Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan de buitenrand van het historische centrum van Edam, grenzend aan het water, ligt op loopafstand van het centrum en openbaarvervoer voorzieningen het voormalig HHNK complex. In de afgelopen zeven jaar is het complex getransformeerd naar een volwaardig woondomein rondom de monumentale binnentuin.

Eén van de rijksmonumenten betreft de voormalige Architectenwoning. Een statige samenvoeging van panden grenzend aan het water van de Schepenmakersdijk en mede beschikkende over een monumentale binnentuin met historische beelden welke de 4 Jaargetijden vertegenwoordigen.

De voormalige Architectenwoning is een gebouw waarbij in totaal 5 unieke appartementen worden gecreëerd. In dit prachtige historische gebouw worden per verdieping twee appartementen gerealiseerd en tevens één penthouse op de bovenste verdieping.

Het penthouse is gerenoveerd met behoud van de dakspanten welke sfeervol in de verblijfsruimtes zichtbaar zijn. Om deze unieke woning optimaal tot zijn recht te laten komen, is er een interieurconcept van de hand van Daudi concepts verwerkt bij de indeling van de woning en is er een lichtplan Van Maretti lighting in de woning verwerkt. De vervaardigde impressies geven een duidelijk beeld van de beleving die gecreëerd kan worden in de ruimtes van deze woning.

Indeling complex:
Via een centraal rond trapportaal in de royale hal is het penthouse op de tweede verdieping te bereiken.

Woning:
Entree - via de ruim opgezette hal zijn de gangzones rondom de centrale trap ontworpen met toegang naar alle vertrekken, daarnaast is er bij de entree garderobe en gasten-toiletruimte.
Eén zijde van de kapconstuctie is aangewend voor een open keuken waarin een eiland gerealiseerd kan worden met daarnaast een woongedeelte welke middels de keukenopstelling gescheiden is van het eetgedeelte. Hierdoor is er aan de ene kant van de keuken ruimte voor een gezellige living en aan de andere kant een royale eetgelegenheid.

Aan de andere zijde van de woning onder de 2e kap bevindt zich het slaapdomein met twee ruime slaapkamers. In de masterbedroom is er gelegenheid voor royale kastruimte en tevens de mogelijkheid voor een private zithoek. De slaapkamers worden van elkaar gescheiden middels een royale luxe badkamer.

Tussen de samengestelde kap bevindt zich volledig privé aan de achterzijde van de woning een besloten dakterras op het zuiden.

Aan de gangzone is er tevens een toegang gerealiseerd naar het platte dakvlak aan de voorzijde.

Kortom een unieke woning met veel privacy in het historische centrum van Edam waarin de monumentale sfeer een bijzonder kenmerk is van deze prominente locatie.

Let op: de genoemde servicekosten van € 377,50 zijn indicatief en gebaseerd op € 2,50 per m2. De definitieve servicekosten dienen nog vastgesteld te worden.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning penthouse,Appartement
Bouwjaar 2022
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 2022
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 450

Overige

Kenmerken

Algemeen

Soort woning penthouse,Appartement
Bouwjaar 2022
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 2022
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 450

Overige

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Monnickendam

De nieuwste woningen in Edam

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.