Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Type: 9s
Type 9/9s
Bouwnummers 3 en 4
111 m2 GO
3 slaapkamers
145 m2 tuin en ruim 20 m2 terras

Bouwnummers 3 en 4 bevinden zich in het middengebouw. Zij hebben een open loftopzet met een hele slimme indeling en mooie zichtlijnen. Via de entreehal kijk je door naar de woonkamer, in de volle breedte aan de achter zijde gelegen. Twee schuifpuien maken de verbinding met het overdekte terras, en vandaar uit het treetje naar de prive tuin. De keuken zit in lijn met de draagmuur en daardoor uit het directe zicht. Eetgedeelte en zitgedeelte hebben hun eigen ruimtes. Aan het zitgedeelte grenst een open hoek die heel geschikt is voor een prettige werkplek. De drie slaapkamers liggen aan de rustige voorzijde. Aan het einde van de gang naar de badkamer kun je een hoge spiegel ophangen.

Project naam: Vliervelden
HET ONTWERP
Het Poortgebouw is een ontwerp van Monica Ketting en Danielle Huls van Ketting Huls architecten (www.kettinghuls.com) uit Amsterdam. Zij omschrijven zichzelf als ruimdenkers met oog voor daagse schoonheid en de trage mens. Hun initiatief om een ‘torentje’ te willen bouwen in Oosterwold is uitgemond in het Poortgebouw op het erf van de boer.

Het silhouet van het gebouw refereert naar de pioniers schuren van de Verenigde Staten en reageert op de karakteristieke koeienstal die al op het erf is gebouwd. De langgerekte vorm bestaat in feite uit vier volumes, aparte gebouwen die onderling verbonden zijn door de looppaden aan de voorzijde, de terrassen aan de erfzijde, en natuurlijk het dak dat tevens de poort vormt.

De gevels van het gebouw worden afgewerkt met houten gevelplanken van siberisch Lariks en de loopdelen zijn van azobe hardhout. De appartementen krijgen meranti kozijnen. Het stoere dak is van rode golfplaat, hetzelfde materiaal als de daken van de hooischuur en de stal. Het dak werkt als een veranda: het steekt, deels met schuine lijnen, over de appartementen uit. Tussen de appartementen dienen canvas schermen als afscheiding. In het dak van de Poort komen doorzichtige golfplaat delen zodat dit een prettige lichte ruimte wordt als entree.

Het gebouw is perfect op de zon gelegen: de voorkant op het oosten, de achterkant met de terrassen op het zuid westen.

DE APPARTEMENTEN
In het Poortgebouw komen in totaal 21 appartementen: groot en klein, met tuin of terras, met een extra verdieping of extra hoogte, alle appartementen hebben hun eigen kwaliteit. De entree van het gebouw ligt bij de parkeerplaats, je komt binnen in een hoge hal met een glazen wand. Via het looppad aan de straatkant kom je bij de lift, die in het hoogste gedeelte van het gebouw zit.

Op de begane grond zijn 6 appartementen: 4 grote en 2 kleine types. Vanuit het verhoogde en overdekte houten plankier stap je met een trede naar de achtergelegen privétuin. Op de eerste verdieping liggen de entrees van in totaal 9 appartementen. 6 daarvan hebben een bijzondere opzet. Bouwnummers 10 en 13 hebben extra hoge schuin oplopende plafonds. De overige bouwnummers hebben 2 verdiepingen, ook met extra hoogte. Op de derde verdieping zijn 3 appartementen gesitueerd, waarvan 2 met een hoekligging en zijramen. Ook op de vierde (top) verdieping komen 3 appartementen. Bouwnummer 19 heeft zowel zijramen als een extra hoog plafond. Daarnaast 2 appartementen met een enorme vide aan de erfzijde voor een spectaculaire ruimtebeleving. Deze zijn ook groot qua oppervlak met de mogelijkheid van 3 slaapkamers.

"Een heerlijke tuin met houten veranda of balkon aan het erf"

SANITAIR
Alle appartementen worden opgeleverd met het sanitair van Villeroy & Boch en kranen van Grohe. Meer informatie vindt u in de technische omschrijving onder downloads. De afwerking van de badkamer en toilet zijn in de showroom op maat aan te passen.

KEUKEN
Alle appartementen worden opgeleverd met een keuken inclusief apparatuur. De opstelling van de keuken is afgestemd op de verschillende ruimtes. Ook de keuken is indien gewenst op maat aan te passen. Meer informatie vindt u in de keukenbrochure van Eigenhuis keukens onder downloads.

INSTALLATIES
Oosterwold is een bijzonder gebied. Er is aansluiting mogelijk op elektra, water en glasvezel; dus geen riolering. In het gebouw wordt daarom door Wetlantec een eigen (duurzaam) vuilwatersysteem aangelegd. Het systeem watert aan de voorzijde van het gebouw af in een groot helofytenfilterbed.

De appartementen krijgen standaard vloerverwarming en koeling dat is aangesloten op een individuele water-water warmtepomp. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst, 4 per appartement voor privé gebruik.

VvE
Het Poortgebouw wordt ondergebracht in een Vereniging van Eigenaren, die verantwoordelijk is voor de gezamenlijke beheer en onderhoud van het gebouw. Hiervoor worden ‘servicekosten’ betaald. Deze dekken bijvoorbeeld de verzekering, schoonmaken van de algemene ruimtes, kosten voor de lift, het onderhoud van het rioleringssysteem. Ook wordt er gereserveerd voor toekomstig (groot) onderhoud, zoals het schilderen van de houten geveldelen en kozijnen. Daarnaast betalen de bewoners van het poortgebouw mee aan het onderhoud van de gezamenlijke delen van het erf: bijvoorbeeld voor de toegangsweg. Het beheer zal worden verzorgd door een professionele partij, deze is nog niet geselecteerd.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Aantal kamers 4

Woningdetails

Woon oppervlakte 111
Inhoud woonhuis 0

Overige

Agent names Leukehuizen.nl (T 0641246405),
Housemodel 4
Object naam Vliervelden
Perceel oppervlakte 0
Woon opp max 111
Appartement Ja
Ask price max 427800
Availability Ja
Availability total Ja
Tot aantal kamers max 4
Availability optional 0

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Aantal kamers 4

Woningdetails

Woon oppervlakte 111
Inhoud woonhuis 0

Overige

Agent names Leukehuizen.nl (T 0641246405),
Housemodel 4
Object naam Vliervelden
Perceel oppervlakte 0
Woon opp max 111
Appartement Ja
Ask price max 427800
Availability Ja
Availability total Ja
Tot aantal kamers max 4
Availability optional 0
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Verspreide huizen Almere-Hout in Almere?

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Verspreide huizen Almere-Hout in Almere?