Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Voorhuis woonboerderij naar eigen wens in te richten.

Aan de Heerlijkheid Wiltenburg staat deze monumentale boerderij Wiltenburg. Een van de opvallende elementen is het aan de weg gelegen inrijhek, bestaande uit twee stenen pilaren met daarboven een gebeeldhouwd wapen. Het wapen stelt een gouden lelie op een blauw veld voor, het wordt gedragen door twee leeuwen en gedekt met een kroon. Eronder staan de Latijnse wapenspreuk "Quam parva, nulli cedo" (al ben ik klein, ik wijk voor niets) en de naam "Wiltenburg" Het inrijhek heeft de status van rijksmonument.

Komend door de Rijks monumentale poort met prachtige versieringen komt u het erf op van het monumentale voorhuis van de woonboerderij genaamd: "De Heerlijkheid Wiltenburg". Deze woonboerderij is gelegen op een ruim perceel van circa 505 m2. De woonboerderij is een gemeentelijk monument met een rieten wolfsdak, gelegen op een unieke locatie met vaarverbinding naar de Reeuwijkse Plassen.

De woonboerderij is in 2021 door midden gesplitst in een voor- en achterhuis en daarna grondig gerenoveerd. De huidige eigenaar heeft de woning opnieuw onderheid en een geïsoleerde vloer aangebracht, voorzien van een nieuwe rieten kap met isolatie (RC 6.0), de gevels geïsoleerd, deels met voorzetwanden en deels met spouwmuurisolatie en rondom nieuwe kozijnen met HR++ beglazing geplaatst. Hierdoor is er een gemeentelijk monument ontstaan met een A++ label.

De indeling van de woning staat vast alleen het afwerkingsniveau, zoals de badkamer, keuken vloeren en muurafwerking dient nog afgestemd te worden. Dit is in overleg uitvoerbaar door de huidige eigenaar of u koopt de woning in huidige staat en regelt met eigen aannemers de afbouwafwerking.

Aan de voorzijde van de woning komt u via de voordeur binnen in de ruime hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot de meterkast, de opkamer met warmtepompopstelling, de kelder, de toiletruimte, de eetkamer en de keuken.

De keuken is in het midden van de woning gelegen en biedt middels een doorgang toegang tot de eetkamer. De eetkamer is voorzien van grote raampartijen in zowel de voor- als zijgevel van de woning, waardoor deze ruimte veel daglichttoetreding heeft. Er is voldoende ruimte in de eetkamer om een grote tafel met stoelen te plaatsen.

De keuken is over de gehele breedte van de woning gesitueerd en biedt hierdoor meerdere mogelijkheden om de keuken naar eigen wens en zicht in te richten. Vanuit de keuken heeft u via de vaste trap toegang tot de verdieping. Tevens heeft u vanuit deze ruimte middels twee traptreden toegang tot de lager gelegen woonkamer.

De woonkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft in de linkerzijgevel openslaande deuren met toegang tot de tuin. De woonkamer is ruim van opzet, waardoor er meerdere indelingsmogelijkheden mogelijk zijn.

Via de vaste trap in de keuken, komt u op de overloop van de eerste verdieping. De overloop is voorzien van een vide, waardoor u vanaf de overloop de mogelijkheid kunt creëren om via een glazen pui gedeeltelijk de woonkamer en de keuken in te kijken. Vanaf de overloop heeft u toegang tot een drietal slaapkamers en een badkamer.

De masterbedroom is aan de achterzijde gesitueerd. U heeft hier de mogelijkheid een glazen pui te plaatsen, waardoor u vanuit deze slaapkamer de woonkamer in kunt kijken.

Aan de linkerzijde van de woning heeft u de mogelijkheid een ruime (voor)tuin aan te leggen. Deze tuin is gelegen op het zuiden. Er is een mogelijkheid een vrijstaande berging van maximaal 50 m2 te bouwen.

Aan de rechterzijde van de woning is het mogelijk een (achter)tuin aan te leggen. Deze tuin is gelegen aan de waterzijde, vanwaar u vrij uitkijkt over de boomgaard van het landgoed dat rondom Heerlijkheid Wiltenburg is gelegen. In deze tuin staat een vrijstaande berging van ca. 13 m2 en tevens heeft u hier uw eigen aanlegplaats vanwaar er een open vaarverbinding is naar de plassen. Via een loopbrug loopt u het Landgoed Heerlijkheid Wiltenburg op.

Mandelig erf
Vanaf de Oudkoopsedijk zijn er twee opritten met toegang tot de Heerlijkheid Wiltenburg. De eerste oprit is een weg tussen de weilanden door. De tweede oprit geeft toegang tot het erf via de Rijks monumentale poort. Beide opritten komen uit op een parkeerterrein en vormen gezamenlijk een mandelig terrein, waarvan de eigenaar van het voorhuis voor 2/10 deel eigenaar wordt.

Nabij de woonboerderij zijn een vijftal kavels uitgegeven waarop vijf nieuwe vrijstaande woningen zijn gerealiseerd.

Het voorhuis ligt op een landgoed, welke opengesteld wordt voor het publiek om al wandelend te komen en te gaan naar de plassen. Het landgoed heeft de bestemming Natuur en in totaal is er ca. 8 hectare natuurgrond/landgoed rondom het voorhuis gesitueerd. De eigenaar van het landgoed heeft 1/10 aandeel in het mandelig terrein.

De verkoper zal de woning casco opleveren, maar het is ook bespreekbaar om de woning door verkoper af te laten bouwen naar wens van koper. Tevens is het bespreekbaar om de circa 8 hectare natuurgrond te kopen.

De omgeving
Midden in het Groene Hart van de Randstad liggen de Reeuwijkse plassen. Dit is één van de mooiste plekken van de Randstad. Het totale recreatie- en natuurgebied is ruim 2.500 hectare groot. Het gebied bestaat uit twaalf plassen, tezamen circa 735 hectare. Dit is een zeer veelzijdig, waterrijk gebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het gebied bestaat onder meer uit bos- en weidegebied en grote waterpartijen. Begonnen als turfwingebied, zijn de Reeuwijkse Plassen nu een regionale trekpleister voor recreatie in en rondom het water.

Het plassengebied heeft ongekende mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie. Het gebied is grotendeels afgestemd op langzaam verkeer. Daardoor zijn de paden tussen de plassen zéér aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers, evenals voor de sportvisser. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te zeilen en te varen.
U woont hier op een fantastisch landgoed en toch bent u snel in het bruisende leven van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daarnaast is de historische binnenstad van Gouda binnen enkele fietsminuten te bereiken.

EEN WOONBOERDERIJ KOPEN? NEEM UW AANKOOPMAKELAAR MEE!

Rien Treur Makelaardij B.V. werkt graag samen met uw eigen aankoopmakelaar, zodat u zich kunt concentreren op de leuke facetten van het afbouwen van deze woning.

Bijzonderheden
- Gemeentelijk monument
- Energielabel A++
- Geheel gerenoveerd in 2022
- Opnieuw gefundeerd in 2022
- Koper kan zelf afwerkingsniveau bepalen
- Mogelijkheid tot bijkopen ca. 8 hectaren landgoed/natuurgrond
- Prachtig gelegen nabij de Reeuwijkse plassen

DISCLAIMER
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom en deze wordt voldaan aan de notaris.

Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn alle vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Rien Treur Makelaardij opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc. Alle genoemde maten zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1650
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1650
Woon oppervlakte 232
Inhoud woonhuis 976
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 1583.58
Monument Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 505
Tuin achter Ja
Tuin diepte 13.94
Dak isolatie Ja
Monumentaal Ja
Tuin breedte 113.6
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 75.4
Tuin kwaliteit Aan te leggen
Kwaliteit object Normaal
Vloerverwarming Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 3
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1650
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1650
Woon oppervlakte 232
Inhoud woonhuis 976
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 1583.58
Monument Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 505
Tuin achter Ja
Tuin diepte 13.94
Dak isolatie Ja
Monumentaal Ja
Tuin breedte 113.6
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 75.4
Tuin kwaliteit Aan te leggen
Kwaliteit object Normaal
Vloerverwarming Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 3
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

De nieuwste woningen in Reeuwijk