Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze bouwkavel biedt u de mogelijkheid een nieuwbouwwoning te realiseren dat aan de achterzijde grenst aan vis- en vaarwater.

Deze kavel is namelijk gesitueerd in een jonge woonwijk aan de rand van het dorp en grenzend aan een waterpartij met aansluiting op de Dokkumer Ee. Het perceel is groot ca. 888 m2, dit is inclusief een strook van 10 meter water over de gehele breedte van het perceel.


Burdaard:
Burdaard, wat in het Nederlands “Birdaard” heet is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân wat in de provincie Friesland ligt. Het dorp wordt doorkruist door het water de Dokkumer Ee wat een vaarverbinding is tussen Leeuwarden en Dokkum. Hier passeren in de zomer zo'n twaalfduizend boten het dorp. Tijdens een Elfstedentocht wordt Burdaard tweemaal gepasseerd. Het dorp heeft ongeveer 1.175 inwoners.

Geschiedenis
Rond 1250 werd de Ee tussen Birdaard en Tergracht doorgegraven. Deze rivier werd in1506 verdiept. Toen veranderde de naam van het dorp een tijdje in "Berdawerder(a)tille". In de 19e eeuw begint de rijkdom van de Burdaarders te groeien. Rond 1860 worden een aantal doorgaande wegen die door Burdaard heen gaan verhard. Dit zijn de wegen naar Jislum, Wanswerd en Steenendam.
In 1972 ging door een economische crisis een groot ruilverkavelingsproject van start. Omstreeks 2000 breidde het dorp zich flink uit na een nieuwbouwproject aan de westzijde van het dorp, langs de Dokkumer Ee.
Het dorp hoorde eerst bij de gemeente Dantumadeel. Maar na een gemeentelijke herindeling in 1984 ging het dorp over naar de gemeente Ferwerderadeel. In 1985 wordt de naam Birdaard veranderd naar de Friestalige naam, Burdaard. In 2019 is de gemeente Ferwerderadeel opgegaan in de fusie-gemeente Noardeast-Fryslân.

Wonen en werken
Burdaard is een toeristisch aangelegd dorp en beschikt over meerdere voorzieningen. Aan de westkant van Burdaard ligt het uitbreidingsplan 'Groot Bornemeer'. Bijna alle woningen en nog beschikbare kavels grenzen aan het water dat in directe verbinding staat met de Dokkumer Ee. Aan de noordkant van het dorp zijn bij het nieuwe multifunctionele centrum 12 nieuwe patiowoningen gebouwd.

Ten oosten van Burdaard is een nieuw bedrijvenpark aangelegd. Ook dit ligt weer in verbinding met de Dokkumer Ee. Een beweegbare fietsbrug over de vaart geeft een verbinding met de Ee en maakt het bedrijvenpark ook voor watergebonden bedrijven zeer interessant. Er ligt een plan voor een bedrijfsverzamelgebouw komen met mogelijkheden tot koop of huur van units. Deze zijn voor zowel bedrijven als particulieren bestemd.

Voorzieningen
Het dorp kent een tweetal kerken, een Hervormde en Gereformeerde. Er is een voetbalvereniging die sinds 1966 bestaat; FC Birdaard. Verder is er een tennisvereniging, een dartclub, een HandBoogVereniging en een IJsclub Burdaard en Burdaard heeft samen met Rinsumageest de korfbalvereniging c.k.v. NQL.
Het dorp beschikt over een museum; het “Ruurd Wiersma Hûs” en stelt de schilderijen van Ruurd Wiersma die er ook gewoond heeft ten toon.

Het dorp heeft een eigen dorpshuis waarin zich ook nog een theater, bioscoop en zwembad bevinden. Het dorp kent verder de een toneelvereniging, de Christelijk Gemengde Zangvereniging "Juliana" en ook een eigen dorpskrant.
Het dorp heeft een eigen basisschool en een peuterspeelzaal. Burdaard heeft een huisarts, een supermarkt, een camping en een jachthaven. De molen (De Zwaluw) bepaalt het dorpsaanzicht en is te bezichtigen.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning,vrijstaande woning
Bouwjaar 2020
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 2020
Woon oppervlakte Ja
Inhoud woonhuis 3
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Woontype Woonhuis
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 888
Tuin rondom Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 1
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Concordiastrjitte in Burdaard?

Aangeboden door:

De Flexibele Makelaar