en hoogwaardige spouwisolatie. Voor de gevels zijn er twee varianten: een moderne lichte grijze steen met donkergrijze kozijnen of een meer traditionele variant met rode bakstenen en witte kozijnen. Daarnaast zijn er nog veel eigen keuzes bespreekbaar.
De vermelde aankoopprijs is gebaseerd op een kavel in eigendom van ca. 299 m2. In de prijs zijn opgenomen: grondkosten, notariskosten en bouwkosten woning.
Energieneutraal
Het bijzondere is dat alle woningen energie-neutrale woningen zijn. Grotendeels zelfvoorzienend ten aanzien van het energieverbruik door toepassing van uitstekende isolatievoorzieningen en de allernieuwste technische mogelijkheden, waaronder hoog rendements zonnepanelen, warmte terug winsystemen en de toepassing van thermo-dynamica, de benutting van restwarmte. Hierdoor ontstaan zogenaamde energie-neutrale woningen met een EPC=0 waarde, een waarde die pas in 2020 door de overheid vereist wordt.
Onderzocht wordt nog de mogelijkheid om voor geheel Kievitsland te voorzien in de totale energiebehoefte middels een op afstand op te richten windmolen. Gesprekken hierover zijn met betrokken nutsbedrijven opgestart.
Eisen plan Oosterwold
Behalve het feit dat u zelf zorg draagt voor de infrastructuur en gebiedsinrichting, waarvan de kosten reeds verdisconteerd zijn in genoemde verkoopprijzen, gelden er nog enkele bijzondere bebouwingsvoorschriften in Oosterwold, met name ten aanzien van de grootte van uw kavel.
De grootte van de door u aan te kopen privé-kavel bedraagt minimaal 2 maal de grootte van het vloeroppervlakte van uw woning. Daarnaast dient u een deel te kopen van de algemene openbare ruimte, ter grootte van 6 maal de vloeroppervlakte van uw woning. Zo wordt u mede-eigenaar van het gehele openbare Kievitsland.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning 2-onder-1-kapwoning,eengezinswoning
Bouwjaar 2020
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 2020
Woon oppervlakte 103
Inhoud woonhuis 340
Aantal verdiepingen 2

Overige

WC Ja
Dak type Plat dak
Plat dak Ja
In overleg Ja
Hellend dak Plat dak
Perceel oppervlakte 299
Dak opmerking Dak materiaal: bitumineuze dakbedekking
Douchecabine Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Twee onder een kap Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 3
Verwarming opmerking vloerverwarming geheel
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

2Veld Makelaars BV

Poemaweg 4
1338CH Almere (Flevoland)
T: 036-5493388
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Kievitslanden - Praam in Almere?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis