Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Dit unieke landgoed is gelegen op een perceel van ruim 35.000 m² grond en water, aan een doodlopende weg in een rustige en groene omgeving. Op het landgoed treft u onder andere een sfeervolle recreatiewoning met een schuur, bos, vijver, weideland en polderwater. Het landgoed biedt bijzondere b(l)oeiende flora en fauna. Er biedt een thuis aan vele vogelsoorten waaronder die van een buizend, ransuil en er zijn ook al ruim 20 jaar twee bewoonde ooievaarsnesten in het bos te vinden. Hoe bijzonder is dat! U kunt hier jaarrond genieten van een oase van rust, van de natuur en het uitzicht op het polderlandschap en de steeds wisselende luchten.

Wij bieden dit geheel aan in de vorm van een verkoop bij inschrijving onder gunning met een bieden vanaf prijs van € 650.000,-- k.k.. De inschrijving sluit op vrijdag 30 juli 2021.

** Op eigen gelegenheid op het terrein kijken wordt niet op prijs gesteld. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak **

De recreatiewoning is ontstaan uit een voormalige koeienstal. Het stenen voorhuis (witte gedeelte) en het achterhuis zijn op een onbekend tijdstip samengevoegd tot woonhuis. Hier is een heerlijke recreatiewoning ontstaan met een woonoppervlak van circa 109 m².

De entree bevindt zich in de tussenbouw, de centrale ruimte van de recreatiewoning. U komt binnen in een ontvangsthal met boerenplavuizen op de vloer. Hier is ruimte gemaakt voor de wasmachine en droger en de toiletruimte. Aansluitend aan de toiletruimte is een inpandige bergruimte met opstelling van de cv-combiketel.
De woonkamer en keuken bevinden zich in ‘het voorhuis’. De ruime woonkamer heeft veel lichtinval door de veel raampartijen en openslaande deuren. Het oude karakter is bewaard gebleven door de ramen met roedeverdeling, gemetselde openhaard en balken in het plafond. Het boerentegelwerk in de open keuken versterkt deze sfeer. Via de openslaande deuren loopt u zo het terras op. Hier heeft u een werkelijk schitterend uitzicht op uw eigen landgoed. In de open keuken, welke in een rechte opstelling is geplaatst, treft u een gaskookplaat, afzuigkap, elektrische oven, vaatwasser en een porseleinen spoelbak in een natuurstenen aanrechtblad. De woonkamer en keuken worden afgescheiden door middel van een eikenhouten kast cq bar. Een luik in het plafond geeft toegang aan de bergzolder.
Via de ontvangsthal loopt u naar de brede gang welke toegang geeft aan de twee slaapkamers en de badkamer. De badkamer is uitgerust met wit en grijs tegelwerk, een douche met een verhoogde douchebak en een blad met daarin twee wastafels. Voorts zijn er twee slaapkamers. De eerste slaapkamer bevindt zich naast de badkamer en heeft een afmeting van 2 x 4 meter. De hoofdslaapkamer is over de gehele breedte van de woning gelegen en heeft een afmeting van maar liefst 4 x 6 meter. Dit is een heerlijke lichte slaapkamer met openslaande deuren en een schitterend uitzicht. Wakker worden van de fluitende vogels? Zet de deuren maar open en geniet van de geluiden die de natuur te bieden heeft.
De vloeren van de woonkamer, hal en de twee slaapkamers zijn afgewerkt met parket.

De recreatiewoning is gelegen op een landgoed van maar liefst 35.267 m² grond en water. Direct achter de recreatiewoning is een terras en gazon/weiland. Hier is meer dan voldoende ruimte voor gezellige zitjes en heb je werkelijk fantastisch uitzicht op de natuur. En deze natuur betreft uw eigen landgoed… Er is ongeveer 1,3 hectare bos (in 1972 aangeplant door de toenmalige eigenaar), een grote vijver, circa 1,5 hectare weiland, polderwater etc. Op het landgoed is er een weelderig flora en fauna leven. Er zijn verscheidene vogelnesten te vinden, waaronder die van een buizerd, een ransuil en twee ooievaarsnesten die al 20 jaar bewoond worden. Hoe bijzonder is dat?
Het landgoed ligt in een prachtig natuurgebied (Vrouwgeest Polder en Gnephoek) waar de buren van de Middelweg echte natuurliefhebbers zijn. De naaste buren runnen een insectenboerderij en een andere buur heeft een website met prachtige natuurfoto’s.
De sloten aan de west- en zuidzijde worden onderhouden door het waterschap/provincie. Het onderhoud van de tussensloot (samen met eigenaar Middelweg 11) en de noord- en oostzijde is voor eigen rekening. Tot november 2021 is er een lopende overeenkomst voor het afvoeren van gras van de percelen met weideland.

Schuur:
Schuin achter de woning is een vrijstaande schuur gelegen. Deze schuur heeft een afmeting van 2,40 x 12 meter en beschikt over twee sets dubbele deuren en een loopdeur. Net als in de woning ziet u hier de ramen met roedeverdeling terug.

Bouwkenmerken:
- Fundering op staal
- Begane grond van beton/steen, verdiepingsvloer van hout
- Zadeldak van het stenen gedeelte is v.v. van keramische dakpannen, het achterste gedeelte heeft staalplaten in dakpanvorm v.v. van isolatie in het plafond
- Houten kozijnen met enkele beglazing

Verwarming/warm water:
CV-ketel: combiketel
Bouwjaar: 2007
Merk: Intergas

Elektrische installatie:
Aantal groepen: 9

Parkeren:
Op eigen terrein

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Oudshoorn, sectie A
Nummers:
148 8.950 m²
149 9.600 m²
153 171 m² (water)
154 8.510 m²
155 7.720 m²
156 149 m² (water)
1159 81 m² (water)
1160 86 m² (water)
Totaal 35.267 m² grond en water

Energielabel:
Label F, geldig tot 31-12-2030

Bijzonderheden:
- De woning is in 2006 grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd
- De recreatiewoning is aangesloten op gemeentelijke riolering
- Gas, water en elektra aanwezig
- Er is geen internetaansluiting aanwezig. In 2022 wordt begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk
- De olietank is in 1998 geleegd en geschoond

Bestemming:
De huidige eigenaar heeft het landgoed in 1985-1986 in eigendom verkregen. De woning is sindsdien gebruikt als recreatiewoning.
De bestemming van het landgoed is gedeeltelijk N(hw) en LA.
N(hw) = Landschappelijke doeleinden houtopstanden.
LA = Gebied met landschappelijke waarden en agrarische doeleinden.
Voor de bestaande bebouwing geldt een overgangsrecht waarbij het bestaande gebruik mag worden voortgezet.

Vrouwgeest polder:
Het landgoed ligt in het buitengebied van Alphen aan den Rijn West, te weten in de Vrouwgeest polder.
Polder Vrouwgeest is een polder en een voormalig waterschap in de provincie Zuid-Holland in de Nederlandse gemeente Alphen aan den Rijn. Van 1756-1813 was een gedeelte van de Gnephoek polder bij het waterschap gevoegd. Gedurende die periode was de naam van het waterschap dan ook De Veen- en Droogmaking van de gecombineerde Gnephoek- en Vrouwgeestpolder. Het waterschap was verantwoordelijk voor de vervening, droogmaking en later de waterhuishouding in de gelijknamige polder(s). De droogmaking was in 1799 voltooid. De polder Vrouwgeest werd tot 1968 bemaald door de Vrouwgeestmolen.

Voorzieningen:
Middelweg 13 is midden in het poldergebied gelegen. Voorzieningen op het gebied van de eerste dagelijkse levensbehoeften treft u in het dorp Woubrugge. Daarnaast zijn er ook voldoende voorzieningen ten opzichte van sportaccommodaties, recreatie en horeca. Uitgebreide winkelmogelijkheden en overige voorzieningen zijn volop in Alphen aan den Rijn aanwezig.
De omgeving kenmerkt zich door de vele polderlandschappen. In de omgeving kunt u heerlijk recreëren. Er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden langs vele plekjes met mooie natuur. En houdt u van watersport? Dan zijn de het Braassemermeer, Wijde Aa de Kager- en Westeinderplassen en maar ook de Nieuwkoopseplassen niet ver weg. De aanwezigheid van deze plassen maakt de omgeving tot een ideaal watersportgebied waar u kunt zeilen, zwemmen, roeien, surfen, kanoën etc.

Bereikbaarheid:
Het landgoed is gelegen in het buitengebied van Alphen aan den Rijn. Het is bereikbaar vanaf het dorp Woubrugge. Vanaf de rotonde bij de brug over de Heimanswetering, rijdt u langs de A. de Graaflaan en Heimanbuurt naar de Middelweg.
De directe omgeving kenmerkt zich voor rust en ruimte. Middelweg 13 is gelegen midden in het Groene Hart van de Randstad. Echter, alle grote steden zoals Den Haag, Amsterdam, Leiden en natuurlijk Alphen aan den Rijn maar ook de kustplaatsen zijn met ongeveer 30 minuten bereikbaar. In circa 20 minuten staat u op luchthaven Schiphol.
Eigenlijk hoeft u het landgoed niet te verlaten, er is tenslotte genoeg te zien, te beleven en te doen, maar door de centrale ligging zijn vele leuke uitstapjes in de buurt heel goed mogelijk. Zo kunt u eens naar Zegerplassen, Archeon of Avifauna in Alphen aan den Rijn, een dagje naar het strand en boulevard gaan in Noordwijk of Scheveningen, maar ook winkelen, een terrasje pakken of musea en theaters bezoeken in Amsterdam, Leiden, Haarlem of Den Haag.

Procedure bij verkoop bij inschrijving:
Bezichtigingen vinden individueel plaats. U kunt contact met ons kantoor opnemen voor het maken van een afspraak.

Wat is verkoop bij inschrijving onder gunning?
Bij verkoop bij inschrijving onder gunning wordt een object aangeboden met een bieden vanaf prijs. Het recht van gunning betekent onder meer dat het de verkoper vrij staat aan een ander dan de hoogste bieder te gunnen. Het kan zijn dat de hoogste bieder bepaalde voorwaarden heeft vermeld en een andere bieder, die een lager bod heeft uitgebracht, niet. Mochten de uitgebrachte bieding(en) niet beantwoorden aan de wens van de verkoper, heeft verkoper het recht de woning op een “traditionele” wijze op de markt te plaatsen. Door middel van de gunning, zijnde een aanvaarding van een bepaald aanbod, komt een overeenstemming tot stand waaruit voortvloeit dat partijen de koopovereenkomst zullen ondertekenen.

De procedure van de verkoop loopt als volgt:
- Het uitbrengen van een bieding kan uitsluitend plaatsvinden door middel van het inleveren van het inschrijfformulier.
- Het getekende inschrijfformulier dient, met een kopie ID bewijs en eventuele overige stukken, bij voorkeur in een gesloten enveloppe, uiterlijk op vrijdag 30 juli 2021 om 12.00 uur te worden ingeleverd bij ons kantoor aan het Noordplein 16 te Roelofarendsveen.
- De formulieren zullen in het bijzijn van de verkoper worden geopend. De biedingen en voorbehouden zullen door verkoper bekeken c.q. beoordeeld worden.
- Verkoper behoudt te allen tijde het recht van gunning.
- Na gunning wordt zo spoedig mogelijk een koopovereenkomst opgesteld en overgegaan tot notariële overdracht van het geheel.
- In de koopovereenkomst zullen clausules opgenomen worden verband houdende met de ouderdom van de woning, aanwezigheid van asbest, bodemgesteldheid, etc.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bungalow
Bouwjaar 1932
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1932
Woon oppervlakte 109
Inhoud woonhuis 320
Aantal verdiepingen 1

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 35267
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Eenvoudig
LeeftijdCV ketel 2007
Aantal slaapkamers 2
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bungalow
Bouwjaar 1932
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1932
Woon oppervlakte 109
Inhoud woonhuis 320
Aantal verdiepingen 1

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 35267
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Eenvoudig
LeeftijdCV ketel 2007
Aantal slaapkamers 2
Bijgebouw schuur check Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Middelweg in Alphen Aan Den Rijn?

Aangeboden door:

Alkemade Makelaardij

Aangeboden door:

Alkemade Makelaardij

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Middelweg in Alphen Aan Den Rijn?