Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

De oude tramremise op een perceel van 560 m2 aan de Goudsbergen op het landgoed Duinenbosch

WONING EN RENOVATIE NOG DOOR KOPER OP DIENS KOSTEN TE REALISEREN !!

In de mooiste en kleinste woningfase, omgeven door duinen en bomen op het schitterende landgoed Duinenbosch ligt al jaren de Oude Tramremise, een Rijksmonument. De kavel van 560 m2 met tramremise ligt op de hoek van de Goudsbergen en Koningshof, een doodlopende straat zonder doorgaand autoverkeer.

De historische tramremise mag worden getransformeerd tot een woning, maar dient als zijnde Rijksmonument na renovatie terug te komen in het bouwplan. Studioschaeffer Architecten te Den Haag heeft zich als specialist in transformatieprojecten aan deze taak gewijd. In samenspraak met opdrachtgever en het Kwaliteitsteam van Duinenbosch is een prachtig en spannend ontwerp tot stand gekomen voor een woning van totaal 270 m2, waarvan ca 240 m2 woonoppervlak in een sobere bouwstijl, passend bij de oude tramremise.

Het gehele plan heeft met een concept aanvraag omgevingsvergunning alle commissies doorlopen van Kwaliteitsteam, Erfgoedcommissie, Welstand, Archeologie etc en is daarmee goedgekeurd door alle gemeentelijke commissies. De buitenzijde van het gebouw staat daarmee vast, behoudens enkele door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed in haar brief van 11-8-2021 gewenste aanpassingen.

Tramremise: De huidige tramremise uit 1914 dient weer teruggebracht te worden tot zijn originele vorm. Kenmerkend voor de remise is de open lange ruimte. Dit gevoel wordt behouden door de hoge deuren weer terug te brengen en te openen middels glas. Daarnaast door de ruimte juist niet op te delen in kleinere ruimtes, maar een indeling aan te brengen middels het plaatsen van een object midden in de ruimte, zijnde de keuken, trappenhuis en toilet. Een verwijzing naar een tram.

Uitbreiding aan de remise: De remise heeft een zeer gesloten gevel. Deze blijft zoveel mogelijk in tact. Echter, de groene en rustige omgeving vraagt juist om een open verbinding tussen het wonen en de omgeving. De toevoeging wordt daarom een zeer open volume met veel verbinding met de omgeving. Dit contrast versterkt dan weer de geslotenheid van de remise. De toevoeging staat haaks op de remise om zo een goed contrast te maken met de lengte richting van de remise. De ervaring van de remise is belangrijk. Deze moet echt onderdeel zijn van de woning. Vandaar dat er een 3-tal openingen gemaakt wordt om het 'open' en 'gesloten' wonen te verbinden. Door het maken van een kap op een deel van de nieuwbouw wordt gerefereerd naar de vorm naar de remise. Remise en uitbreiding worden hierdoor een geheel. Deze wordt wel op gepaste afstand gemaakt zodat de hoogte niet teveel concurreert.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bungalow
Bouwjaar 1914
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 1914
Woon oppervlakte Ja
Inhoud woonhuis 4

Overige

Perceel oppervlakte 560
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bungalow
Bouwjaar 1914
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 1914
Woon oppervlakte Ja
Inhoud woonhuis 4

Overige

Perceel oppervlakte 560
Show with reservation -1
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hopman ERA Makelaars - Castricum

De nieuwste woningen in Castricum

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.